4 saveta za zdravu ishranu dece na moru


Leto Saveti Saveti Leto

Odlazak na letovanje sa decom ume da bude stresno, naročito kada je hrana kod manje dece u pitanju.

Roditelji se nalaze pred posebnim izazovom jer nemaju iste uslove kao kod kuće, a deca reaguju na promenu klime, vode i uslova za život. Umesto da komplikujete sebi život i provedete ceo dan kuvajući, pročitajte naše savete i uživajte u zajedničkom odmoru.


Umerena dohrana za bebe i decu

Deca vrlo često ne pojedu glavne obroke u dovoljnoj količini pa roditelji pribegavaju tome da će dohrana za bebe i decu nadomestiti vitamine i minerale u dovoljnoj količini.

Dok ste na moru nemojte se previše oslanjati na ovaj sistem zato što će dečiji stomak biti osetljiviji nego inače pa je dohrana za bebe dobrodošla, ali kao dopuna postojećim obrocima.

Bilo bi dobro da to bude dohrana za bebe sa probioticima ili sastojcima koji se lako vare pa da pomognu da nežan dečiji stomak funkcioniše pravilno uprkos svim izazovima tokom tih 7-10 dana. To će obezbediti pravilno korišćenje dohrane koja ne sme biti zamena glavnom obroku.


Milumil na plaži

Bolje je izbeći grickalice i poneti Milumil koji odgovara uzrastu deteta i brzo da sastaviti na plaži da obrok-užina bude sveža za dete. Tek kada se pojede užina koju ste namenili dete može biti nagrađeno sa keksom ili slatkišima, ali u umerenim količinama.

Svakome će prijati mleko, a ujedno će to i značiti da će biti normalizovano varenje u crevima pa na put ne krećite bez milumil mleka i čuvajte ga prema uputstvu.


Laganija hrana tokom odmora

Najbolje bi bilo da isplanirate jelovnik pre polaska na odmor i to tako da svaki dan imate supu, glavno jelo i voće kao užinu.

Ono što se ovde razlikuje u odnosu na uslove kod kuće jeste da morate pronaći pouzdan restoran ili smeštaj koji će imati ove uslove, ili da sami pripremite jela, zamrznete ih i ponesete sa sobom.

Tokom toplih dana se ne jedu teška jela, birajte bareno povrće sa manje mesa, više tečnosti i svaki dan supa ili čorba. Letovanje sa decom jeste veća obaveza kada je hrana u pitanju, ali će i to brzo proći jer će brzo doći vreme kada nećete morati da ovoliko planirate jelovnik za 7 ili 10 dana.


Flaširana voda, a manje sokova

Sokovi takođe mogu da smetaju varenju pa ne treba preterivati sa šećerom. Najbolje je da cela porodica pije flaširanu vodu jer se ona razlikuje kako od grada do grada, tako i od države do države.

Najbezbedniji ste ako tokom odmora izbegavate vodu sa česme za piće i tako ne rizikujete puno da stomak deteta dodatno podstaknete na proliv i povraćanje što se često događa tokom letovanja.

Slobodno povedite decu na more i iskoristite naše savete da predupredite nastanak zdravstvenih problema. Lagani obroci, flaširana voda, umerena dohrana za bebe i milumil za užinu.

Da li se može dogoditi da dete ipak ima crevne probleme jer je dobilo stomačni virus? Da, moguće je, ali ste vi ipak preduzeli sve da toga ne dođe. Zato, budite spokojni, spakujte kofere i uživajte u odmoru koji ste zaslužili.


Srodni tekstovi:


Španski uticaj na današnju modu - pođite sa nama na strastveno putovanje!

Španija je zemlja čuvena po svojoj bogatoj istoriji umetnosti, kulture i mode. Od flamenka do b...

Detaljnije

Kako da pripremite svoj automobil za bezbednu vožnju na putovanju tokom leta

Dolazak leta znači da je vreme da pripremite svoje vozilo za vožnju u uslovima visokih temperatura. ...

Detaljnije

Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U...

Detaljnije

Beč kome se uvek vraćamo

Kad treba otići na par dana da ujedno vidiš prijatelje i neki grad u kome ima šta da se vidi i doživ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS