Planirate da krenete sa časovima vožnje i osećate dozu straha? Polaganje vozačkog ispita nije nikakav bauk!


Auto Auto

Polaganje vožnje


Sigurno je svako od nas osetio bar malu nelagodnost kada je prvi put seo u automobil i krenuo sa časovima vožnje. I to je apsolutno normalno. To je susret sa nečim novim pa mnogi u prvom trenutku sumnjaju u sebe i nisu sigurni da oni to mogu savladati. 

Ipak, nemate nijedan razlog da ne verujete u sebe. Uz dobar odabir auto škole i instruktora koji će se maksimalno posvetiti svakom kandidatu, pa i vama, obuka vožnje i kasnije polaganje vozačkog ispita neće biti bauk.
Odabir auto škole je izuzetno važna odluka za uspešno polaganje vozačkog ispita


Prvi korak, kada se donese odluka o obuci vožnje, je odabir auto škole. Zato se tome treba posvetiti temeljno i odluku treba doneti kada ste potpuno sigurni da je ona ispravna.  Dakle, nema potrebe za žurbom i ishitrenim odlukama. Polaganje vozačkog ispita treba da vam bude konačan cilj nakon kompletno pređene obuke. 


Kada se bira auto škola gde će se obuka vožnje obavljati, posebno treba obratiti pažnju na instruktore koji rade sa kandidatima. Instruktori sa kojima se kandidat susreće svakodnevno tokom obuke, kao i oni koji znaju da na pravi način prenesu znanje i koji mogu da stvore pravu atmosferu, su garancija da će sve proći kako treba i da prilikom polaganje vozačkog ispita neće biti problema. Dobar instruktor je smiren, zna na pravi način da ukaže na greške kandidatu i sve u svakom trenutku drži pod kontrolom.


Takođe, pažnja se mora obratiti i na vozni park koji auto škola poseduje. Izuzetno je važno na kakvim automobilima budući vozači prolaze proces obuke. Naravno, u ovom slučaju bitno je da četvorotočkaši budu tehnički ispravni i bezbedni prilikom svake vožnje. Savet plus: birajte one auto škole koje u svom auto parku imaju novije modele automobila. 


Prvi čas vožnje dočekajte spremni


Svi budući vozači, pre početka obuke, moraju da rade i na psihološkoj pripremi za ono što ih tek čeka. U ovom slučaju najbolje je razgovarati sa onima koji su uspešno prošli obuku i polaganje, učiti na greškama koje su oni pravili i upijati sve dobre savete kojih je sigurno mnogo. Jer tako će budući vozači znati sa čim se sve mogu suočiti tokom obuke, pa samim tim kada se nađu u sličnim situacijama onda će ih lakše i rešiti. Prvi čas vožnje u auto školi Pavlin može da vam bude težak, ali zato su tu iskusni instruktori koji će učiniti da vam svaki naredni čas bude lakši i opuštniji. 


Dokumentaciju spremite na vreme


Prilikom upisa auto škole dovoljna je lična karta, a u slučaju da je kandidat maloletan, propisi kažu da je obavezno prisustvo roditelja ili staratelja. Od dokumenata, ne može se zaobići ni lekarsko uverenje, koje je potrebno da se preda auto školi kada se položi teorijski deo vozačkog ispita.  Lekarsko uverenje je ujedno i uslov da bi kandidat uopšte i mogao da nastavi sa praktičnim delom obuke. Ono ne sme biti starije od godinu dana.


Na kraju, opet je važno napomenuti da odabir auto škole ima ključnu ulogu u procesu obuke vožnje i polaganja ispita. Zato treba biti oprezan i prikupiti što više pravih informacija jer je to garancija da će se ispravna odluka doneti.

Srodni tekstovi:


Putovanje s malim budžetom

Putovanje je strast mnogih, ali često se čini da je rezervisano samo za one s dubokim džepovima. Međ...

Detaljnije

Da li trudnice smeju da putuju?

Saznanje da će se porodica uvećati za još jednog člana, možda i dva, je posebna radost, medju...

Detaljnije

Drvengrad – kada odlična ideja jednog čoveka proslavi celu Srbiju!

Da li ima neko ko nije čuo za Drvengrad na Mećavniku?! Naravno da ne zato što je ovo i etno-sel...

Detaljnije

Da li dnevni Horoskop može biti opasan? Astrologija između pseudonauke i manipulacija

Svako od nas je barem jednom u životu pročitao dnevni horoskop. Za mnoge ljude je to samo obična raz...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS