Putovanje u Dubai – snovi koji lako postaju java


Leto Saveti Saveti LetoPutovanje o kojem se često sanja i mašta, jeste odlazak u najveći i najnaseljeniji grad u Ujedinjenim Arapskim emiratima – Dubai. Kao prestonica istoimenog emirata, kojih ima 7 ukupno, broji više od 3,5 miliona stanovnika, a gotovo dvostruko više ukoliko se u obzir uzme šire gradsko područje. Sinonimi za putovanje u Dubai jesu luksuz, kupanje, uživanje, odmor, atrakcije i provod. Veliki je broj znamenitosti koje se moraju posetiti prilikom odlaska na ovu egzotičnu destinaciju čija popularnost ne umanjuje se tokom čitave godine, a po specijalnim cenama dobijaju se i aranžmani sa fantastičnim uštedama. 

Izbor da Dubai bude ostvarenje snova je odličan i pogoduje kako pojedincima i mladima, tako i porodicama, s obzirom da nudi veliki broj zanimacija za sve generacije. Takođe, sa aspekta budžeta, brojni fakultativni izleti i aktivnosti su često uključeni u cenu turističkog aranžmana, a i u slučaju doplate, za grupe su obezbeđeni specijalni popusti i pogodnosti. Bogat hotelski smeštaj, vile i apartmani, restorani i barovi, obezbeđuju da turisti mogu odabrati željene usluge, naravno sami biraju okvirne datume putovanja, mesto polaska, kao i dodatne pogodnosti, a sve to po sjajnim cenama uz „first minute“ i „last minute“ ponude.

Atrakcije u Dubaiju koje se ne smeju propustiti

Ono što je sigurno prva pomisao na putovanje u Dubai i posetu znamenitosti, jeste Burj Khalifa, odnosno zgrada koju karakteriše najveća visina od 829 metara i fantastičan pogled na kompletno okruženje. Dubai Miracle Garden, odnosno Čudesna bašta koja ima više od 150 miliona cvetnih tonova i aranžman u obliku Airbus A380 aviona, sledeća je atrakcija koja privlači ogroman broj turista. Putovanje u Dubai ispunjava i pustinjski safari, kao vožnja ispunjena adrenalinom u dinama. 

Nezaobilazan je i let iznad Marine uz pregled grada i ostrva Palm Jumeirah, kao i skokovi uz padobrane. Velelepni ram za slike, kao najveći primerak ovakve konstrukcije na svetu, pozicioniran je u prostoru između novog i starog dela grada uz panoramski pogled na visini od 150 metara. Takođe, važno je pomenuti da se znamenitosti na ovoj destinaciji mogu posetiti uz neznatan novčani izdatak, posebno ukoliko se uzme u obzir razmatranje turističkog aranžmana.

Jumeirah Beach Hotel – senzacija sa 5 zvezdica

Putovanje u Dubai podrazumeva i izbor odgovarajućeg smeštaja, a ponuda je zaista neverovatna. Bogat spektar rizorta, vila i apartmana može se pronaći za raspoloživ budžet turista, a Jumeirah Beach Hotel predstavnik je samog luksuza i užitka na ovoj destinaciji. Nalazi se na udaljenosti od 20 kilometara od centra grada i 25 kilometara od aerodroma. 

Jumeirah Beach Hotel renoviran je pre 6 godina, poseduje više od 20 barova, restorane sjajnih kulinarskih specijaliteta, bazene sa đakuzijima, bašte i organizuje brojne muzičke događaje. Za obožavaoce kupanja, Jumeirah Beach Hotel sadrži i „Wild Wadi“ akva park koji poseduje više od 30 tobogana, smeštenim direktno na izlasku iz rizorta. Za idealno putovanje u Dubai ovaj hotel raspolaže sa više od 600 vrhunski opremljenih soba, panoramskim pogledom, prostranom kvadraturom i nizom pogodnosti za sve posetioce. 

Atlantis the Palm – atrakcija na veštačkoj palmi

Još jedan luksuzni hotel sa 5 zvezdica kao sjajan izbor za putovanje u Dubai, jeste Atlantis the Palm, koji je smešten direktno na veštački napravljenoj palmi, po uzoru na mit o potopljenoj Atlantidi, sa raskošnim smeštajem od preko 1500 soba. Položaj od oko 27 kilometara od Burj Khalife i Dubai Mall-a, kao i 35 kilometara od aerodroma, pokazuje povoljnost za turiste i povezanost sa svim mestima u okruženju. 

Poseduje vodeni park koji obožavaju sve generacije, ali i preko 30 restorana, barove na plaži, room service 24 sata dnevno i mnogo drugih pogodnosti. Atlantis the Palm prepoznatljiv je i po svetski poznatim šefovima kuhinje, kao i restoranima koji imaju prestižnu Mišelinu zvezdicu. U sastavu hotela nalaze se 3 prostrana spektra bazena, kao i Aquaventure akvapark koji je najveći na svetu. Specijalno dizajniran akvarijum sa restoranom „The Lost Chambers“ pruža uvid u prekrasan podvodni svet, u čemu uživaju kako deca, tako i odrasli. 

Savršenstvo poznato kao putovanje u Dubai često je avantura o kojoj se neizmerno sanja i mašta, ali vrlo lako može postati java uz fenomenalni aranžman turističke agencije. Bogati smeštajni kapaciteti među kojima se može odabrati željeni hotel, vreme boravka, potreban spektar usluga, kao i aktivnosti uz fakultativne izlete, neće uvek zahtevati izdvajanje čitavog bogatstva. Naprotiv, uz blagovremenu rezervaciju aranžmana agencije mogu se ostvariti sjajne uštede i popusti, kao i niz dodatnih usluga u kojima će se uživati. Svakako, preporuka je uvek putovati preko agencije, s obzirom da se mogu dobiti sjajne preporuke za izlet, odličan smeštaj, visok stepen pokrivenosti raznih troškova i mnogo korisnih usluga, u odnosu na samostalan odlazak u Dubai.

 


Srodni tekstovi:


Pripremite se za avanturu na otvorenom i doživite nezaboravno kampovanje!

Kampovanje je jedna od najuzbudljivijih aktivnosti koja vam omogućava da se povežete sa prirodom, iz...

Detaljnije

Najlepši hoteli u Beogradu - po svačijem ukusu

Živahan grad poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturnom nasleđu i izuzetnom noćnom životu, Beogra...

Detaljnije

Španski uticaj na današnju modu - pođite sa nama na strastveno putovanje!

Španija je zemlja čuvena po svojoj bogatoj istoriji umetnosti, kulture i mode. Od flamenka do b...

Detaljnije

Zašto su sobni bicikl i traka za trčanje sjajne sprave za pripremu za letovanje

Pronalazak idealnog balansa vežbi za zdravlje tela i duha, često zahteva angažovanje profesionalnih ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS