Najpogodnije lokacije za život sa porodicom


Saveti Saveti

Pored konstantnih gužvi, buke, zagađenja i neizbežne nervoze u saobraćaju – potraga za mirom u strogom centru grada postaje nemoguća misija. Stoga smo rešili da vam u redovima koji slede navedemo najpogodnije lokacije za život sa porodicom. Kako se sve veći broj ljudi seli u Beograd, lista će se mahom sastojati od mirnih prestoničkih naselja i opština na periferiji. Međutim, nećemo izostaviti ni druge srpske gradove.

Život sa porodicom u opštini Zemun


Zemun je boemski kraj Beograda za koji mnogi kažu da je opština za sebe. Uprkos dugogodišnjoj urbanizaciji čitavog grada, ovo naselje uspeva da odoli promenama te svojom kombinacijom niskih kuća i višespretnica, predstavlja privlačnu lokaciju za većinu ljudi. Boravkom u naselju stiče se utisak da stanovnici žive potpuno rasterećeno te da nema nikakve žurbe. Specifični stilovi u izgradnji, uz pogled na Dunav i kulu Gardoš, pružiće neverovatno iskustvo izlaskom na terasu solitera. Kraj je potpuno miran, tako da ukoliko vas zanima prodaja stanova Zemun će definitivno ponuditi kvalitetne opcije. 

Zvezdara – oaza mira u blizini centra

Premda se nalazi u blizini centra, opština Zvezdara se smatra odličnom lokacijom za život sa porodicom. U ovoj gradskoj četvrti se nalazi nekoliko obrazovnih i kulturnih institucija, kao i veliki broj poslovnih objekata. Naselje odlikuje raznoliki sadržaj, a među najatraktivnije lokacije spadaju park Tašmajdan i Zvezdarska šuma. Naselje je dobro povezano sa ostatkom grada i verujemo da će biti solidna opcija za stvaranje oaze mira. 

Opština Sopot – netaknuto zelenilo i zdrav vazduh

Sopot se nalazi u severnom delu Šumadije i sa svojih dvadeset hiljada žitelja spada u grupu najređe naseljenih prestoničkih opština. Udaljenost od centra grada (oko pola sata vožnje) je verovatno najveća prednost ove lokacije, pa ćete samom kupovinom nekretnine u ovoj regiji napraviti krupan korak ka izolaciji od vreve i saobraćajnih špiceva. Povoljna klima, netaknuta priroda i dobar geografski položaj čine je popularnim izletištem, a kao najtraženiji lokalitet se izdvaja planina Kosmaj. Što se tiče obrazovnih institucija, u naselju se nalazi zbirno šest škola i to četiri osnovne i  dve srednje škole. 

Gradska četvrt Vidikovac - idealna za život sa porodicom

Vidikovac se nalazi na međi između Čukarice i Rakovice, te na oko desetak kilometara udaljenosti od samog centra grada. Projektovan je kao niz stambenih objekata izgrađenih u minijaturnim koncentričnim krugovima, unutar većih kružnih ulica. Inače je interesantno napomenuti da se sa terasa solitera vidi veliki deo istočnog Beograda, po čemu je četvrt upravo i ponela ime. Poslednjih nekoliko godina izgrađen je veliki broj stambenih i komercijalnih objekata, što ga svakako svrstava na našu listu. Stil života je miran i povučen, praktično savršen za porodicu sa mališanjma.

Banje – miran život i turistički potencijal 

I pored toga što su savršena opcija za vikend putovanja, dečije ekskurzije i izlete, banje takođe mogu biti i vrlo povoljna lokacija za stanovanje. Stil života je značajno sporiji u poređenju sa najvećim gradovima, a vredi istaknuti da su lokalci pretežno prijatni i druželjubivi. Ukoliko strogo tragate za kvalitetnijim poslovnim ponudama, banje će vam takođe ponuditi pregršt mogućnosti. Naš predlog je da iskoristite turistički potencijal banja, te da pokrenete privatan biznis (recimo izdavanje nekretnina). Pored toga, sve banje su festivalski nastrojene, tako da ćete vrlo često imati priliku da uživate u raznolikom kulturnoumetničkom sadržaju. Na vama je da odaberete lokaciju koja vam najviše odgovara.

Razmotrite i život u drugim gradovima

Beograd je centar svih dešavanja u zemlji, te kao takav definitivno zaslužuje najveću pažnju. Međutim, nikako ne treba zaboravljati ni na ostale gradove, koji definitivno ispunjavaju uslove za miran porodični život. Uzmimo za primer grad Kruševac, koji sa 60.000 stanovnika broji tek nešto više žitelja od beogradske opštine Vračar. Kvalitet života je na visokom nivou, a čak i u slučaju da boravite na periferiji grada, sve će vam biti dostupno na nekoliko minuta vožnje ili čak šetnje. Slična stvar važi i za mesta poput Čačka, Kraljeva ili Sremske Mitrovice. Gradovi poput Niša ili Novog Sada takođe mogu biti korektna alternativa, ali će verovatno iziskivati  nešto više vremena za pronalazak savršene adrese. 

Naravno, finalni izbor lokacije će zavisiti od puno faktora. Pre svega, dobro razmotrite svoju finansijsku situaciju, razmišljajte o brzini adaptacije dece na novo okruženje i pravovremeno pronađite adekvatnu poslovnu ponudu. Nikako ne žurite, jer tim potezom nećete postići ništa pozitivno. Nešto što se podrazumeva jeste da razgovarate sa porodicom te da zajedničkim snagama donesete najbolju odluku. 
Srodni tekstovi:


Kako pripremiti auto za bezbedan put

Bez obzira da li ste vozač početnik ili imate dovoljno vozačkog iskustva, nema nikakve sumnje da ste...

Detaljnije

Kako da budete zadovoljni smeštajem na odmoru

Kada birate smeštaj za svoje sledeće putovanje, postoji mnoštvo aspekata koje treba u...

Detaljnije

Solun – grad u kojem je svako dobrodošao!

Kada spomenemo zemlju kao što je Grčka, mnogima je prva asocijacija izležavanje na nekoj pe&s...

Detaljnije

Bekstvo u romantiku! Nezaboravna putovanja za Dan Zaljubljenih!

Dan zaljubljenih, praznik posvećen ljubavi i romantici, idealna je prilika za parove da prekinu sa s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS