Kako da budete zadovoljni smeštajem na odmoru


Saveti Saveti

Kada birate smeštaj za svoje sledeće putovanje, postoji mnoštvo aspekata koje treba uzeti u obzir. Hotel, apartman ili hostel u kome odsedate na putovanju može da pokvari ili potpuno prekine vaše zadovoljstvo na odmoru, tako da je važno da imate pravi smeštaj prema vašim potrebama. Prilikom rezervacije treba da izaberete ne samo najbolju ponudu, već i smeštaj sa svim sadržajima potrebnim za udoban i siguran boravak.

Da bismo vam pomogli da pronađete pravi smeštaj za vaše naredno putovanje, napisali smo nekoliko jednostavnih saveta. Uz njih ćete sigurno uživati u udobnosti hotelske sobe ili apartmana koji odaberete za vaš sledeći odmor.

Istražite destinaciju

Uradite neka početna istraživanja o destinaciji na koju putujete. Saznajte koja prigradska naselja eventualno odgovaraju tipu putovanja na koje idete i odredite svoj budžet. To je osnovno za sam početak.

Kao opšte pravilo uvek važi da smeštaj u neposrednoj blizini gradskih centara daje najveću vrednost za novac koji izdvojite. Dobro proverite da kod smeštaja postoji lak pristup glavnim saobraćajnicama, metrou, gradskom prevozu i aerodromu.

Proverite prosečne cene smeštaja tokom perioda u kojem želite da putujete da biste lako mogli da prepoznate kvalitet smeštaja kada pregledate sve opcije. Već na ovom koraku ćete naučiti da pojedina mesta izgledaju previše dobro da bi bila istinita. Kao i kod većine stvari u životu, ako vam se ponudi veoma niska cena, budite spremni na to da napravite određene kompromise.

Upoznajte sebe i svoje kriterijume za smeštaj 

Svako od nas ima drugačiji pogled na to šta je odličan, a šta loš smeštaj. Po pravilu, najvažniji kriterijumi su lokacija, bezbednost, vrednost i autentičnost. Evo još nekih na koje bi trebalo obratiti pažnju:

  • Komšiluk – da li želite da budete u mirnom kraju ili u onom koji vrvi od barova i restorana?

  • Broj spavaćih soba i kupatila koji vam je potreban

  • Cena – proverite sve što je uključeno u nju i dodatne troškove

  • Da li je u pitanju ceo stan/vila ili zajedničke ili privatne sobe u kući domaćina

  • Fleksibilnost prijave i odjave

  • Opremljenost prema vašim potrebama (ima li smeštaj mesta za pranje veša, klasične ili Bosch ugradne sudomašine, klima uređaj, grejanje, male kućne aparate...)

  • Pristup besplatnom i brzom internetu

  • Koji su oblici transporta u blizini

  • Da li vam je potreban pristup besplatnim ili plaćenim parking mestima u blizini

Dodajte još neke od ličnih kriterijuma i imajte ih odštampane uvek pri ruci kada ste u potrazi za smeštajem. 

Izbegavajte putovanje u sezoni 

Ako možete da birate, izbegavajte putovanje Evropom u letnjim mesecima. Zakoni ponude i potražnje su uveliko na snazi u to doba godine i većina ljudi svoj godišnji letnji odmor koristi u skladu sa školskim raspustom. Ovo posebno važi za Italiju, Španiju, Francusku gde građani ovih zemalja odlaze na selo i obalu, ostavljajući gradove gotovo puste.

Cene u letnjim mesecima vrtoglavo rastu u velikim primorskim gradovima i odmaralištima. Najbolje sobe i apartmani se moraju rezervisati i do godinu dana unapred. Ono što je bonus savet, a veoma koristan je da proverite kada padaju državni praznici u zemlji koju želite da posetite, jer je tada po pravilu veoma velika gužva.

Najbolji smeštaji za iznajmljivanje brzo odu, zato je važno da istražite i rezervišete smeštaj koji vam odgovara što je pre moguće da biste izbegli razočaranje. Rezervacija najmanje 3 meseca pre putovanja (ako nije sezona odmora) znači da ćete imati pristup najboljem dostupnom smeštaju, ali ako putujete u sezoni, rezervacija 6 do 9 meseci unapred daje najbolje rezultate.

Čitajte recenzije

Najmanje 5-10 skorijih recenzija po objektu će vam dati uvid u to da li domaćin nudi standardan smeštaj i pogodnosti ili je iznad proseka. Neko pravilo je da ne pretražujete smeštaje koji nemaju bar 15 recenzija u toj godini.

Obratite pažnju da li postoji veća vremenska razlika u pozitivnim recenzijama ili ako je ton recenzije neutralan. Mnogi ne vole da objavljuju negativne komentare na sajtovima za smeštaj u strahu da će biti odbijeni za sledeći boravak. Takođe, filtrirajte komentare prema tipu putnika, jer ono što se u smeštaju dopada studentu od 20ak godina, ne znači da će odgovarati i četvoročlanoj porodici.  

Najpoznatiji sajtovi za rezervaciju smeštaja imaju veoma stroge kriterijume pri odobravanju ocena, tako da možete biti prilično sigurni pri odlučivanju.

Gledajte fotografije

Što više fotografija smeštaja -  to bolje. Na taj način možete imati uvid u sam izgled smeštaja, kako biste znali da li vam odgovara tokom putovanja. Najidealniji su oni vlasnici koji uz fotografije prilože i projekat smeštaja. Zašto? Uzmimo za primer da smeštaj ima dve spavaće sobe, ali jedna može biti uz strme stepenice što nije idealno za one koji putuju sa malom decom ili osobe sa poteškoćama u kretanju.

Zato tražite jasne i svetle fotografije koje prikazuju sve navedene prostorije stana, vikendice ili vile. Bonus savet: Budite oprezni kod onih objekata koji se na fotografijama i opisu fokusiraju na okolinu, a ne na sam prostor.

Pravi smeštaj je jedan od najvažnijih aspekata bezbrižnog i nezaboravnog odmora. Gore navedeni saveti će vam svakako pomoći da pronađete najbolji koji može da zadovolji sve vaše potrebe tokom putovanja. 


Srodni tekstovi:


Kakve sve poslove možete da radite preko leta ako odlično poznajete engleski jezik?

Koliko je danas važno poznavati neki internacionalni jezik kao što je engleski shvatićete na ...

Detaljnije

Kako izgleda ugradnja zebra zavesa?

Zebra zavese su poslednjih godina postale popularno rešenje za prozore kancelarija i poslovni...

Detaljnije

Da li je pametno da koristimo suplemente za imunitet pre planiranog putovanja?

Najjednostavniji mogući način na koji možete da pomognete sopstvenom organizmu da se izbori sa brojn...

Detaljnije

4 saveta kako da se sa lakoćom pripremite za putovanje

Putovanja su nešto što nas sve čini srećnim. Osećaj istraživanja novih mesta, upoznava...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS