Saveti za pakovanje obuće za putovanja


Saveti Saveti

U današnje vreme putovanja su postala sastavni deo života svakog čoveka, bilo da se radi o poslovnim putovanjima ili odmoru. Međutim, pored pakovanja garderobe, jedan od značajnih aspekata putovanja jeste pakovanje obuće. Naime potrebno je odabrati adekvatan tip obuće u kojem ćete se osećati udobno i komforno.

U nastavku teksta ćemo vam dati nekoliko saveta kako da spakujete obuću za putovanja tako da ne zauzima mnogo prostora u koferu, koja vam je obuća potrebna, kao i koliko pari je idealno poneti sa sobom.

#1 Udobna obuća za putovanje bez stresa

Kada se pripremate za putovanje, jedna od stvari na koju ne smete da zaboravite je udobna obuća. Bez obzira da li planirate da provedete većinu vremena u šetnji ili aktivnostima na otvorenom, izaberite obuću koja je udobna i koja će vam omogućiti da se krećete bez osećaja umora i bola u nogama. 

Ukoliko već ne posedujete jedan takav par patika pripremite se za put u radnji Buzz u Beogradu i pronađite patike po vašem ukusu. Dakle pri odabiru obuće važno je da pored estetike vodite računa i o njenom kvalitetu.

Ukoliko ste za vaše putovanje nabavili novi par patika, čizama ili cipela, savetujemo vam da ih nekoliko dana unapred isprobate i u njima pređete veću razdaljinu nego inače. Na taj način ćete biti sigurni da vam obuća odgovara i da nećete imati problema tokom putovanja.

#2 Koliko pari obuće možete da ponesete i koliko vam je zaista potrebno?

Večito pitanje prilikom pakovanja za putovanje: 

Koliko pari obuće poneti i koliko je zaista potrebno?

Koliko vam se puta desilo da na putovanje ponesete obuću za gotovo svaku kombinaciju, a na kraju se ispostavi da ste većinu putovanja nosili samo 1 ili 2 para?

To je zato što ne pakujete pametno. Za početak odgovorite na pitanje koliko dana traje vaše putovanje, a zatim razmislite o tome šta planirate da radite tokom boravka. 

Ukoliko idete na letovanje, jasno je da ćete najviše vremena provoditi u japankama i sandalama, tako da je za ovaj tip putovanja odluka jednostavna. Međutim, ukoliko planirate da budete aktivni i provedete puno vremena napolju, šetajući i obilazeći, biće vam neophodne udobne patike za hodanje ili trčanje. 

Za posete restoranima, muzejima i kafićima, biće vam potrebne malo elegantnije cipele, a ukoliko ste avanturista i želite da idete na pešačenje ili planinarenje potrebno je da izdvojite mesto u koferu za planinarske cipele.

Ako je pak razlog vašeg puta poslovni, potrebne su vam elegantne cipele koje će se ukopiti sa vašom odećom za posao. Dakle, možemo zaključiti da izbor cipela zavisi od tipa putovanja i vaših preferencija.

Bez obzira na to što bi ovom logikom verovatno poneli pola cipelarnika, jasno je da ste ograničeni brojem cipela koje ćete spakovati u kofer. Zato je potrebno napraviti kompromis - dovoljna su vam 3 para cipela.

To su jedan par udobnih patika za hodanje, jedan par elegantnih cipela za večernje ili poslovne aktivnosti, kao i jedan par obuće koji se može uklopiti i uz dnevne, opuštene i uz svečane kombinacije. Na taj način ćete biti pripremljeni na svaku situaciju na putu i imati adekvatnu obuću za svaku priliku.

A da li su vam potrebne papuče?

Većina ljudi zaboravi da ponese papuče na put, a one su zapravo veoma korisne, ali i lagane pa neće predstavljati dodatan teret u prtljagu.  Papuče možete nositi u smeštaju - hotelu ili apartmanu i na taj način učiniti svoj boravak “kao kod kuće”.

Pojedini hoteli svojim gostima poklanjaju jednokratne papuče za hotelsku sobu, međutim, to nije uvek slučaj, pa ukoliko ste ljubitelj papuča i ne hodate bosi, ovo je definitivno stavka koja treba da se nađe na vašoj listi na pakovanje.

#4 Kako spakovati obuću da ne zauzima puno prostora u koferu?

Kada pakujete obuću za putovanja, važno je da pazite kako je pakujete kako bi zauzimala što manje prostora u vašem koferu. Prvo i osnovno pravilo je da obuću stavite na dno kofera, kako bi se optimalno iskoristio prostor. Ukoliko je vaša obuća prljava ili mokra, savetujemo vam da je stavite u plastičnu kesu ili vrećicu, kako ne biste prljali ostatak stvari u koferu.

Još jedan savet je da iskoristite unutrašnjost obuće kako biste uštedeli prostor. Naime, u unutrašnjosti cipela možete staviti manje stvari poput čarapa, donjeg veša ili drugih sitnica. Takođe, možete iskoristiti i prostor između cipela za pakovanje drugih stvari, poput elektronike ili kozmetike.

#5 Planirajte kombinacije unapred

Kada se pripremate za putovanje, savetujemo vam da unapred planirate kombinacije koje ćete nositi. Na taj način moći ćete da odaberete obuću koja će se najbolje uklopiti sa vašom garderobom, što će vam omogućiti da ponesete manje pari obuće. Ukoliko se pakujete za putovanje u toplije krajeve, možete uzeti u obzir i laganiju i manju obuću koja će zauzimati manje prostora u vašem koferu.

Pakovanje obuće za putovanje može biti izazovno, ali uz nekoliko saveta možete spakovati svoju obuću na najbolji način i uštedeti prostor u vašem koferu. Nadamo se da su vam naši saveti bili koristni, te da ćete se ih primeniti sledeći put kada budete krenuli na odmor ili kraći put.

Srodni tekstovi:


Putovanja i majmunske boginje – nema mesta panici ali ipak oprez

Majmunske boginje pripadaju istoj porodici i rodu virusa kao velike boginje, kod nas poznate i kao V...

Detaljnije

Srpska Atlantida – jezero Gazivode

Jezero Gazivode je nastalo 1977.godine kao akumulaciono jezero za hidroelektranu, izvor pijaće vode ...

Detaljnije

Sun Siyam Iru Fushi rezort: Tamo gde snovi postaju java!

Maldivi su turistička destinacija koja svojim veličanstvenim plažama, tirkiznim vodama i zapanjujući...

Detaljnije

Putovanje u Barselonu: šta je potrebno da znate i šta MORATE posetiti?

Vamos a Barcelona!Putujete u Barselonu: evo šta je potrebno da znate i šta MORATE pose...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS