Odmor na fruškoj Gori za vikend


Srbija Vikend u Srbiji Srbija

Ako želite da pobegnete iz grada, vikend na Fruškoj gori je idealna opcija. Destinacija koja nudi pregršt zanimljivog sadržaja koji je namenjen porodicama, a može biti odličan izbor i za romantičan vikend za dvoje. Fruška gora je ostrvska planina, zato obratite pažnju na vreme kada budete planirali da idete. Već dugi niz godina Fruška gora se nalazi na vrhu liste destinacija za odmor. Njena ponuda obuhvata apsolutno sve što je potrebno, kako bi odmor bio ugodan. Smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori prilagođeni su za svačiji džep. Bez problema ćete naći nešto u skladu sa svojim budžetom. 

Smeštaj na Fruškoj gori

U ponudi se nalaze razne opcije, kao što su hoteli, apartmani, brvnare ili vikendice. Videćete da se mogu naći i luksuzne kuće sa bazenom ili đakuzijem na otvorenom, koji se greju i zimi. Za osobe koje su ljubitelji mirnijeg odmora, tu su porodične vikendice u šumi koje donose poseban doživljaj. 

Pešačke staze i manastiri

Odmor na Fruškoj gori donosi i mogućnost da budete aktivni. Brojna izletišta i pešačke staze možete posetiti s decom. Fenomenalno su obeležene, bezbedne i prilagođene svim uzrastima. Neke od najpoznatijih su Iriški venac, Zmajevac, Stražilovo i Popovica. Svakako jedna od najpopularnijih aktivnosti je obilazak fruškogorskih manastira. Danas ih je ostalo samo 16, a počeli su da se grada još u 15. veku. 

Jezera na Fruškoj gori

Ne treba zaboraviti da se pomenu i fruškogorska jezera, koja su stvorena na veštački način, ali su veoma lepa. Odlična su za kupanje i sunčanje tokom leta, a neka od najpoznatijih su Dobrodol i Pavlovačko jezero. Pored toga, Fruška gora ima čak 5 vodopada, najposećeniji i najpoznatiji je Dumbovački. Vodopad je orkužen šumom i do njega stižete pešačkom stazom. 

Vinarije na Fruškoj gori

Kakav bi to vikend na Fruškoj gori bio, a da se ne posetite razne vinarije. Za ljubitelje vina, Fruška gora je pun pogodak. Uzgajaju se zapadnoevropske sorte vina. Najzastupljenije su šardone, rajnski rizling i sovinjon, to je od belih. 

Među crvenim, to su merlot, kaberne sovinjon i burgundac. Na Fruškoj gori nalazi se pregršt vinarija, tako da ne sumnjamo da ćete uživati u svakom gutljaju. 

Specijaliteti na Fruškoj gori

Ostalo je da vas uputimo gde i šta jesti dok ste na odmoru. Brojni salaši nude preukusne specijalitete koji će vas potpuno očarati. Uživaćete u svakom zalogaju, a ljubazni domaćini će vas uputiti koje vino da odaberete uz vaš obrok, kako bi upotpunili doživljaj. Nećete moći da ustanete od stola, jer je hrana prosto neodoljiva. Posebno su zanimljivi restorani koju sklopu imaju sadržaj namenjen deci, poput trambolina, mini tobogana, ljuljaški i stoni fudbala. 

Hrana će vas potpuno oboriti s nogu, a posebno se izdvajaju specijaliteti kao što su koziji sir, jagnjetina, pačetina i meso od morke. Nisu to jedine poslastice koje vas očekuju, svakako probajte gulaš, paprikaš, špikovani srneći but, kobasice od divljači i tradicionalna sremska jela s roštilja. 

Jedno od najpopularnijih jela je dobro poznat obrok pod nazivaom “Leba, masti i paprike”, samo što se ovde poslužuje s ćuertinom u mlincima i krompirom. Osim tradicionalnih domaćih jela, uživaćete u raznim svetskim specijalitetima. Ponuda je veoma bogata. 

Odmor na Fruškoj gori za vikend je fantastična opcija koja će ispuniti sva vaša očekivanja. Pogodna je za parove, društva i porodice sa decom.


Srodni tekstovi:


Vidikovac Banjska stena – pogled koji osvaja i lepotom hipnotiše

Jedan od najlepših vidikovaca je Banjska stena na planini Tari koji omogućava fantastičan&...

Detaljnije

Da li je pametno da koristimo suplemente za imunitet pre planiranog putovanja?

Najjednostavniji mogući način na koji možete da pomognete sopstvenom organizmu da se izbori sa brojn...

Detaljnije

Upoznajte Švedsku kroz posetu njenom najpopularnijem gradu

Obično kada se ide u inostranstvo, bliže ili dalje, podrazumeva se odlazak u glavne gradove određeni...

Detaljnije

Kako se organizuje prevoz pokojnika u slučaju smrti van zemlje?

Smrt van matične zemlje, zemlje u kojoj je osoba rođena ili želi da se sahrani, nije retka pojava. U...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS