Upoznajte Švedsku kroz posetu njenom najpopularnijem gradu


Evropa Saveti Evropa Saveti


Obično kada se ide u inostranstvo, bliže ili dalje, podrazumeva se odlazak u glavne gradove određenih zemalja. To je donekle i tačno, ali postoje i gradovi koji su popularni i posećeni, bilo iz perspektive turizma ili odlaska radi posla, odnosno školovanja. Kada su ljudi sa naših prostora u pitanju, vrlo često se odlazi upravo trbuhom za kruhom. Gradovi u zemljama kao što su Nemačka, Austrija i Švedska često nisu nepoznanica našim ljudima, koji su se tamo ili preselili ili odlaze da rade na neko vreme. Ipak ni odlazak iz turističkih razloga nije redak, a tek neće ni biti sada kad opet može da se putuje bez ograničenja.

Geteborg – maleni grad, veliki ekonomski centar

Popularnost grada Geteborga ne leži u njegovoj veličini – sa šrobližno 500 hiljada sstanovnika spada u manje gradove. Naime, ta destinacija je često izbor onima koji su u potrazi za modernim gradom koji prati inovacije i industrijski napredak. To dalje povlači i činjenicu da je to jedno od privrednih sedišta u kome postoje mnogobrojne mogućnosti za pronalaženje posla i uspeha u tom biznis svetu. Takođe, Geteborg je grad koji posetioce i one koji u njega idu da bi tamo ostali privlači klimom koja nije karakteristična za ostatak zemlje. Naime, u Geteborgu nije tako hladno kao što bi se možda očekivalo, a svakako tokom leta nije toliko toplo, pa takva klima mnogima odgovara. Dakle, za to mesto ne važi često prva asocijacija na Švedsku, a to je hladnoća.

Uvek tražene avio karte Beograd - Geteborg 

Kada se govori o destinacijama koje su toliko daleke kao što je Švedska, nekako se putovanje avionom podrazumeva. Danas to i nije toliki luksuz, kad se dobro pogleda i sračuna koliko koštaju drugi načini prevoza. Sa niskobudžetnim avio kompanijama koje se bore sa konkurencijom tako što će dati povolljnije uslove, avio karte Beograd Geteborg mogu se naći i vrlo povoljno, čak i povoljnije nego što bi se moglo zamisliti. To naročito znači onima koji imaju potrebu da često putuju na toj relaciji (kao i oni koji s vremena na vreme odlaze u posetu rođacima u inostranstvu). Kako je izrazito popularno mesto, polasci se često organizuju, a postoje i direktni letovi, koji putovanje čine u isto vreme udobnijim.

Kao turista nikako ne propustite znamenitosti Geteborga

Gradu Geteborgu ne manjka mesta za obilazak, kao što ne manjka mnogim evropskim gradovima koji su turistički možda još popularniji od njega. Naime, Geteborg se može pohvaliti svime što jedan moderan ali i grad sa tradicijom može da ima – velelepne trgove, mesta u kojima se neguje umetnost, izuzetne građevine, poput njihove zgrade opere, kao i jedinstvene botaničke bašte sa mnoštvom egzotičnih biljaka. Istorija grada se slikovito vidi kroz tvrđavu koja svedoči o osnivanju grada i ujedno predstavlja nezaobilaznu turu u razgledanju grada. I zabava nije zanemarena strana turističke priče – zabavni parkovi, mesta za šoping, kao i restorani u kojima se služe raznorazni specijaliteti – sve je to deo Geteborga. Tako da ovaj grad nikako ne bi trebalo propustiti u tom turističkom smislu, čak i kada se tamo odlazi u potrazi za boljim poslom.


Srodni tekstovi:


Letovanje u Rovinju

Rovinj: Grad Romantike i Mediteranskog ŠarmaRovinj, biserna tačka hrvatske obale Jadranskog m...

Detaljnije

Srpski turisti obožavaju Beč – zašto je to tako?

Tokom nekoliko decenija unazad, Beč se jasno iskristalisao kao jedno od omiljenih turističkih destin...

Detaljnije

Poklonička promo tura kroz projekat - Čudni su putevi vere od Lima do Zete

Od utorka, 20.06.2023.do četvrtka 22.06.2023.godine u organizaciji Turističke organizacije Priboj i ...

Detaljnije

Putovanje s malim budžetom

Putovanje je strast mnogih, ali često se čini da je rezervisano samo za one s dubokim džepovima. Međ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS