Nekoliko krema koje morate imati u putnoj apoteci


Saveti


Kućna apoteka, kao i putna apoteka u svakom momentu mora imati pojedine lekove, kreme i losione. Generalno većina krema koje imamo u kući su prvenstveno za negu, kako lica tako i tela, i dece ali i odraslih. Priliskom odlaska na kraće ili duže putovanje, poželjno je spakovati nekoliko proizvoda, koji vam mogu zatrebati u svakom trenutku. Svako od nas verovatno ima kraći ili duži spisak svega što mu je potrebno za putovanje, ali jedno je sigurno, putna apoteka je obavezan deo prtljaga, koju treba spakovati za svaki slučaj, i za neke nepredviđene situacije.


Pantenol u svim oblicima i za sve generacije


Krema sa pantenolom je nešto što decenijama unazad poseduje svaka kuća. Ona je sastavni deo svakodnevne nege i rutine svake porodice. Uspešna je kod ublažavanja bola, svraba i peckanja, ali i u smanjivanju crvenila kod alergijskih reakcija. Povrede na koži i razne ogrebotine brže zarastaju uz primenu pantenola. Krema se koristi i u za svakodnevnoj nezi, kao i regeneraciji svih tipova kože, za oporavak suve i grube kože ruku. Nezamenjiva je kod oporavka ispucalih usana. Ona je odlična i tretmanima protiv starenja kože, jer koži obezbeđuje sve potrebne hranljive materije, kao i elastičnost koja je čini mlađom.


Zbogom gljivičnim infekcijama


Svi znamo koliko je koža osetljiv organ, a pogotovo promena klime i vlažna sredina mogu uticati na pojavu raznih infekcija. Iako sadrži kortikosteroide, triderm krema je nezamenjiva za slučaj da imate kožnih problema. Ona brzo smanjuje simptome i ublažava upalne procese na koži. Ako patite od dermatitisa, herpesa ili ekcema, triderm krema je rešenje koje uspešno pomaže kod ovih stanja kože. Potrebno je samo biti oprezan prilikom nanošenja, jer ne bi trebalo da dođe u kontakt sa očima. Tanak sloj triderm kreme se laganim pokretima utrljava na regiju koja je upaljena, i to uglavnom ujutru i uveče. Namazanu regiju nikako ne treba umotavati, već ostaviti da se prirodno suši i tokom vremena oporavi.


Zaštitite kožu od UVA i UVB zraka


Nega dečije a i kože odraslih, kada je u pitanju sunčevo zračenje, ne treba da bude ograničena samo na letnji period. Zraci mogu oštetiti kožu tokom cele godine, pa je preporuka da se ovaj tip krema koristi svakodnevno. Izbor u prodavnicama je zaista veliki, a postoje i posebne linije koje su prilagođene osetljivoj koži, ali i nežnoj dečijoj koži. Uglavnom, ovaj tip krema nosimo samo kada krenemo na letovanje, što je pogrešno i potrebno je ovu naviku odmah promeniti. Jer zapamtite, koža sve pamti!


Šta ako se pojave alergije


Alergije na putovanjima nisu retkost. Najčešće su to alergije od sunca i uboda insekata, ali česte su i alergije na hranu. Važno je da brzo i pravovremeno reagujete ukoliko vam se ovo dogodi. Pored tableta i sirupa, važno je da ponesete i kreme protiv alergija, koje su vrlo delotvorne kod nekada bolnih simptoma uboda raznih insekata. Opekotine od meduze mogu biti veoma bolne i jako neprijatne. Važno je da mesto opekotine nikada ne dodirujete rukama, već da isperete morskom vodom istog momenta kada vas meduza opeče. Potom ranu pokušajte da rashladite i na kraju namažite antihistaminskom kremom, pa će i neprijatnost ubrzo nestati.

Srodni tekstovi:


Šta obići na Tari? Lokacije koje ne smete da propustite

Tara, naša planinska lepotica, nalazi se u Zapadnoj Srbiji i oslanja se na obronke Zlatibora. Reč je...

Detaljnije

Zašto je septembar idealan mesec za letovanje u Grčkoj?

Grčka je oduvek bila magnet za ljubitelje sunca, mora i kulture. Dok većina putnika juri ka obalama ...

Detaljnije

Probiotik i njegova dobrobit na putovanjima

Putovanja su uzbudljivo iskustvo koje nas vodi u nove delove sveta, omogućavajući nam da istražimo...

Detaljnije

Spremi se za leto - nabavi kremu za sunčanje

Izlaganje suncu tokom leta je neizostavno, bilo pri obavljanju mnogih aktivnosti, bilo ukoliko uživa...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS