Kofer ili putna torba? Šta je bolje za putovanje?


Saveti Saveti


Putovanja su često zadovoljstvo, ali i uzbuđenje i izazov. Kada je karta za put rezervisana, prvo o čemu razmišljamo jeste kako se najbolje spakovati i šta sve treba da ponesemo. Tada dolazi na red kupovina putne torbe ili kofera. Oni koji često putuju imaju svoje omiljene torbe ili kofere na koje su navikli i u koje staje baš sve što je potrebno. Kako izbabrati pravu torbu za prtljag? Zavisi od toga gde i kojim prevoznim sredstvom putujete, koliko dana ostajete i koliko stvari nosite. 


Koferi

Da li je kofer pravi izbor? Za veliki broj putovanja može biti, ali treba izabrati adekvatan. Možete ih naći u različitim dimenzijama tako da odgovaraju prtljagu za kraći ili duži put. Mnogi proizvođači prave setove od nekoliko kofera različitih dimenzija koji su praktični za odlaganje, jer staju jedan u drugi. Sa ovakvim setom bićete spremni za put u svakom trenutku. Setovi kofera zgodni su za porodična putovanja ili kada vam treba više torbi za jedan put. 


Prednosti kofera

U koferu se ispeglana odeća neće izgužvati, sve se može spakovati uredno i pregledno. Važan je kvalitet kofera, jer bez obzira na neodoljiv dizajn, biće vam važno da vam prtljag stigne neoštećen. Izdržljiv i kvalitetan kofer može se nositi godinama. Koferi često imaju točkiće, najlakše ih je voziti kada ih je četiri, a najizdržljiviji su točkići od silikona. Sa ovakvim koferom kretaćete se lako, a težina vas neće opteretiti. Lakšem nošenju doprinosi i ručka na izvlačenje. 


Putne torbe

Putne torbe mogu biti velike i male, od mekanih ili čvršćih materijala. Da li će vam određena putna torba odgovarati zavisi od vaših potreba kao i od uslova putovanja. Mogu biti klasične, sa točkićima, a izbor boja, materijala i oblika je veliki.


Prednosti putne torbe

Putna torba je praktična, često je nose sportisti ili ljudi koji su stalno u pokretu. Kvalitetne putne torbe imaju ručke koje omogučavaju lakše nošenje, remeni mogu biti podesivi, a mnoge mogu da se nose i kao ranac, a i u ruci. Zgodne su za pakovanje, jer najčešće imaju više odeljaka različite veličine i pregrade za razne putne dodatke. Tako su stvari praktično odvojene i nadohvat ruke. Putne torbe su zgodnije za odlaganje, jer se, kad su prazne, mogu spljoštiti, što sa koferima nije slučaj. Iako su sportski modeli putnih torbi najčešći, u ponudi se mogu naći i elegatne, otmene, kožne putne torbe. Takva torba uklapa se uz poslovni stil, odličan je izbor za muškarce koji nose odelo ili žene koje su svakodnevno obučene poslovno i formalno. 


Sigurnost na putu

Torbe i koferi putuju sa nama, ali često mogu u zalutati.

Svi smo nekad spremajući se za put na torbe i kofere lepili nalepnice sa svojim ličnim podacima.

Moderne tehnologije danas obezbeđuju sigurnost prtljaga i kofera. Ranije su se zaključavali običnim katancima, a sada su to savremeni sistemi sigurnosti. Svima poznato i često gubljenje kofera i torbi uskoro će možda biti prošlost. Zahvaljujući identifikaciji preko radio frekvencije može se lako pratiti putanja prtljaga koiji je zalutao. Na kofere se može zakačiti čip za praćenje, a još savremenije rešenje je torba ili kofer sa posebnim sistemom zaključavanja i/ili alarmom.


Srodni tekstovi:


Obilazak i letovanje u Puli

Pula, jedno od najlepših mesta na obali Jadranskog mora, pruža nezaboravno iskustvo za sve lj...

Detaljnije

Kakva su horoskopska predviđanja za prvu polovinu oktobra?

Vesti iz sveta horoskopa, koja potiču od odnosa zvezda i planeta, ulaska u određene položaje i stvar...

Detaljnije

Uživanje na planini tokom zimskog perioda - Koje su opcije?

Iako mnogi od nas smatraju odlazak na more jedinim pravim odmorom koji možemo da imamo tokom godine,...

Detaljnije

Letovanje na Rodosu 2022 – san svih ljubitelja grčkog primorja

Veliki broj Srba letuje isključivo u Grčkoj, i „grčkom letu i grčkoj atmosferi“ daju aps...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS