Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?


Auto Saveti

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U zavisnosti od toga koji vid i tip prevoza se bira, uvek je cilj poneti sve što je neophodno u što manjim torbama i koferima. Ne samo da je bitno nositi što lakši i manji kofer sa sobom, već je i potrebno da put bude udoban i komforan, a ne otežan ogromnim teretom. 

Krovni koferi su upravo inovacija modernog doba koja je učinila svako pakovanje, putovanje i kretanje na željenoj destinaciji efikasnijim, lakšim i bržim. Uz jednostavnu montažu na krovove automobila uz nosače, ovi dodaci se biraju prema potrebama kupaca, ali i samim karakteristikama prevoznih sredstava. 

Važno je da budu odabrani u skladu sa dimenzijama automobila

Svi dodaci koji se postavljaju na automobil, moraju biti odabrani prvenstveno u skladu sa zakonskom regulativom i propisima. Postoje krovni koferi različitih dimenzija i kapaciteta u pogledu tereta kojim se mogu opteretiti prilikom putovanja, čak i materijala izrade i unutrašnje obloge. Neki modeli automobila imaju veće dimenzije – tu su limuzine i karavani, koji su obično prilično duži u odnosu na standardne tipove. Samim tim, za svaku varijantu postoji vrsta nosača i kofera za krovove koji su odgovarajući. 

Iako je najveći broj proizvođača predvideo dimenzije koje odgovaraju gotovo svakom automobilu, bitno je obratiti pažnju na karakteristike krova. Važno je da deo krova bude slobodan, na sredini da se postave nosači, pa tek onda se pričvršćuju i sama kutije za stvari, odnosno krovni koferi. Velika prednost je to što brojni proizvođači i distributeri ovih dodataka obezbeđuju i gratis montažu, pa osim same kupovine delova i elemenata, sve drugo će biti spremno za put još u radnji ili kod servisera. 

Neophodno je obratiti pažnju na sama svojstva kofera

Da bi krovni koferi bili odabrani na pravilan način, bitan deo jeste i razmatranje svih dostupnih opcija u smislu kvaliteta, trajnosti, čak i dizajna i otpornosti. Kako se ovi dodaci nalaze u spoljašnjosti, najvažnije je da budu izrađeni od materijala koji je otporan na atmosferske padavine, snažan vetar i jako sunce. To su najčešće varijante u kombinaciji pvc materijala, plastike, gume i dodataka metala. Odličan dodatak najmodernijim tipovima, jeste automatsko zaključavanje uz jednostavan mehanizam pričvršćivanja za nosače u svega nekoliko poteza. Kada se razmatra nosivost, ona u velikoj meri zavisi od dimenzija kofera, a mogu da se kreću do 120 ili čak 150 kilograma. 

U domenu estetike, danas su popularne specijalno dizajnirane površine sa unikatnim detaljima, kao i modeli u tamnim bojama. Nosači uz koje se krovni koferi postavljaju mogu da budu klasični, da imaju ključeve i bravice, kao i aluminijumsku konstrukciju. S obzirom da nekada kupovina može biti neizvodljiva iz finansijskih razloga ili nedostatka vremena za putovanje koje se bliži, opcija iznajmljivanja je sjajna za veliki broj korisnika. Posebno je iznajmljivanje preporučljivo kada se krovni koferi koriste retko, pa se onda mogu odabrati najkvalitetniji modeli po odličnim cenama rentiranja.

Krovni koferi su odličan način za odlaganje stvari, bez obzira na vrstu putovanja. Jedino što je potrebno, jeste da se obezbede nosači i modeli kofera za krovove koji će odgovarati dimenzijama automobila. Uz to, svako putovanje biće kao iz snova, jer nema potrebe za razmišljanjem gde i kako spakovati sve stvari, kao i da li su bezbedne i zaštićene, jer je sve obezbeđeno ovim praktičnim dodacima za automobile.
Srodni tekstovi:


Kako pripremiti auto za bezbedan put

Bez obzira da li ste vozač početnik ili imate dovoljno vozačkog iskustva, nema nikakve sumnje da ste...

Detaljnije

3 najbolje destinacije u Evropi za putovanje na Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih, poznat i kao Sveti Valentin, odavno je postao sinonim za ljubav i romantiku. Ovaj ...

Detaljnije

Kuda na izlet blizu Beograda?

Kada dođe vikend mnogi razmišljaju o odlasku u prirodu. Negde van grada, gradske gužve, negde...

Detaljnije

Ne idete na odmor - bazen za dvorište je možda solucija

Iako je tek stiglo proleće, mnogi su već pristupili pripremama za leto na razne načine – gleda...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS