Summer Island Maldives Resort – mesto gde leto traje zauvek


Leto Leto

maldives resort

Odlazak na Maldive može da zvuči kao ispunjenje životnih snova. Tirkizni Indijski okean se susreće sa nestvarnim peskovitim plažama, prošaranih hladom egzotičnih palmi kao stvorenih za idilične prizore. Jedna od najekskluzivnijih svetskih lokacija  je svoj privilegovan status dobila potpuno zasluženo. 

Ali ako prvi put dolazite na Maldive i suočeni ste sa slatkom mukom odabira pravog smeštaja za vas, to može predstavljati ne tako mali problem. Maldivi se prostiru na preko 1000 ostrva i većina njih je opremljena hotelima i vilama na vodi koje se takmiče u pružanju luksuznih usluga koje će vas oduševiti, razmaziti i naterati da ponovo dođete.

Jedan od takvih smeštaja, od onih koji se nikada ne zaboravljaju i čine vaše trenutke posebnim, upravo je Sumer Island Maldives Resort. Nalazi se na severnom atolu, na oko 45 minuta vožnje brodićem od aerodroma na koji ste sleteli koristeći presedanja preko Istanbula ili Dohe. Ukupan let iz Srbije može trajati oko 10 sati (ne računajući presedanja) i biće vam značajno da transfer do vašeg ostrva bude brz, dobro organizovan i da vas pripremi za ono što ćete na Maldivima videti i doživeti. Brodići su opremljeni wi-fi mrežom koja odlično funkcioniše, tako da možete (počevši od odmah) da krenete da izbacujete morske fotografije na društvene mreže. Da, želećete to da uradite! 

Druga varijanta dolaska na ostrvo je hidroavion – vožnja traje još kraće (oko 15 minuta), a pogled na usamljena koralna ostrva sa visine je neopisiv i vredan svakog ulaganja.

Smeštaj


smeštaj na maldivima


Lepo je znati da ovaj hotel kategorisan sa 4* ima ostrvo samo za sebe, te da ćete na njemu susretati samo one koji borave u ovom smeštaju. Rizort raspolaže kapacitetom od preko 150 soba koje su različitog stila, formata i zamisli i pružaju raznovrsniji doživljaj Maldiva. 

Za one koji su na Maldive došli po jedinstven i autentičan doživljaj, vile na vodi će biti prvi izbor. Vile na vodi su karakteristične za Maldive jer klima, ujednačena plima i oseka, kao i boja vode koju ni najsavršeniji foto-aparati ne mogu realno da prenesu, pogoduju ovakvom smeštaju. Vile na vodi su izolovane i nude direktan pristup okeanu i laguni. Ako ste odmor zamislili tako da sve vreme gledate u nestvarne nijanse plave i ne izlazite iz kupaćeg kostima po celi dan - da, to je to, našli ste vaše savršenstvo. Hajde još malo da zagolicamo maštu – tu su još i nameštene terase sa udobnim krevetima kao ležaljkama, kupatila sa đakuzijem i providni podovi koji vam pružaju „live“ prenos iz morskih dubina na bogat svet koji živi ispod vas. Za one koji vole prirodnije okruženje, bolji osećaj pod nogama, sitan pesak mekan poput tepiha, smeštaj na kopnu biće primamljiviji. Rizort je pripremio nekoliko tipova soba koje se razlikuju u zavisnosti od toga da li su zaklonjene u gustom zelenilu, ili su otvorene prema moru i izlaze na plažu.

Garden room je tip smeštaja koji će vam pružiti dosta vegetacije, mir i dobar san u dubokoj hladovini. Ono što je karakteristično za smeštaje na Maldivima, pa i ovom, su poluotvorena kupatila s tuš kabinama, takoreći na otvorenom. Da vam pomognemo da to zamislite? Vratite se sa plaže, utrčite na tuširanje, presvučete se i opet ste na plaži. Sobe su opremljene svom potrebnom i uobičajenom opremom, a uslužno osoblje je uvek na raspolaganju za neuobičajene zahteve.

Smeštaj na plaži pružaju izvanredno opremljene sobe koje su smeštene na plaži i svojim pogledom vas konstantno podsećaju da se nalazite na najlepšem mestu na svetu. Imate direktan pristup okeanu, imate osećaj posebnosti koji se ovde neguje, imate sav mogući luksuz koji možete da zamislite. Vaše je samo da dohvatite omiljeni koktel i da se prepustite leškarenju. Premium Beach Villa će uz sve ovo dodati i luksuzno opremljene terase i kupatilo sa đakuzi kadom.

Možda nešto najbolje što možete da vidite i doživite na Maldivima je The Summer House – smeštaj kao stvoren za istinske hedoniste. Ovaj tip smeštaja je zamišljen kao izolovana kuća, gde na najvišem mogućem nivou možete uživati u većem društvu (do 6 odraslih osoba). Smeštaj se prostire na dva sprata i poseduje veliki balkon i vlastiti bazen. Moglo bi se reći da je na Maldivima postojanje bazena čist pleonazam, ali ako dolazite sa malom decom, to može biti olakšavajuća prednost. Ali i ne samo to – čuli ste sigurno da su noći na Maldivima posebno romantične? Poželećete verovatno da posmatrate zvezdano nebo iz sopstvenog bazena, a ovaj smeštaj vam to i omogućava.

Gastronomija


Rizort Summer Island Maldives nesebično deli najbolja gastronomska iskustva, pa ćete tako imati prilike da u ovdašnjim barovima i restoranima uživate u najboljim pićima i gastronomskim specijalitetima lokalne, japanske, indijske, kineske i međunarodne kuhinje. Na ovo specifično putovanje vode vas restorani i barovi „Samuga“, „Avi“, „Hiia“ i „Nevi“.

Samuga je ime za kompas za navigaciju i glavni je restoran na ostrvu. Postaraće se da bude najbolji vodič kroz ukuse iz celog sveta. Na nekoliko kulinarskih stanica hrana se uživo priprema, pa tako možete uvek biti sigurni da ste obezbedili najsvežije obroke. Ovaj restoran obezbediće vam i privatne večeri na plaži, za bosonogi doživljaj večere uz svetlost sveća.


gastronomija na maldivima


Intimni luksuzni bar i restoran iznad vode, Avi, nazvan je po zracima sunčeve svetlosti koji krase njegovu terasu. Ovo je savršeno mesto za opuštanje uz hladne koktele i vrhunska pića dok posmatrate kako se lagano dan pretvara u noć.

U restoranu Hiia ćete uživati u ekskluzivnim fuzionim obrocima dok talasi zapljuskuju ovaj restoran nad vodom. Ovaj restoran takođe opslužuje i vile na vodi sa sopstvenim ili „a la carte“ menijem.

Glavni bar, Nevi, nosi ima po lokalnom nazivu za kapetana broda, pa će se u skladu sa tim i potruditi da vaše maldivske večeri usmeri u pravom smeru.

Aktivnosti


Mnogo je aktivnosti koje možete preduzeti kako bi vam dani bili ispunjeniji. Za početak tu je spa centar koji vam nudi kombinaciju intuitivne mešavine holističkih tretmana kako biste se opustili, podmladili i uspostavili unutrašnju ravnotežu. Uslužno osoblje će se maksimalno pobrinuti da ostavite vaše tenzije pred vratima i da se opustite u tretmanima sa pogledom na zalazak sunca.


aktivnosti na maldivima


Večito leto vam nudi raznovrsne opcije za istraživanje lagune i okeana. Iskoristite jedinstvenu priliku da zaronite duboko ili gnjurite pored svetski poznatih koralnih grebena Maldiva. Čamci na veslanje, kanui, jedrenjaci i katamarani učiniće da podjednako uživate na vodi kao i u morskim dubinama. Maldivi će vam priuštiti uzbudljive aktivnosti, vaše je samo da pripremite dobre kamere i sačuvate ove nezaboravne trenutke.

Summer Island Maldives u samom svom imenu krije tri ključna začina za savršeni odmor: leto, ostrvo i Maldive. Zato nije pitanje ZAŠTO treba posetiti ovo mesto, već je pravo pitanje KADA ćemo to učiniti.


Srodni tekstovi:


Sun Siyam Iru Fushi rezort: Tamo gde snovi postaju java!

Maldivi su turistička destinacija koja svojim veličanstvenim plažama, tirkiznim vodama i zapanjujući...

Detaljnije

Posetite Budimpeštu, najlepši biser Dunava

Glavni grad Mađarske, Budimpešta, je često opisana i kao biser Dunava, a stoji kao živopisni ...

Detaljnije

Grčka - mnogo više od lepih plaža i dobrog girosa

Grčka je jedna od najomiljenijih destinacija za odmor među turistima širom sveta, što ...

Detaljnije

Putovanja i majmunske boginje – nema mesta panici ali ipak oprez

Majmunske boginje pripadaju istoj porodici i rodu virusa kao velike boginje, kod nas poznate i kao V...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS