Drvengrad – kada odlična ideja jednog čoveka proslavi celu Srbiju!


Srbija Vikend u Srbiji Zima Srbija

Da li ima neko ko nije čuo za Drvengrad na Mećavniku?Naravno da ne zato što je ovo i etno-selo i važan kulturni centar Srbije i Evrope.

Emir Kusturica pravi brilijantna filmska dela koja su pobrala brojne nagrade i baš tokom snimanja jednog od svojih remekdela - filma „Život je čudo“ dobio je inspiraciju da na brdu Mećavnik podigne grad od drveta. Ovim poduhvatom je Mokru goru, Taru i ceo zapadni kraj Srbije upoznao sa celim svetom.

Ideja se nije činila kao nešto što će se razlikovati od dosadašnjih etno-sela, ali Kusturica ne bi bio to što jeste da je stao na tome. On je svoju slavu iskoristio za stvaranje grada, ali i respektabilnog filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“ i tako svetske zvezde doveo u Drvengrad.

Onda je sve bilo lakše, turisti su skretali desno na putu za Zlatibor i mnogi ostali u čudu koliko je Drvengrad na Mećavniku bogat sadržajima, zanimljiv i smešten u prelepu prirodu.


Zbog čega je Drvengrad na Mećavniku toliko popularan?

Emir Kusturica je jednom rekao: „Izmislio sam grad koji izgleda kao da se u njemu uvek živelo. A nije nikad.“

Za Drvengrad na Mećavniku bi se moglo reći da je Srbija sa njim dobija svoj grad-hotel koji čak ima 4 zvezdice i služi kao turistički centar sa brojnim sadržajima.

Sve je napravljeno od drveta, ima preko 50 objekata, hotel, crkvu, bioskop, galeriju slika, prodavnicu pa čak i zatvor. Svaka ulica i objekat nosi ime nekog velikana i tako svedoči o bogatoj istoriji celog Balkana.

Hotel Mećavnik ima sve što imaju i najbolji hoteli u našoj zemlji, zatvoren bazen i spa centar, a svaka soba ima klimu, svoje kupatilo i potpuno su opremljene za luksuzan smeštaj. Pa ipak kada se izađe izvan naći ćete se u jednom potpuno drugačijem veku u kojem kao da je vreme stalo.


Pored Drvengrada treba posetiti i…

Kada dolazite do Drvengrada obavezno morate probati i vožnju Šarganskom osmicom, videti staru železničku stanicu i posetiti i vodopad u blizini.

Malo dalje, 14 km, se nalazi Tara, planina koja je gotovo cela pokrivena Nacionalnim parkom i čini zaštićeno područje. To znači da ovo mesto nudi neverovatne prirodne lepote i bogat biljni i životinjski svet koji nije i neće biti ugrožen od strane čoveka. Iskoristite priliku i obogatite svoje znanje uživajući u čistoj prirodi.

Pročitaj i: Šta obići na Tari

Svakako je celo područje interesantno za posetu tokom cele godine i dovoljno je sadržaja i za duži odmor. Drvengrad na Mećavniku može biti usputna tačka ili krajnja destinacija i garantovano će biti nezaboravno iskustvo.

Kada dođete u Drvengrad na Mećavniku pripremite se na neponovljiv odmor, puno turista i mnoge poznate ličnosti koje dolaze da upoznaju slavnog reditelja, ali i da se dive prirodnim lepotama Mokre gore.

Nekome je zanimljiva arhitektura i prvi put vidi kuće-brvnare, neko se divi kulturnom bogatstvu, neko želi da uživa u tradicionalnom gostoprimstvu meštana, neko voli luksuzan smeštaj… Sigurni smo da će svako imati fenomenalne utiske i rado se vratiti u ovaj kraj jer Drvengrad na Mećavniku očarava posetioce i u njemu nikada nije dosadno!Srodni tekstovi:


Kako oporaviti kosu nakon letovanja u tri koraka?

Nakon dana provedenih na plaži ili bazenu, sve mentalne baterije su napunjene i spremni ste za nove ...

Detaljnije

Mesta koja morate posetiti u Beogradu

Pored toga što je Beograd omiljen među svojim stanovnicima, srpska prestonica je poželjna turistička...

Detaljnije

Zbog čega se sve više turista odlučuje za zubare u Srbiji?

Poslednjih nekoliko godina, Srbija se sve više profilira kao atraktivna destinacija za stomat...

Detaljnije

Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS