Poseta Rimu sa decom


Evropa


Rim je jedan od najlepših gradova na svetu i ima mnogo toga da ponudi porodicama.

Zašto obići Rim sa decom? 

Među mnogim razlozima da posetite Rim sa decom, ovo su neki od najubedljivijih:

Rim ima ponešto za sve generacije. Na porodičnom putovanju u Rim, svakoga dana možete da idete u razgledanje grada, da uživate u igri mališana na igralištu, da uključite stariju decu u detalje vezane za istoriju, da očarate tinejdžere zahvaljujući mnogim atrakcijama koje Rim nudi i na kraju dana, da se  opustite uz odličnu hranu i vina.

Rim je poput muzeja na otvorenom gde će deca moći da iskuse istoriju kao živo biće, a ne samo predmet u istorijskim knjigama.

Deca u Rimu će moći da vide neke od najpoznatijih znamenitosti u celom svetu kao što su Koloseum ili neverovatna kupola Svetog Petra.


Pročitaj i: Šta videti u Rimu i kako isplanirati obilazak u nekoliko dana


Rim ima prelepe parkove koje će se sigurno dopasti deci.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Rim je prelep i to bi čak mogao biti i dovoljan razlog sam po sebi. 

Cinecittà World 

Cinecittà World je zabavni park u rimskoj ulici Via di Castel Romano i nudi nezaboravne doživljaje u bioskopskim i televizijskim simulacijama. Na programu su atraktivne simulacije borbe sa dinosaurusima ili odlaska u svemir, možete biti kaskader, prisustvovati snimanju akcionog filma, doživeti horor scene, padati sa visokog tornja... Zaista maštovita i više nego uzbudljiva zabava i za decu i za odrasle. 

Eur park

Eur Park u rimskom kvartu Eur (do koga ide metro linija B) nudi izazove kojima su glavne odlike adrenalin i avantura. Oprobajte se u streličarstvu, akrobatskom penjanju po stenama, zidovima i drveću, krenite u  opasnu vožnju skejtom ili biciklom, posetite teretanu, ili organizujte odmor i piknik na drveću. 

Magični park zabave

Magični park zabave (Rainbow Magic Land) smešten je nedaleko od Rima, u mestu Valmontone. To je zabavni park poput Diznilenda, a koliko je popularan najbolje govori cifra od milion posetilaca godišnje. Ima više desetina atraktivnih jedinica grupisanih prema tematskim oblastima, kojima posetioci teško odolevaju. I odrasli tu lako nalaze sebe, a ako ne, vreme mogu ispuniti posetom obližnjem šoping centru Valmontone Outlet. Do MagicLand-a možete doći sopstvenim prevozom, a iz Rima koristite prevoz vozom ili autobusom sa železničke stanice Termini. 

Zoomarine akvapark

Zoomarine je akvapark i odlično mesto za zabavu u mestu Torvajanica udaljenom od Rima oko 45 kilometara. Samo zato smo ga stavili kao poslednji predlog, jer dolazak do njega traži malo više truda nego poseta onima u samom gradu ili neposrednoj blizini. Ali ako dođete uživaćete u brojnim izazovima, a ima ih i za decu i za odrasle. Tu su bazeni sa toboganima, za akrobatske skokove, zatim predstave sa delfinima, papagajima i pticama grabljivicama, a ako imate kupaći kod sebe pridružite se plivanju sa delfinima.

Ako Rim posećujete sa decom onda im priredite lepa iznenađenja koja su namenjena najviše njima, ali su interesantna i za roditelje. Svakako im pokažite ono što u Rimu malo ko propušta. Možda to neće razumeti u nekom mlađem uzrastu, ali i tada će ostati uspomena koja će oživeti kada kasnije budu slušali o Rimu ili doći da ponovo obiđu ta mesta. Utisak koji ostavljaju Koloseum, Panteon, trgovi Navona ili Popolo, Fontana di Trevi, urezuju se u pamćenje zauvek. A onda izaberite nešto od zanimljivosti u kojima i deca mogu uživati. 
Srodni tekstovi:


Kuda na izlet blizu Beograda?

Kada dođe vikend mnogi razmišljaju o odlasku u prirodu. Negde van grada, gradske gužve, negde...

Detaljnije

Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U...

Detaljnije

Kako odlučiti koji parfem poneti na odmor

Koliko ste samo puta bili u situaciji da ne znate koji parfem da ponesete kada idete na odmor. Veruj...

Detaljnije

Putovanje na more tokom trudnoće: Saveti i preporuke

Trudnoća je jedinstven i poseban period u životu svake žene, ispunjen radošću i očekivanjima....

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS