Drvengrad – kada odlična ideja jednog čoveka proslavi celu Srbiju!


Srbija Vikend u Srbiji Zima Srbija

Da li ima neko ko nije čuo za Drvengrad na Mećavniku?Naravno da ne zato što je ovo i etno-selo i važan kulturni centar Srbije i Evrope.

Emir Kusturica pravi brilijantna filmska dela koja su pobrala brojne nagrade i baš tokom snimanja jednog od svojih remekdela - filma „Život je čudo“ dobio je inspiraciju da na brdu Mećavnik podigne grad od drveta. Ovim poduhvatom je Mokru goru, Taru i ceo zapadni kraj Srbije upoznao sa celim svetom.

Ideja se nije činila kao nešto što će se razlikovati od dosadašnjih etno-sela, ali Kusturica ne bi bio to što jeste da je stao na tome. On je svoju slavu iskoristio za stvaranje grada, ali i respektabilnog filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“ i tako svetske zvezde doveo u Drvengrad.

Onda je sve bilo lakše, turisti su skretali desno na putu za Zlatibor i mnogi ostali u čudu koliko je Drvengrad na Mećavniku bogat sadržajima, zanimljiv i smešten u prelepu prirodu.


Zbog čega je Drvengrad na Mećavniku toliko popularan?

Emir Kusturica je jednom rekao: „Izmislio sam grad koji izgleda kao da se u njemu uvek živelo. A nije nikad.“

Za Drvengrad na Mećavniku bi se moglo reći da je Srbija sa njim dobija svoj grad-hotel koji čak ima 4 zvezdice i služi kao turistički centar sa brojnim sadržajima.

Sve je napravljeno od drveta, ima preko 50 objekata, hotel, crkvu, bioskop, galeriju slika, prodavnicu pa čak i zatvor. Svaka ulica i objekat nosi ime nekog velikana i tako svedoči o bogatoj istoriji celog Balkana.

Hotel Mećavnik ima sve što imaju i najbolji hoteli u našoj zemlji, zatvoren bazen i spa centar, a svaka soba ima klimu, svoje kupatilo i potpuno su opremljene za luksuzan smeštaj. Pa ipak kada se izađe izvan naći ćete se u jednom potpuno drugačijem veku u kojem kao da je vreme stalo.


Pored Drvengrada treba posetiti i…

Kada dolazite do Drvengrada obavezno morate probati i vožnju Šarganskom osmicom, videti staru železničku stanicu i posetiti i vodopad u blizini.

Malo dalje, 14 km, se nalazi Tara, planina koja je gotovo cela pokrivena Nacionalnim parkom i čini zaštićeno područje. To znači da ovo mesto nudi neverovatne prirodne lepote i bogat biljni i životinjski svet koji nije i neće biti ugrožen od strane čoveka. Iskoristite priliku i obogatite svoje znanje uživajući u čistoj prirodi.

Pročitaj i: Šta obići na Tari

Svakako je celo područje interesantno za posetu tokom cele godine i dovoljno je sadržaja i za duži odmor. Drvengrad na Mećavniku može biti usputna tačka ili krajnja destinacija i garantovano će biti nezaboravno iskustvo.

Kada dođete u Drvengrad na Mećavniku pripremite se na neponovljiv odmor, puno turista i mnoge poznate ličnosti koje dolaze da upoznaju slavnog reditelja, ali i da se dive prirodnim lepotama Mokre gore.

Nekome je zanimljiva arhitektura i prvi put vidi kuće-brvnare, neko se divi kulturnom bogatstvu, neko želi da uživa u tradicionalnom gostoprimstvu meštana, neko voli luksuzan smeštaj… Sigurni smo da će svako imati fenomenalne utiske i rado se vratiti u ovaj kraj jer Drvengrad na Mećavniku očarava posetioce i u njemu nikada nije dosadno!Srodni tekstovi:


ŠTA SVE TREBA DA PROVERITE NA AKUMULATRU VAŠEG VOZILA PRED PUTOVANJE?

Dan  kada baterija vašeg vozila prestane sa radom i vaše vozilo ne može da se pok...

Detaljnije

Putovanja kao lek za depresiju

Depresivni poremećaj može imati mnogo različitih uzroka. Možda ste prekinuli vezu, izgubili nekoga k...

Detaljnije

Kako je nastala kućica na Drini i šta simboliše?

Kada pomislite na planinu Taru, Drinu, Bajinu Baštu jedna od prvih asocijacija je i čuvena kućica na...

Detaljnije

Kako se spakovati za skijanje?

Da li vam pakovanje pred bilo koji put unosi unosi nervozu i imate večiti strah da ćete nešto...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS