Poseta Rimu sa decom


Evropa


Rim je jedan od najlepših gradova na svetu i ima mnogo toga da ponudi porodicama.

Zašto obići Rim sa decom? 

Među mnogim razlozima da posetite Rim sa decom, ovo su neki od najubedljivijih:

Rim ima ponešto za sve generacije. Na porodičnom putovanju u Rim, svakoga dana možete da idete u razgledanje grada, da uživate u igri mališana na igralištu, da uključite stariju decu u detalje vezane za istoriju, da očarate tinejdžere zahvaljujući mnogim atrakcijama koje Rim nudi i na kraju dana, da se  opustite uz odličnu hranu i vina.

Rim je poput muzeja na otvorenom gde će deca moći da iskuse istoriju kao živo biće, a ne samo predmet u istorijskim knjigama.

Deca u Rimu će moći da vide neke od najpoznatijih znamenitosti u celom svetu kao što su Koloseum ili neverovatna kupola Svetog Petra.


Pročitaj i: Šta videti u Rimu i kako isplanirati obilazak u nekoliko dana


Rim ima prelepe parkove koje će se sigurno dopasti deci.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Rim je prelep i to bi čak mogao biti i dovoljan razlog sam po sebi. 

Cinecittà World 

Cinecittà World je zabavni park u rimskoj ulici Via di Castel Romano i nudi nezaboravne doživljaje u bioskopskim i televizijskim simulacijama. Na programu su atraktivne simulacije borbe sa dinosaurusima ili odlaska u svemir, možete biti kaskader, prisustvovati snimanju akcionog filma, doživeti horor scene, padati sa visokog tornja... Zaista maštovita i više nego uzbudljiva zabava i za decu i za odrasle. 

Eur park

Eur Park u rimskom kvartu Eur (do koga ide metro linija B) nudi izazove kojima su glavne odlike adrenalin i avantura. Oprobajte se u streličarstvu, akrobatskom penjanju po stenama, zidovima i drveću, krenite u  opasnu vožnju skejtom ili biciklom, posetite teretanu, ili organizujte odmor i piknik na drveću. 

Magični park zabave

Magični park zabave (Rainbow Magic Land) smešten je nedaleko od Rima, u mestu Valmontone. To je zabavni park poput Diznilenda, a koliko je popularan najbolje govori cifra od milion posetilaca godišnje. Ima više desetina atraktivnih jedinica grupisanih prema tematskim oblastima, kojima posetioci teško odolevaju. I odrasli tu lako nalaze sebe, a ako ne, vreme mogu ispuniti posetom obližnjem šoping centru Valmontone Outlet. Do MagicLand-a možete doći sopstvenim prevozom, a iz Rima koristite prevoz vozom ili autobusom sa železničke stanice Termini. 

Zoomarine akvapark

Zoomarine je akvapark i odlično mesto za zabavu u mestu Torvajanica udaljenom od Rima oko 45 kilometara. Samo zato smo ga stavili kao poslednji predlog, jer dolazak do njega traži malo više truda nego poseta onima u samom gradu ili neposrednoj blizini. Ali ako dođete uživaćete u brojnim izazovima, a ima ih i za decu i za odrasle. Tu su bazeni sa toboganima, za akrobatske skokove, zatim predstave sa delfinima, papagajima i pticama grabljivicama, a ako imate kupaći kod sebe pridružite se plivanju sa delfinima.

Ako Rim posećujete sa decom onda im priredite lepa iznenađenja koja su namenjena najviše njima, ali su interesantna i za roditelje. Svakako im pokažite ono što u Rimu malo ko propušta. Možda to neće razumeti u nekom mlađem uzrastu, ali i tada će ostati uspomena koja će oživeti kada kasnije budu slušali o Rimu ili doći da ponovo obiđu ta mesta. Utisak koji ostavljaju Koloseum, Panteon, trgovi Navona ili Popolo, Fontana di Trevi, urezuju se u pamćenje zauvek. A onda izaberite nešto od zanimljivosti u kojima i deca mogu uživati. 
Srodni tekstovi:


Zlatarsko jezero – šta vas čeka ako posetite jezero Kokin Brod?

Zlatarsko jezero, poznatije kako jezero Kokin Brod, mnogi su upoznali vozeći se duž magistrale ka Cr...

Detaljnije

Putovanja kao lek za depresiju

Depresivni poremećaj može imati mnogo različitih uzroka. Možda ste prekinuli vezu, izgubili nekoga k...

Detaljnije

Da li znate šta je to tepih livada?

Planina Tara krije mnoge lepote i čuda prirode koji se samo ovde mogu videti. Gotovo cela planina&nb...

Detaljnije

Najjeftiniji prevoz do aerodroma

Bez obzira u kom delu grada živite, osim ako to nije Surčin, prevoz do aerodroma nikako ne može da i...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS