Novi Sad – Grad mnogih lepota i prilika za kvalitetan život


Srbija Vikend u Srbiji Srbija


Vojvođanska prestonica, dunavska lepotica i srpska Atina… Novi Sad je jedan od najlepših gradova Evrope pa je samim tim i jedan od najlepših gradova za život.

Njegova lepota se ogleda u mnogo čemu, priroda je prelepa, istorija bogata, stanovništvo čine pripadnici različitih nacija i kultura, a svi žive skladno i mirno i drage su komšije.

Sve više je interesantan i za preseljenje jer je blizu glavnog grada, ima odličnu putnu infrastrukturu, bliži je centralnoj Evropi, a ima sve uslove za kvalitetan život svakog ko poželi da živi u jednoj metropoli.

Zašto je Novi Sad jedan od najpoželjnijih gradova za život?

Novosađani su svet za sebe, blagog temperamenta, srdačni, ljubazni i vole da uživaju u svom gradu. To je stvorilo jedinstvenu sredinu koja je pogodna i za školovanje, zaposlenje, podizanje porodice i zdrav život.

Grad ima oko 60km biciklističkih staza, ravan teren, prostrani bulevari, njih čak 16 i relaksacija u zelenim površinama je nešto što retko koja metropola ima.

Iako čuvene lale jesu miroljubivi ljudi, pacifisti i gurmani, Novi Sad je drugi po veličini grad, živ i razvijen pa ima bogat noćni život, puno kafića, restorana i mesta za okupljanje.

Osim toga, i industrija je jaka pa je mesto idealno za zaposlenje, ali i školovanje pošto on je i univerzitetski centar.

Kada se ovome doda savršen geografski položaj, dobija se zaista jedan od najperspektivnijih gradova za život.

Istorija i kultura koja se razlikuje

Novi Sad je 2022. godine bio evropska prestonica kulture i tako dobio šansu da celoj Evropi prestavi sve svoje lepote, ali i našim stanovnicima koji nisu toga svesni.

Oblikovali su je narodi koji žive tu i istorija koja je postavila temelje za pravi miks koji je jedinstven na ovom području. To se vidi na svakom koraku, ispisano na arhitekturi, spomenicima, ponašanju ljudi…

Pored brojnih umetničkih i kulturnih institucija koje su upečatljivi: Muzej Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dečiji kulturni centar, Svemirski muzej…

Posebno treba istaći i najugledniju naučnu instituciju kod Srba – Maticu srpsku koja je osnovana 1826.i koja između ostalog čuva brojna umetnička dela, knjige, rukopise i druge vredne istorijske detalje.

Temelj bogatoj kulturi su utrli njeni stanovnici i njene brojne etničke grupe: Srbi, Mađari, Hrvati, Romi, Slovaci…, ali i istorija koju su pisali mnogi osvajači pisali, a stanovnici.

Gde tražiti stan ili kuću u Novom Sadu?

Ceo grad je podeljen na naselja koja su sama sebi dovoljna i uređena tako da svako ima većinu stvari neophodnih u svojoj okolini. Čak se prave i stambeni kompleksi kao uže četvrti sa svim neophodnim stvarima koje su nužne za normalan život.

Naselja bliže centru kao što je Grbavica, Stari Grad, Podbara su svakako najatraktivnije, ali tu se u glavnom može pronaći starogradnja sa visokom cenom. Proverite da li željena nekretnina ima sopstveni parking prostor i tek onda donesite odluku o kupovini.

Novo Naselje, Limani, Detelinara su udaljenije od centra ali imaju dobru putnu povezanost, dovoljno parking mesta, a svaka lokacija nudi novoizgrađene i starogradnju za kupovinu i život.

Telep, Satelit…su najudaljenija naselja, ali su danas vrlo aktuelna zbog širenja grada, više mesta za komotno stanovanje, a znatno nižim cenama za kupovinu pa su zato i ovde stanovi itekako popularni.

Za kupovinu kuće u Novom Sadu potrebno je otići malo dalje od grada. Adamovićevo naselje, Petrovaradin, Sremski Karlovci…su samo neki od primera lokacija koja su na 10-ak kilometara od grada, a mesta gde možete pronaći savršenu kuću sa okućnicom ili plac za gradnju.

Agencija za nekretnine Novi Sad – pravi saveznik u potrazi za nekretninom

Ponuda stanova je velika, ali i tražnja je ogromna pa je teško sagledati najbolje opcije za kupovinu samostalno.

Agencija za nekretnine u Novom Sadu ima registar, znanje i iskustvo u potrazi. Zato bi bilo najbolje obratiti joj se za pronalazak svega potrebnog po najboljim cenama i uz najjeftinije cene.

Agenti će vam i skrenuti pažnju koliko su vaša očekivanja realna, koliko je možete dobiti za novac koji izdvajate, a gde bi trebalo tražiti stan prema svojim željama. Na kraju vi donosite odluku u skladu sa svojim mogućnostima, ali je uvek bolje kada to radite na temelju najboljih informacija koje su vam obezbedile osobe koje imaju znanje i iskustvo u kupoprodaji nekretnina.

Novi Sad je veliki regionalni centar. Odlično je povezan sa svim delovima zemlje, a vrlo blizu Beograda, kao još jedna velika prednost njegovog položaja. Oslanja se na Dunav, prelepo je uređen, miran i prijatan za život, rad, razvijanje i napredovanja. 

Ako imate aspiracije za preseljenje, razmislite o Novom Sadu kao jednoj od opcija, bićete zadovoljni svojim izborom.

Da li ste posetili nekada vojvođansku prestonicu ili okolinu? Znate li koliko je bogata istorija ovog grada i koliko je sa poštovanjem čuvaju njeni stanovnici? Da li bi možda i vi želeli da živite u jednom ovakvom gradu?

Ostavite nam komentare nakon čitanja teksta, radujemo se vašim komentarima.

Srodni tekstovi:


Kada dete treba da nosi kupaći kostim?

Roditelji današnjih mališana su odrastali u drugačijem vremenu, koje je podrazumevalo ...

Detaljnije

Saveti za negu obojene kose na moru, kako duže zadržati njenu boju i sjaj

Leto je sezona sunčanja, kupanja i relaksacije na plaži, ali sunce, so i hlor mogu biti štetn...

Detaljnije

Važnost zajedničkih porodičnih trenutaka - Organizujte vikend sa porodicom!

Dešavanja u svetu u poslednjih nekoliko godina, kao i pandemija koronavirusa, doprineli su na...

Detaljnije

Posetite Budimpeštu, najlepši biser Dunava

Glavni grad Mađarske, Budimpešta, je često opisana i kao biser Dunava, a stoji kao živopisni ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS