Oprema za bebe bez koje ne treba kretati na putovanje


Saveti Saveti


Putovanje sa bebom je jedinstveno iskustvo koje uz pravilnu pripremu neće biti naporno ni roditeljima ni deci. Da bi sve proteklo bez problema roditelji moraju poneti osnovnu opremu za bebe jer će tako njene potrebe biti podmirene, a dete zadovoljno, bez ikakvih opterećenja.

Deca se teško prilagođavaju na promene mesta boravka pa im treba olakšati putovanje i boravak u drugačijem prostoru i okružiti ih stvarima koje poznaju jer će tako biti smirenije, a briga o njima će biti lakša.

Mi smo pitali roditelje, konsultovali stručnjake i za vas spremili puno informacija koje ćemo podeliti u daljem tekstu. Bilo da je putovanje leti ili zimi, neće vam se dogoditi da nešto ne ponesete pa će odmor biti sjajno organizovan i još bolje proveden.


Cucle za bebe, flašice i druga oprema za hranjenje su neophodni na putovanju

U svakom trenutku treba da pored sebe imate odgovarajuću opremu za hranjenje koju čine flašice i cucle za bebe, ali i ostala oprema kao što su kašičice, posebne šolje i oprema za održavanje pribora za hranjenje.

I dok se mogu poneti već korišćene flašice, šolje, termos i druge dodatke, cucle za bebe treba da su novijeg datuma, prihvaćene od strane bebe jer će olakšati hranjenje, a ređe će se dogoditi situacija da puknu ili se deformišu što se događa posle nekog vremena.

Uvek je dobro poneti i nove, rezervne cucle za bebe koje se mogu u nekom slučaju zameniti jer će vam to pomoći da nastavite proces hranjenja bez potrebe za potragu za opremom koja nedostaje.

Neka vam i tokom putovanja pri ruci bude sklopljena flašica, voda i hrana za bebu jer će tako dete moći da podmire sve potrebe u svakom trenutku, bez stvaranja nervoze, kao da se dete nalazi u svom okruženju, a ne u vozilu u pokretu.


Hrana na putovanju je neophodna, ali treba biti oprezno sa njom

Tokom putovanja, a i na odmoru treba imati odgovarajuću hranu i užinu za bebe. Sve se mora čuvati u frižiderima ili na odgovarajućoj temperaturi tokom vožnje, ali i tokom odmora. 

Najbolje je kupovati putna pakovanja ili svu hranu podeliti na manje porcije tako da se hrana ne vetri konstantnim otvaranjem. Kašice i mini pripremljene porcije su odlična alternativa, ali i sve grickalice koje se neće pokvariti usled više temperature u automobilu ili u sobama.

Uz opremu za hranjenje ovo je jedan od važnih stvari koje morate poneti, ali pazite na rok upotrebe, način čuvanja namernica i način korišćenja jer se one mogu kvariti na odmoru i tokom leta i tokom zime.


Da li je potrebno poneti nameštaj i opremu za spavanje?

U zavisnosti od uzrasta deteta potrebe će varirati.

Prenosivi krevetac je odličan način da dete ima miran san gde god da se nalazite. Njih u ponudi ima različitih, sa podizanjem dušeka, sa otvaranjem stranica i odabir će zavisiti od vaših i potreba deteta.

Nabavite ga na vreme, makar nekoliko dana pre putovanja i omogućite bebi da se privikne na novi način spavanja dok je još u svom okruženju. Takva je situacija sa novim cuclama za bebe koje su takođe određena promena pa ako dete nije naviknuto na prenosivi krevetac, treba ga upoznati sa njim.

Ono što ne treba menjati jeste dečija posteljina i omiljeno ćebence koje treba poneti iz svog doma i važno je da bude deo opreme koje ćete poneti na putovanje. Što je dete starije to je neophodan broj stvari manji, ali za omiljenu igračku, jastuk ili ćebe uvek mora imati dovoljno mesta.


Zabava za dete tokom čitavog odmora – uživanje za roditelje

Osim omiljenih igračaka, roditelji moraju da budu kreativni i da na duže putovanje ponesu zabavu za decu koja će ih okupirati tokom puta, ali i na odmoru.

Najbolje je odabrati više igračaka, slikovnice i bojice za starije, a zvečke i muzičke zanimacije za mlađe. Detetu ih treba davati postupno pa će mališani imati dovoljno zanimacije kada su nervozni, umorni ili jednostavno im je dosadno, a nisu u svom domu i okruženi stvarima koje poznaju.


Kako najlakše nabaviti sve što je neophodno za put sa detetom?

Najlakši način da kupite kompletnu opremu za putovanje sa bebom jeste da posetite sajt Kids Land i na jednom mestu, po povoljnim cenama kupite sve što vam je potrebno.

Na sajtu ćete pronaći odeću i obuću, dodatke za odmor, opremu za hranjenje, igračke i zabavni sadržaj… pa uz samo par klikova ćete sve neophodno smestiti u korpu i kupovinu izvršiti iz udobnosti svog doma.

To je veliko olakšanje, naročito kada je u pitanju planiranje putovanja sa bebom pa osim svega potrebnog za put, na https://kidsland.rs/ možete nabaviti i sve što vam je inače potrebno za pravilnu negu deteta, a da pri tome ne morate da idete u prodavnicu.

Napravite spisak neophodnih stvari u zavisnosti od uzrasta deteta i kupite sve neophodno jer ćete tako sasvim sigurno imati prijatan odmor i uživanje u putovanju.

Srodni tekstovi:


Koje bi alate trebalo da imate u vašoj vikendici?

Da li ste ikada razmišljali o tome kojim alatima treba da opremite svoju vikendicu? Bez obzir...

Detaljnije

Odmor na Fruškoj Gori za vikend

Ako želite da pobegnete iz grada, vikend na Fruškoj gori je idealna opcija. Destinacija koja nudi pr...

Detaljnije

Kuda na izlet blizu Beograda?

Kada dođe vikend mnogi razmišljaju o odlasku u prirodu. Negde van grada, gradske gužve, negde...

Detaljnije

Brza hrana - najčešća jela koja biramo na putovanjima

Globalni trend širenja restorana brze hrane nije zaobišao ni našu zemlju, pa tako danas u kojem god ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS