Koje bi alate trebalo da imate u vašoj vikendici?


Saveti Saveti

Da li ste ikada razmišljali o tome kojim alatima treba da opremite svoju vikendicu? Bez obzira na to da li koristite vikendicu za odmor ili živite u njoj tokom letnjeg perioda, važno je imati odgovarajući set alata kako biste bili spremni za razne popravke i održavanje. 

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti nekoliko ključnih alata koji će biti od koristi u vašoj vikendici.

Motorna testera

Testera je važan alat za vikendicu. Može vam biti korisna prilikom sečenja drva za loženje ili za obavljanje raznih manjih radova na drvetu. Uverite se da imate dobro naoštrenu testeru kako biste bili sigurni i efikasni pri radu. 

Ukoliko kupujete motorne testere akcija na već postojeće cene neka bude prioritet. Ovaj alat možete naći po pristupačnim cenama ako uložite dovoljno vremena u istraživanje.

Električna šrafilica

Električna šrafilica je neophodan alat za svaku vikendicu. Omogućava vam brzo i jednostavno odvijanje i zavijanje šrafova, čime će vam olakšati popravke i montažu nameštaja.

Idealna je za one koji konstantno unapređuju enterijer i eksterijer svoje kuće jer maksimalno ubrzava sve radove.

Čekić

Čekić je klasičan alat koji će vam takođe biti neophodan u vikendici. Bilo da treba da zakucate ekser, popravite ogradu ili obavite manje građevinske radove, čekić će vam biti od velike pomoći. Postoji više vrsta čekića (mehaničarski, čekić sa kuglastom glavom, macola) i ne bi bilo loše da imate dve-tri vrste. 

Set šrafcigera

Set šrafcigera je veoma koristan alat koji vam omogućava da jednostavno odvijete ili zavijete šrafove. Birajte šrafcigere različitih veličina i oblika kako bi ste bili spremni za različite zadatke.

Prilagodite veličine šrafcigera veličini šrafova koji se većinski nalaze u vašoj vikendici. 

Merdevine

Ako posedujete vikendicu sa spratovima ili visokim plafonima, merdevine su obavezan alat. Omogućavaju vam pristup teško dostupnim mestima i olakšavaju pristup kod popravki ili farbanja prostora. 

Merdevine mogu biti jako bitne za ljude koji u okviru vikendice imaju i neki tip voćnjaka. Izuzetno olakšavaju proces ubiranja plodova.

Bušilica

Bušilica će vam biti od koristi za bušenje rupa u zidu ili drvetu. U zavisnosti od vaših potreba, možete izabrati električnu ili aku bušilicu

Postoji više vrsta bušilica i one se razlikuju po broju obrtaja u minuti, broju brzina koje imaju i tako dalje. Broj obrtaja u minuti kod bušilica sa jednom brzinom može ići od 800 pa čak do 3000, tako da dobro razmislite za koju ćete se odlučiti.

Istražite vrste i mogućnosti pre nego što se odlučite na kupovinu jer postoji dosta modela bušilica po raznim cenama.

Brusilica

Ovo je izuzetno korisna alatka koja omogućava brzu i preciznu obradu različitih materijala. Bez obzira da li se bavite zanatskim poslovima ili jednostavno obavljate neke popravke kod kuće, bušilica će vam biti od velike pomoći. 

Uz pomoć snažnog motora, brusilica vam omogućava da brzo i lako obrađujete različite materijale poput metala, drveta ili plastike. Bez obzira na tvrdoću materijala, brusilica će se sa lakoćom nositi s njim i omogućiti vam da dobijete željeni rezultat. 

Ona takođe ima mogućnost podešavanja brzine rada, što vam omogućava da prilagodite alatku specifičnim zahtevima vašeg projekta. 

Klešta

Klešta su veoma koristan alat koji vam omogućava da držite, savijate ili sečete žice ili druge materijale. Mogu vam biti od pomoći kod popravke električnih instalacija, kao i pri manipulaciji raznim elementima. Ove višenamenske alatke mogu biti nezamenljive u radionicama ili garažama, a takođe su idealan alat za završne i fine radove. 

Set ključeva

Set ključeva je neophodan za održavanje i popravke vodovodnih i elektro instalacija. Imati različite veličine ključeva će vam olakšati pristup i manipulaciju sa cevima, šrafovima i drugim elementima.

Libela

Libela, poznata i kao vodena libela ili libela za nivelisanje, alat je koji se koristi u građevinarstvu i raznim industrijskim delatnostima za precizno nivelisanje površina. Ovaj alat sastoji se od ravne, vodene cevi sa mehurićem vazduha u njoj, kojim se određuje ravnoteža. 

Libele se obično koriste prilikom postavljanja podova, zidova i drugih građevinskih elemenata, kako bi se postigla savršena horizontalna ili vertikalna orijentacija, pa je poželjna ukoliko planirate neke veće radove ili izgrađujete sasvim novi objekat.

Užad i kanapi

Kanap i užad su veoma korisni alati u vikendici. Možete ih koristiti za vešanje predmeta, pravljenje improvizovane konopne strukture ili za vezivanje tereta.

Imaju ulogu i u estetskim poboljšanjima ukoliko ste, na primer, ljubitelj visećeg cveća i uživati u pogledu tokom leta.

Set šrafova, eksera i tiplova

Uvek držite na raspolaganju različite vrste šrafova, eksera i tiplova. Ukoliko nešto treba da okačite ili popravite, imaćete potrebne materijale pri ruci.

Potrudite se da ih imate u što više veličina jer će vam za različite raodve i materijale trebati različite veličine. U ovome ne možete količinski pogrešiti. 

Gradnja sopstvene vikendice je ostvarenje sna za mnoge ljude. Bez obzira da li je to mesto gde provodite svoje slobodno vreme ili ga koristite tokom leta, važno je da opremite svoju vikendicu odgovarajućim alatima kako biste bili spremni za bilo koji vid nepredviđene situacije. Naš savet je da to budu baš ovi alati jer će vam oni obezbediti opremljenost u svakom momentu.Srodni tekstovi:


Da li dnevni Horoskop može biti opasan? Astrologija između pseudonauke i manipulacija

Svako od nas je barem jednom u životu pročitao dnevni horoskop. Za mnoge ljude je to samo obična raz...

Detaljnije

Šta videti u Rimu i kako isplanirati obilazak u nekoliko dana

Na pitanje šta videti u Rimu, odgovor bi mogao biti novo pitanje - a šta ne videti u R...

Detaljnije

Top 8 plaža na Kipru

Kipar je ostrvo koje obiluje prelepim plažama, kristalno čistim morem i pejzažima koji ostavljaju be...

Detaljnije

Posetite Vinariju Zvonko Bogdan, trenutno najpopularniju vinariju u Srbiji

Vinarija Zvonko Bogdan je nastala kao plod ljubavi prema tradiciji, muzici i vinu. Osnovala ju je po...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS