Ne idete na odmor - bazen za dvorište je možda solucija


Leto Saveti Saveti

Iako je tek stiglo proleće, mnogi su već pristupili pripremama za leto na razne načine – gledaju aranžmane za more, planiraju obilazak metropola (koji je zbog pandemije više puta odlagan), prate rane bukinge za planine i banje ili jednostavno sređuju dvorište. Ništa nije lepše od uživanja u vrelim letnjim danima u sopstvenom domu. Tu se čak i oni koji ne vole vrućinu osećaju prijatno i konforno. Zato je poželjno do leta obezbediti nekoliko stvari – što više zelenila, suncobran ili prirodni hlad, udobnu baštensku garnituru i bazen za dvorište. Od celokupnog letnjeg aksesoara, za bazen se najteže odlučujemo, a definitivno je najpotrebniji. Odabir bazena za dvorište zavisi od više faktora, ali ako samo znamo koje su vrste u ponudi na tržištu, dilemu možemo upola smanjiti.

Vrste bazena za dvorište

1. Bazen na naduvavanje

Nisu samo modeli dečijih bazena na naduvavanje, već postoje i u ozbiljno velikim dimenzijama. Postoje dve varijante bazena na naduvavanje – oni kod kojih se stranice kompletno naduvavaju (za ovaj model bi bilo poželjno da posedujete i pumpu) i oni koji imaju „korito“, a samo se jedan prsten na vrhu naduvava (ceo bazen se formira punjenjem korita vodom). Ukoliko bazen na naduvavanje kupujete samo zbog dece, dubina od 25 – 30 cm će im biti sasvim dovoljna, a u koliko i vi planirate da se ovog leta osvežite u tom bazenu, izaberite odgovarajuće dimenzije po svom nahođenju.

2.Bazeni sa čvrstom konstrukcijom

Mogu se naći bazeni sa čvrstom čeličnom ili metalnom konstrukcijom. Oni se proizvode u pravougaonom i kružnom obliku. Ovo je sjajan izbor za one koji žele da imaju više prostora u svom bazenu, da malo mogu i da zaplivaju, a i da im potraje duže vreme. Zbog prostora koji zahteva bi trebalo naglasiti da je ovo i najveći bazen od svih na tržištu – bez poteškoća okuplja celu porodicu. Sama konstrukcija bazena se vrlo jednostavno montira, a garantuje kvalitet i izdržljivost. Zbog svoje zapremine bazeni sa metalnom konstrukcijom se prodaju sa pumpom koja filtrira vodu i održava je čistom. To funkcioniše tako što ona filtrira vodu, doprinosi cirkulaciji vode i razgradnji hemijskih sredstava u vodi, koja služe za održavanje higijene.

Bazeni za decu

Mogu biti najrazličitijih oblika, boja i dimenzija. Zbog toga ih zovu i bazeni – igraonice (Fishing Play Fun, Dinosaurusi,...). Ovi bazeni su svet za sebe i najlepša vodena zabava za naše mališane. Uz njih se često dobijaju i dodaci, koji tematski odgovaraju određenom bazenu, na pr. štpovi za pecanje ili loptice. Pojedini bazeni imaju i dodatno ugrađene elemente, poput vodenog tobogana ili vodoskoka/prskalica (koje se povezuju sa crevom za vodu preko posebnih dodatnih priključaka na bazenu). Ukoliko ne znate kako da svoje dete oslobodite straha od vode, odmah mu kupite bazen za decu.

Kako da bazen duže traje?

Iako je poželjno da teren na kome će biti postavljen bazen bude ravan, bilo bi korisno nabaviti i podlogu za bazen, kako bi tlo na kome se nalazi bilo čisto i kako se ne bi probušio (bazen na naduvavanje). Što se tiče čistoće vode dovoljno je imati ispravne filtere za prečišćavanje vode, hemiju potrebnu za održavanje higijene i prekrivač za bazen.
Srodni tekstovi:


Upoznajte Švedsku kroz posetu njenom najpopularnijem gradu

Obično kada se ide u inostranstvo, bliže ili dalje, podrazumeva se odlazak u glavne gradove određeni...

Detaljnije

Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U...

Detaljnije

Strastveno putovanje zajedno: Kako proživeti nezaboravna iskustva i osnažiti vezu.

Kako proživeti nezaboravna iskustva i istovremeno osnažiti vezu? Otkrijte kako zajedničko istraživan...

Detaljnije

Kako pronaći najjeftinije avio karte i uštedeti novac?

Pronaći povoljne avio karte nije lak posao i često iziskuje sate ili dane utrošenog vremena. ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS