Srpski turisti obožavaju Beč – zašto je to tako?


Evropa Saveti Saveti

Tokom nekoliko decenija unazad, Beč se jasno iskristalisao kao jedno od omiljenih turističkih destinacija posetilaca iz čitavog sveta. Austrijska prestonica tako je zauzela veoma važno mesto na turističkoj mapi sveta, a ljudi sa svih meridijana u svako doba godine dolaze u Beč kako bi uživali u njegovoj predivnoj arhitekturi i svim ostalim lepotama koje ovaj grad u srcu Evrope može da ponudi. 

Iz godine u godinu Beč tako obara rekord po broju turista koji posete ovaj grad, a godišnje se u prestonici Austrije ostvari i preko deset miliona noćenja. U moru turista iz čitavog sveta, Beč je jedna od omiljenih destinacija i naših turista. Da li najpre zbog njegove blizine, Beč je jedna od evropskih prestonica u koju možemo najbrže stići, a definitivno i zbog svih lepota koje ima da ponudi, turisti iz Srbije rado biraju da posete ovaj evropski grad. 

Najveću posećenost Beč ostvaruje u vreme Božićnog marketa u decembru, kada se centralni deo grada pretvara u pravu bajku gde svako može za sebe naći ponešto zanimljivo. Mnogi baš Beč biraju za novogodišnju noć, pa kako nam se ovaj period godine bliži, razmislite i o tome. 

Bilo da birate da u Beču provedete baš novogodišnje praznike, ili samo želite da odete na kratko putovanje kako biste predahnuli od posla i svakodnevnih obaveza i napunili svoje baterije, najbolji način da odete u ovaj grad jeste kombi prevoz. Beč nije tako daleko, a uz pomoć kombi prevoza putovanje će vam biti udobno i komforno, i naravno kraće će trajati.

Šta morate posetiti u Beču?

Postoje neke destinacije koje turisti u Beču, nikako ne propuštaju. Pre svega, tu je velelepni dvorac Šenbrun, nekadašnja letnja destinacija Habzburgovaca, sa svojim fantastičnim vrtnim kompleksom i prirodom usred metropole koja ostavlja bez teksta. Takođe, tu je i ništa manje fascinantan dvorac Belvedere. Hofburg i impozantna katedrala Svetog Stefana su takođe lokaliteti koji se ne propuštaju. Prirodnjački muzej, Leopold Muzej, Albertina, Muzej istorije umetnosti i zgrada Bečke opere su takođe mesta koja se ne zaobilaze prilikom obilaska Beča. 

Svakako, šta god da od svega ovoga odaberete, arhitektura Beča ostavlja bez daha i jedna je od najvažnijih stvari zbog koje turisti iz čitavog sveta, pa i srpski turisti, tako rado biraju ovaj grad.

Ne zaboravimo gastronomiju

Ako ste otišli u Beč, naročito u vreme pomenutog adventa, nikako nećete ostati gladni. Ulice su prepune preukusne hrane, i definitivno ćete biti u problemu – šta od svega toga da odaerete i probate. Nemojte propustiti čuvene bečke kobasice ili šniclu, kao i specifičnu čorbu koja se služi u lepinji. 

Naši turisti se iz Beča ne vraćaju a da nisu uživali i u čuvenim poslasticama, Saher torti i tradicionalnoj piti sa jabukama.

Kombi prevoz Beč – najbrži put do magičnog evropskog grada

Kao što smo već napomenuli, za ovo putovanje odaberite kombi prevoz; Beč će vam se učiniti na dohvat ruke, i sigurni smo da ćete se i neki naredni put odlučiti za ovo isto prevozno sredstvo. Pouzdan i komforan kombi prevoz iz Beograda do Beča realizuje se svakodnevno, a agencije koje se bave ovakvim prevozom voze vas od vaše adrese do bilo koje adrese u ž

 – bilo da je to vaš rezervisani smeštaj, neka druga privatna adresa, autobuska stanica ili aerodrom. Kombi prevoz Beč od vrata do vrata je najisplatljiviji način prevoza do ove evropske destinacije.






Srodni tekstovi:


Vlasinsko jezero – raj za sve ljubitelje prirode

Vlasinsko jezero je veštačko jezero na nadmorskoj visini od 1.200m što znači da ga okr...

Detaljnije

Zašto je septembar idealan mesec za letovanje u Grčkoj?

Grčka je oduvek bila magnet za ljubitelje sunca, mora i kulture. Dok većina putnika juri ka obalama ...

Detaljnije

Poluostrvo Kasandra: Kapija za raj i uživanje!

Smešteno na mirnim obalama severne Grčke, poluostrvo Kasandra je kao neko nestvarno carstvo čuda pri...

Detaljnije

Putovanje u Barselonu: šta je potrebno da znate i šta MORATE posetiti?

Vamos a Barcelona!Putujete u Barselonu: evo šta je potrebno da znate i šta MORATE pose...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS