Planirate putovanje a boli vas grlo - Ovo su najbrze metode koje vam mogu pomoći


Saveti Zima Saveti Zima


Nažalost, bol u grlu nema veze sa sezonom ili godišnjim dobom. Iako je verovatnije da će bol u grlu pratiti prehladu ili grip koji su karakteristični za jesen i zimu, grlobolja se može javiti i tokom proleća i leta, a jednako pogađa i decu i odrasle.

Koliko god bol u grlu bio iritantan, jer kada ne možete da gutate ne možete maltene ništa, nemojte odmah padati u očaj - postoje rešenja, manje ili više prirodna, koja vam mogu pomoći da se relativno brzo rešite ovog problema. Otkrijte ih u nastavku teksta:

Slana voda

Slana voda je verovatno najefikasniji način da se rešite bola u grlu, koliko god to delovalo neverovatno. Pripremite ovaj lek tako što ćete u čaši tople vode rastvoriti jednu kašičicu soli. Nemojte piti ovu mešavinu već njome ispirajte grlo tako što ćete je grgoljiti. Ponovite tri puta dnevno i verovatno ćete vrlo brzo primetiti rezultate. 

Đumbir, med i limun

Pomešajte jednu kašičicu đumbira u prahu (kupite đumbir kao začin ili ga pak vi usitnite do praha u blenderu), jednu kašičicu meda, sok od pola limuna i pola šolje mlake vode. Sve dobro sjedinite i ne, ne treba da pijete ovaj lek, već da sa njim ispirate grlo, kao i u slučaju prethodnog recepta. 

Jabukovo sirće i so

Jednu kašiku jabukovog sirćeta pomešajte sa kašičicom soli i šoljom tople vode. Dobro sjedinite i ovim rastvorom ispirajte grlo bar tri puta dnevno, ali po potrebi možete i češće. Ovaj prirodan lek naročito dobro deluje kod bola u grlu koji je posledica agresivnog kašlja i oštećene sluzokože grla. 

Limunada

Zanimljivo je da vam i najobičnija limunada može pomoći kod bola u grlu, samo nemojte u nju stavljati led ukoliko vam ne prija. To je zato što limun ima protivupalna svojstva pa će tako smanjiti otok i bol grla. 

Med

Kao što ste već mogli da zaključite, med je odličan za tretiranje bola u grlu. Osim u napitku, možete ga koristiti i samostalno - jedna kašika meda prijaće vašem grlu, a uz to je i jako ukusan. Naravno, bilo bi dobro da med zaista bude prirodan, kako bi efekti bili bolji. 

Čajevi

Kada je reč o čajevima, ovo je verovatno najukusniji način da se rešite bola u grlu, ako zanemarimo konzumiranje meda. Dok su prethodno navedeni napici prilično specifičnog ukusa koji se neće svima svideti, sa čajevima nema greške. Najbolji čajevi za tretiranje bola u grlu su žalfija, beli slez, zeleni čaj i najmanje očekivani - čaj od maline. Skuvajte čaj kao i obično i ispijajte ga koliko god puta u toku dana želite, a njime možete zameniti i vodu.

Tablete za grlo

Iako prirodni lekovi jesu dobri, ponekad nam je potrebno rešenje koje će delovati nešto brže. Tu na scenu stupaju tablete za grlo. Tablete za grlo ne moraju da budu antibiotici, iako su vam i takve na raspolaganju, ali u tom slučaju bi ipak trebalo da posetite lekara. Tablete za grlo protiv bolova se vode kao analgetici i one će vam pomoći ukoliko su bolovi previše jaki. sa druge strane, postoje i tablete za grlo koje se sisaju, a dugim topljenjem u ustima, svojim aktivnim sastojcima deluju na sluzokožu grla i umanjuju bol. Moramo napomenuti i to da su tablete za grlo jako ukusne, što je mnogima čak i presudno kada je u pitanju izbor leka za grlobolju. Tablete za grlo najčešće su na bazi prirodnih sastojaka kao što su žalfija, propolis, lubenica i beli slez, te ni one nisu tako loš izbor. 
Srodni tekstovi:


Španski uticaj na današnju modu - pođite sa nama na strastveno putovanje!

Španija je zemlja čuvena po svojoj bogatoj istoriji umetnosti, kulture i mode. Od flamenka do b...

Detaljnije

Muške papuče - nezaobilazne za pravo letovanje

Obuća je oduvek igrala ključnu ulogu u ljudskim društvima. Još od prvih dana ljudske c...

Detaljnije

Vremenska prognoza Srbija — 100% u realnom vremenu!

Vremenska prognoza Srbija, kakvo je vreme u Srbiji, vreme sutra u Beogradu ili vremenska prognoza Ni...

Detaljnije

Posetite zubara pred planirano putovanje - Evo i razloga zašto

Zanemarivanje oralne higijene, kao što je pranje zuba četkicom ujutru i uveče, ne redovna upotreba z...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS