Kada se koriste suplementi za imunitet?


Saveti Zima

Najjednostavniji mogući način na koji možete da pomognete sopstvenom organizmu da se izbori sa brojnim izvorima infekcija, bez obzira da li su one bakterijskog ili virusnog porekla, jeste da vodite računa o načinu života. A to podrazumeva da redovno unosite kvalitetnu hranu, da spavate između 6 i 8 časova, te da redovno vežbate. Makar i umereno. 

Ipak, svi smo svesni činjenice da sve to i nije baš moguće za ljude koji su zaposleni, odnosno koji imaju svakodnevnih obaveza. Samim tim se moraju i prilagošavati određenom ritmu, pa se nekada dogodi da ne mogu da budu fizički aktivni ili da mogu sebi da priušte da odspavaju tek par sati. Upravo tada su suplementi za imunitet poželjna opcija, jer se radi o preparatima koji imaju za cilj da relativno brzo pomognu čoveku da pojača odbrambene snage sopstvenog organizma.

Naravno da treba biti pažljiv prilikom korišćenja ovih preparata, te da se u potpunosti treba pridržavati uputstva za njihovu upotrebu, a najpre u vezi sa načinom primene i propisanim doziranjem, odnosno periodom u kome je poželjno koristiti ih. Svakako treba imati na umu i to da suplementi za imunitet nisu lekovi koji će pomoći jačanju odbrambenih snaga ljudskog organizma, već pomoćni preparati koji će mu pomoći da razvije što bolji imuni odgovor. 

Zašto su dobri suplementi za imunitet?

I dok pristalice prirodnog načina ishrane i načina života uopšte smatraju da suplementi za imunitet nisu dobro za korišćenje, dotle ljudi koji ih koriste imaju sasvim drugačije i potpuno suprotno mišljenje. A samim tim što postoje brojni preparati tog tipa, ne može se reći da je baš tako jednostavno odabrati koji od njih su najbolji za korišćenje u konkretnom slučaju. Upravo iz tog razloga važi opšta preporuka da najpre treba zatražiti savet stručnjaka po tom pitanju, kako bi suplementi za imunitet mogli da daju adekvatan efekat u konkretnom slučaju.

Neki od njih su oplemenjeni određenim vitaminima i mineralima, pa bi njih trebalo da koriste isključivo oni ljudi, koji imaju manjak tih elemenata u organizmu. A da bi mogli da budu sasvim sigurni da su suplementi za imunitet najbolji u njihovom slučaju, moraju izvršiti određene analize, kako bi bilo precizno utvrđeno koji vitamini i minerali im nedostaju u organizmu, da bi mogli i na taj način da ih nadoknade. Upravo iz tog razloga se ne savetuje korišćenje ovih preparata na svoju ruku, posebno u situaciji kada se radi o pacijentu sa narušenim zdravstvenim stanjem. 

Naravno da postoje i suplementi za imunitet koji su na biljnoj bazi. Neki od njih su namenjeni i mlađoj populaciji, posebno u periodu puberteta, kada dolazi do manjka određenih elemenata u organizmu, usled naglog rasta. I kao i kada su u pitanju suplementi za imunitet namenjeni odraslima, tako se i u ovom slučaju treba pridržavati upustva stručnjaka, ali i uputstva koje je navedeno uz odabrani proizvod o načinu korišćenja preparata.

Svemu tome treba dodati i redovnu fizičku aktivnost, kao i redovnu ishranu uz pažljivo izbalansirane obroke, što će uz pažljivo odabrane suplemente namenjene jačanju odbrambenih snaga ljudskog organizma sasvim sigurno imati pozitivan efekat.
Srodni tekstovi:


Najjednostavnija rešenja: Kako izlečiti bol u grlu?

Nažalost, bol u grlu nema veze sa sezonom ili godišnjim dobom. Iako je verovatnije da će bol ...

Detaljnije

Nekoliko saveta u pogledu izbora rolo zavesa!

Kada kažemo zavese, često prva pomisao može biti dekorativna uloga koju imaju u domu ili poslovnom p...

Detaljnije

Kako oporaviti kosu nakon letovanja u tri koraka?

Nakon dana provedenih na plaži ili bazenu, sve mentalne baterije su napunjene i spremni ste za nove ...

Detaljnije

Saveti za čišćenje aparata za espresso kafu na kapsule?

Šolja ukusne, jake, kafe koja budi i priprema za ceo dan, jedan je od najlepših načina...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS