Kofer ili putna torba? Šta je bolje za putovanje?


Saveti Saveti


Putovanja su često zadovoljstvo, ali i uzbuđenje i izazov. Kada je karta za put rezervisana, prvo o čemu razmišljamo jeste kako se najbolje spakovati i šta sve treba da ponesemo. Tada dolazi na red kupovina putne torbe ili kofera. Oni koji često putuju imaju svoje omiljene torbe ili kofere na koje su navikli i u koje staje baš sve što je potrebno. Kako izbabrati pravu torbu za prtljag? Zavisi od toga gde i kojim prevoznim sredstvom putujete, koliko dana ostajete i koliko stvari nosite. 


Koferi

Da li je kofer pravi izbor? Za veliki broj putovanja može biti, ali treba izabrati adekvatan. Možete ih naći u različitim dimenzijama tako da odgovaraju prtljagu za kraći ili duži put. Mnogi proizvođači prave setove od nekoliko kofera različitih dimenzija koji su praktični za odlaganje, jer staju jedan u drugi. Sa ovakvim setom bićete spremni za put u svakom trenutku. Setovi kofera zgodni su za porodična putovanja ili kada vam treba više torbi za jedan put. 


Prednosti kofera

U koferu se ispeglana odeća neće izgužvati, sve se može spakovati uredno i pregledno. Važan je kvalitet kofera, jer bez obzira na neodoljiv dizajn, biće vam važno da vam prtljag stigne neoštećen. Izdržljiv i kvalitetan kofer može se nositi godinama. Koferi često imaju točkiće, najlakše ih je voziti kada ih je četiri, a najizdržljiviji su točkići od silikona. Sa ovakvim koferom kretaćete se lako, a težina vas neće opteretiti. Lakšem nošenju doprinosi i ručka na izvlačenje. 


Putne torbe

Putne torbe mogu biti velike i male, od mekanih ili čvršćih materijala. Da li će vam određena putna torba odgovarati zavisi od vaših potreba kao i od uslova putovanja. Mogu biti klasične, sa točkićima, a izbor boja, materijala i oblika je veliki.


Prednosti putne torbe

Putna torba je praktična, često je nose sportisti ili ljudi koji su stalno u pokretu. Kvalitetne putne torbe imaju ručke koje omogučavaju lakše nošenje, remeni mogu biti podesivi, a mnoge mogu da se nose i kao ranac, a i u ruci. Zgodne su za pakovanje, jer najčešće imaju više odeljaka različite veličine i pregrade za razne putne dodatke. Tako su stvari praktično odvojene i nadohvat ruke. Putne torbe su zgodnije za odlaganje, jer se, kad su prazne, mogu spljoštiti, što sa koferima nije slučaj. Iako su sportski modeli putnih torbi najčešći, u ponudi se mogu naći i elegatne, otmene, kožne putne torbe. Takva torba uklapa se uz poslovni stil, odličan je izbor za muškarce koji nose odelo ili žene koje su svakodnevno obučene poslovno i formalno. 


Sigurnost na putu

Torbe i koferi putuju sa nama, ali često mogu u zalutati.

Svi smo nekad spremajući se za put na torbe i kofere lepili nalepnice sa svojim ličnim podacima.

Moderne tehnologije danas obezbeđuju sigurnost prtljaga i kofera. Ranije su se zaključavali običnim katancima, a sada su to savremeni sistemi sigurnosti. Svima poznato i često gubljenje kofera i torbi uskoro će možda biti prošlost. Zahvaljujući identifikaciji preko radio frekvencije može se lako pratiti putanja prtljaga koiji je zalutao. Na kofere se može zakačiti čip za praćenje, a još savremenije rešenje je torba ili kofer sa posebnim sistemom zaključavanja i/ili alarmom.


Srodni tekstovi:


Odmor na Fruškoj Gori za vikend

Ako želite da pobegnete iz grada, vikend na Fruškoj gori je idealna opcija. Destinacija koja nudi pr...

Detaljnije

Sun Siyam Iru Fushi rezort: Tamo gde snovi postaju java!

Maldivi su turistička destinacija koja svojim veličanstvenim plažama, tirkiznim vodama i zapanjujući...

Detaljnije

Kako se zaštiti od sunčanice - Saveti za efikasnu zaštitu

Sunčanica je ozbiljan zdravstveni problem koji može da se javi kao rezultat izloženosti sunčevim zra...

Detaljnije

Otkrivanje sveta kroz individualna putovanja

                 U današnjem svetu koji nepresta...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS