Spremi se za leto - nabavi kremu za sunčanje


Leto Saveti Saveti Leto



Izlaganje suncu tokom leta je neizostavno, bilo pri obavljanju mnogih aktivnosti, bilo ukoliko uživamo na plaži. Ipak, nužno je tom prilikom naneti i kremu za sunčanje koja će učiniti da naš boravak napolju bude bezbedniji, a užitak potpuniji.

ZAŠTITA KOŽE

Iako se tipovi kože razlikuju, te su neki osetljiviji od drugih, svaki potrebuje odgovarajuću zaštitu – bez obzira na to da li smo, na primer, svetlijeg ili tamnijeg tena. Zraci sunca emituju UV zračenje koje može biti po kožu vrlo štetno, te može doći od blagog crvenila do opekotina, mogu se javiti različite promene na koži, recimo pege, može doći do pojave alergija, pa čak i do kancera. Generalno, jaka i dugotrajna izloženost UV zracima je višestruko opasna, stoga kožu uvek treba zaštititi, čak i ako smo već pocrneli i mislimo da ne možemo da izgorimo. Takođe, krema za sunčanje pogoduje koži i jer je hidrira, hladi, sprečava starenje, čuva njenu vitalnost. Tako da ona spada u red obaveznih preparata za negu kože i neizostavnih elemenata opreme za leto.

PREPLANULI TEN

Stručnjaci savetuju da krema za sunčanje treba da se nanosi i tokom drugih godišnjih doba, posebno kada smo na planini, na primer na zimovanju, jer UV zraci deluju na kožu čak i kada je oblačno, s tim što van letnje sezone treba koristiti kreme sa manjim zaštitnim faktorom. Svakako da je njihovo korišćenje intenzivnije tokom vrelih letnjih dana, i poželjno faktički pri svakom izlaganju suncu, a posebno neophodno tokom boravka na plaži. Tada, osim što štite našu kožu od mnogobrojnih neželjenih dejstava UV zraka, pomažu i pri bezbednijem dobijanju željenog preplanulog tena. Otuda su, uz pojedine losione ili ulja, neophodne i u nameri da pocrnimo.

KAKO SE NANOSI?

Koliko je bitno koristiti kremu za sunčanje, toliko je važno i njeno pravilno nanošenje. Naime, bez obzira na zaštitni faktor, one treba da se nanose oko 20 minuta pred neposrednu izloženost suncu. Važno ih je naneti u dovoljnoj meri, pri čemu je posebno bitno pokriti sve delove tela, uključujući i lice. Nakon kupanja, znojenja ili brisanja, kremu za sunčanje treba ponovo naneti, kao i kasnije, kako se savetuje, na otprilike svaka sva sata. Tek će se pravilnim nanošenjem postići potpuni efekat i ona će biti delotvorna.

KAKO ODABRATI?

U ponudi se nalazi veliki broj krema za sunčanje različitih brendova, neke su vodootporne neke ne, razlikuju se prema faktoru zaštite, koji utiče i na dugotrajnost i na jačinu zaštite, sastavnim elementima, ceni. Ipak, svako prema svom tipu kože i ličnim potrebama treba da odabere odgovarajuću, informišući se prethodno o njenim važnim karakteristikama.

UŽIVAJ PUNIM PLUĆIMA

Da bismo u potpunosti iskoristili tople i sunčane dane pred nama, važno je da nabavimo odgovarajuću kremu za sunčanje kako bismo bezbedno uživali na suncu. Osim toga, ne treba zaboraviti da u najtoplijim delovima dana treba pribegavati hladu, a telo štititi, na primer kapama ili laganom odećom. Usled neadekvatne brige o našoj koži, možemo trpeti mnogobrojne posledice, a za tim nema razloga. Zato, postupimo prema savetima i uživajmo plivajući i sunčajući se.








Srodni tekstovi:


Posetite Budimpeštu, najlepši biser Dunava

Glavni grad Mađarske, Budimpešta, je često opisana i kao biser Dunava, a stoji kao živopisni ...

Detaljnije

Obilazak i letovanje u Puli

Pula, jedno od najlepših mesta na obali Jadranskog mora, pruža nezaboravno iskustvo za sve lj...

Detaljnije

Vidikovac Banjska stena – pogled koji osvaja i lepotom hipnotiše

Jedan od najlepših vidikovaca je Banjska stena na planini Tari koji omogućava fantastičan&...

Detaljnije

Zlatarsko jezero – šta vas čeka ako posetite jezero Kokin Brod?

Zlatarsko jezero, poznatije kako jezero Kokin Brod, mnogi su upoznali vozeći se duž magistrale ka Cr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS