Šta obavezno poneti na put kada idete sa bebom


Saveti


Svi znamo da putovanje sa tek rođenom bebom ili malim detetom može biti pravi izazov i roditeljima može da izazove veliki stres. Međutim, ukoliko se pravilno i na vreme organizujete i spakujete, vaš put može biti prijatan i za bebu i za vas. Ako planirate letovanje, najbolji period za to je pre i posle sezone, kada je vreme prijatnije i manje su gužve. Idealni meseci za more i uživanje na plaži su maj i septembar. Pre polaska na put konsultujte se sa pedijatrom, on će vam odgovoriti na sva pitanja, kao i koju hranu treba koristiti i kako je pripremiti.

Izaberite pravo vreme za vožnju. U odnosu na kilometražu koju treba da pređete, birajte vreme kada beba najviše spava, kako bi joj na taj način put brže prošao, a samim tim i vi ćete lakše podneti put, pogotovo ako je on duži. Pauze pravite na par sati vožnje, kao biste i vi i beba mogli malo da udahnete svežeg vazduha, ali i kako bi beba ručala na vreme. Blagovremena priprema je pola odrađenog posla, kao i organizacija, pa tako istražite i mesta za zaustavljanje i pravljenje pauze od puta.


Obavezne stvari koje su neophodne za bebu


Dugačak je spisak stvari koje morate spakovati ukoliko putujete sa bebom ili malim detetom. Pored dosta garderobe, koja je neophodna jer se bebe brzo zaprljaju, ponesite i dovoljnu količinu pelena, ali i vlažne maramice za bebe. One će vam biti od velike pomoći pri presvlačenju bebe u kolima, ali i da je osvežite, obrišete rukice i lice. Birajte vlažne maramice za bebe koje u svom sastavu imaju veliki procenat vode i koje su dermatološki ispitane. Bebina higijena je tokom putovanja jako bitna, kako se ona ne bii unervozila i preplakala većinu puta ili ceo put.

Naravno, ponećete sedište koje bi valjalo da prekrijete pamučnom pelenom, kako bi bebi bilo prijatno. Ponesite pribor za jelo koji beba inače koristi, kao i kašice i sokiće koje ona voli. Hranu spakujte u rashladnu torbu ili frižider, kako bi bila sveža. Prilikom hranjenja najpraktičnije je obrisati bebu tako što ćete koristiti vlažne maramice za bebe. Raspitajte se da li u vašem smeštaju postoji sklopivi krevetac i stolica za hranjenje, jer su to glomazne stvari koje zauzimaju dosta prostora u gepeku. Manja kišobran kolica ili bilo koja druga na koja je vaša beba navikla, pomažu vam definitivno tokom boravka i odmora, ali ako imate problem sa mestom u gepeku, možete poneti i kengur nosiljku.


Ne zaboravite putnu apoteku


Bez obzira na starost deteta, ono što ne smete nikako zaboraviti jeste putna apoteka za vaše dete. Pakovanje putne apoteke i njen sastav, moraju biti dobro osmišljeni, kako biste imali sve pri ruci, ukoliko dođe do nekih neželjenih događaja. U putnoj apoteci se mora naći toplomer, fiziološki rastvor, kreme za zaštitu od sunca od UVA/UVB zraka, kreme za posle sunčanja, probiotik, lekovi protiv mučnine, lekovi za snižavanje temperature, lekovi za prehladu i protiv alergije, antibiotik, alkohol, gaza i hanzaplast. Obavezno ponesite neki sprej protiv komaraca, kako biste zaštitili vašeg mališana od ovih dosadnih insekata.
Srodni tekstovi:


5 najlepših plaža na Kritu

Da li ste ikada sanjali o mestu gde se mitologija susreće sa prirodnim lepotama, gde se istorija pre...

Detaljnije

Bekstvo u romantiku! Nezaboravna putovanja za Dan Zaljubljenih!

Dan zaljubljenih, praznik posvećen ljubavi i romantici, idealna je prilika za parove da prekinu sa s...

Detaljnije

Osvojite nove vrhove uz pomoć alatki za savršenu avanturu

U svetu koji je sve brži i neprestano se menja, mnogi od nas traže načine da pobegnu od svakodnevnic...

Detaljnije

Kada lepota prirode oduzima dah – Zaovinsko jezero

Zaovinsko jezero je nastalo veštačkim pregrađivanjem rečnog toka Belog Rzava za potrebe hidro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS