VODIČ ZA LETOVANJE: BEZ ČEGA NIKAKO NE BI TREBALO DA IDETE NA PLAŽU


Leto Saveti Saveti Leto


Čini se da razmišljanja o novom letovanju počinju mnogo pre početka nove letnje sezone. Rekli bismo da mnogi o moru i plaži maštaju odmah po završetku jednog tako provedenog godišnjeg odmora. Pa tako imaju godinu dana da se psihički i praktično pripreme za novo letovanje i isprave sve greške i propuste sa prethodnog. Pored spiska sa stvarima koje treba da ponesu na putovanje kojem ljudi sve češće pribegavaju ne bi li nešto zaboravili nije neuobičajeno ni da se napravi spisak prioritetnih stvari za torbu za plažu.

Razmišljanje o tome šta vam je neophodno na plaži može biti veoma važno posebno ako vam je smeštaj udaljeniji od mora. Šta je to što bi trebalo da imate pri ruci kada ste u bliskom kontaktu sa vodom i suncem? Prve aosocijacije biće peškir, naočare za sunce, neko osveženje, zaštita od sunca u vidu spf kreme za sunčanje...

NAOČARE ZA SUNCE

Neophodan pribor za sunčane dane gde god da se nalazite definitivno su naočare za sunce. Pored toga što štite vaš vid od jake svetlosti i žmirkanja one su takođe popularan modni detalj. Uz njih i slameni šešir bićete sigurno primećeni. Uz taj fensi izgled i stajling šešir bi takođe imao protektivnu funkciju praveći hlad za vaše lice i ramena. 

REZERVNI KUPAĆI ILI VEŠ

Sigurno ste čuli da nije dobro sedeti dugo u mokoj garderobi, a posebno ne u kupaćem kostimu. Vreme može biti promenljivo i u nekoliko sekundi može zahladeniti i pasti kiša. Zato je dobro da pri ruci imate suv veš ili rezervnu garderobu. Dugo sedenje u mokrom kupaćem može dovesti do prehlade ili neželjene infekcije. 

PLAŽNI PEŠKIR

Ono što ćete prvo zagrliti kada izađete iz vode je suv peškir. On će vas osušiti ali i ugrejati u isto vreme. Zato bez njega na krećite na plivanje i morske aktivnosti. Biće vam od pomoći i kako biste uživali na njemu dok se sunčate, da vas zaštiti od grube plastike od ležaljke ili vrućeg peska. Ne bi bilo loše da imate uvek u rezervi još jedan peškir ako vam zatreba suv, a onaj prvi ne stigne da se osuši. 

SPF KREMA ZA LICE

Dobra spf krema za lice je neophodna za svakog pojedinca, posebno za decu i one sa osetljivom kožom. Prvih dana po dolasku na letovanje vaš najvažniji saveznik biće zasigurno spf krema za lice. Tada je koža koja nije bila u kontaktu sa sunčevim zracima najosetljivija. Jačina spf kreme za sunčanje zavisiće od tipa kože, efekta koji želite da postignete, vašeg uzrasta itd. Jasno je da svi žele da se vrate preplanuli kući ali nije poenta ni da izgorite prva dva dana da biste se narednih dana krili od sunca. Tu glavnu ulogu ima spf krema sa sunčanje. Da postepeno dobijate boju i očuvate zdravlje vaše kože. Većina spf krema je podložna za mazanje kako za lice tako i za celo telo, ali svakako obratite pažnju pri kupovini. 

VODA ZA PIĆE I HRANA

Iako je voda svuda oko vas ona je slana i nije preporučljiva za piće. A topao vazduh i sunčanje mogu da doprinesu da vaše telo traži dosta vode. Zato uvek u torbi za plažu imajte flašicu sa vodom za piće, neku voćkicu da se osvežite ili neki drugi slatkiš. Pogotovo ako se u blizini mesta na kojem se nalazite ne nalaze kafići i restorani gde možete kupiti piće i hranu. 
Srodni tekstovi:


Putovanja kao lek za depresiju

Depresivni poremećaj može imati mnogo različitih uzroka. Možda ste prekinuli vezu, izgubili nekoga k...

Detaljnije

Da li su vam spremni peškiri za plažu?

Letnja sezona je u jeku, a mnogi turisti su još ranije izvršili uplatu letovanja i oda...

Detaljnije

Odmor pod šatorom – šta poneti za opuštanje i užitak bez stresa

Želite li da postanete kamper? Fantastično! Kampovanje je odličan vid relaksacije i odmora za s...

Detaljnije

Najveća jezera u Srbiji

Srbija je zemlja koju krase brojna izvorišta i prirodni vodotokovi koji čine žilu kuc...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS