Spisak stvari koje treba poneti na odmor


Saveti


Odlazak na odmor predstavlja pravo uživanje, bez obzira da li se radi o odlasku na more, planinu ili obilazak nekog grada. Međutim, ono što većina ne voli, to je pakovanje, koje odlažu do poslednjeg momenta. Kada krenemo sa pakovanjem, tu je bojazan da ne zaboravimo da spakujemo nešto važno. Najbolje rešenje je da napravite spisak, sa svim neophodnim stvarima i to nekoliko dana unapred. U međuvremenu, ako se nečega setite, a to niste prethodno stavili na spisak, obavezno odmah tu stavku dopišite i ne brinite.

Najvažnije je da ponesete dokumenta, pogotovo ako idete u stranu državu, mada će vam ona možda zatrebati i kod nas. To su lična karta, pasoš, vozačka dozvola ako na put idete automobilom i zdravstveno osiguranje. Od sredstava za higijenu ponesite samo najosnovnije, a to su četkica za zube, pasta, šampon i kupka, brijač i ukoliko ste žensko malo šminke. Nema potrebe da preterujete sa količinama, jer svakako sve što vam zafali možete kupiti i na odmoru.


Količina garderobe kao večita misterija

Koliko puta vam se samo desilo da ponesete previše garderobe na odmor, da većinu nikako ne obučete, ali ipak stalno spakujete i više nego što vam je potrebno. Verovatno ne postoji osoba kojoj se ovo nije dogodilo. Ako se pakujete za more, ponesite laganiju garderobu, kupaće kostime i peškire. Nije na odmet da spakujete i neke pantalone ili trenerku, ako nekada bude malo hladnije. Ženski i muški duksevi će vam odlično doći ako rano ujutru šetate pored plaže ili možda idete na večernju vožnju brodom. Kako se obično putuje noću ili rano ujutru, ženski i muški duksevi su odličan izbor za putovanje bilo kojim prevoznim sredstvom.

Sa druge strane, ako je vaš izbor za odmor, odlazak na neku planinu, duge šetnje, skijanje u zimskom periodu i udisanje svežeg vazduha, sigurno će vas napuniti dobrom energijom. Logično, za planinu će vam biti neophodna toplija garderoba, pa čak i u toplijim danima, jer je na planinama vazduh dosta svežiji. Obavezno ponesite tanju i deblju jaknu, ali topliju obuću. Čak iako je letnji period može vam zatrebati toplija garderoba, pa je preporučljivo da spakujete bar poneki deblji komad. Muški duksevi su idealni čak i za žene, jer su komotni i lako uklopivi uz mnoge odevne kombinacije.


Putna apoteka za svaki slučaj

Iako niko ne voli da bude bolestan, pogotovo na putovanju, veoma često se dešavaju nepredviđene situacije. Možete dobiti stomačni virus, ili zakačiti neku prehladu. Zato se preporučuje da sa sobom u koferu ponesete malu putnu apoteku. U njoj neka se obavezno nađe probiotik, jer često se dešava da nam voda za piće ne prija, pa ga redovno pijte sve dok ste na putovanju.

Ponesite lekove za skidanje temperature, lekove protiv mučnine, kao i lekove protiv bolova. Pronađite mesta i za toplomer i kutiju hanzaplasta. Ako patite od neke alergije, ponesite lekove ili sirup protiv alergije, kao i terapiju ako vam je zbog nekog zdravstvenog stanja prepisana. Ponašajte se odgovorno iako ste na odmoru. Za kraj vam ostaje samo da uživate, napunite se pozitivnom energijom i maksimalno se opustite.
Srodni tekstovi:


Beč kome se uvek vraćamo

Kad treba otići na par dana da ujedno vidiš prijatelje i neki grad u kome ima šta da se vidi i doživ...

Detaljnije

Osvojite nove vrhove uz pomoć alatki za savršenu avanturu

U svetu koji je sve brži i neprestano se menja, mnogi od nas traže načine da pobegnu od svakodnevnic...

Detaljnije

Obilazak i letovanje u Puli

Pula, jedno od najlepših mesta na obali Jadranskog mora, pruža nezaboravno iskustvo za sve lj...

Detaljnije

Putovanja u januaru i rezervacija jeftinih karata

Kao i svake godine, u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, mnogi planiraju da odu na neko...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS