Brza hrana - najčešća jela koja biramo na putovanjimaGlobalni trend širenja restorana brze hrane nije zaobišao ni našu zemlju, pa tako danas u kojem god delu Srbije da se nalazite moći ćete da za kratko vreme dobijete ukusan obrok. Dostupnost restorana ili kioska sa brzom hranom veća je nego ikada. Moderno vreme u kojem živimo i ,,brz” način života doprineli su tome da se nekako uvek ispostavi da najmanje vremena imamo za pripremu hrane, a još uz to kada znamo koliko nam je ona dostupna, lakše se odlučujemo za opciju da istu kupimo. Iako su Sjedinjene Američke Države aposlutni predator u svetu, kada je brza hrana u pitanju i Srbija može dobro da parira u tome. Stranci koji dolaze u posetu Srbiji, a posebno Beogradu, našem glavnom gradu, imaće priliku da probaju našu brzu hranu na dosta lokacija, a koja je preoznatljiva svuda u svetu, ali spremljena na naš način. Neka od jela koja se najčešće traže su pica, sendviči, burgeri, kao i sva druga jela sa roštilja.

PICA

Iako originalno italijansko jelo, kod nas, ali i u svetu pica je postala jedan od simbola brze hrane, ali i hrane o kojoj razmišljamo kada spremamo dečje rođendane ili želimo brz i ukusan obrok za kratko vreme za celu porodicu. Ono što je nekako nepromenljivo jeste da se radi  o testu okruglastog oblika, sa paradajz sosom na koje se danas dodaju različiti sastojici – različite vrste mesa, zatim sireva, začina, povrća itd. Većina ljudi prepoznaje i različite vrste pica, pa tako zna i šta da očekuje kada jednu od istih naruči bilo gde u svetu. U Beogradu možete naći ne samo restorane brze hrane koji u svojoj ponudi imaju picu, već možete naći i picerije čije je osnovno zanimaje tj. predmet proizvodnje upravo pica. 

HAMBURGERI - BURGERI

Burgeri su skraćenica od hamburgeri, a koja se sve češće koristi u svakodnevnom jeziku i komunikciji ali je i veoma popularno jelo. Bez obzira na to kako ga zovete, ako ga poručite, dobićete sendvič u okruglom pecivu sa mesom, a sastojci koji se koriste za njega su uglavnom svuda isti (sa manjim ili većim odstupanjima), a najveći izbor  burgera imaćete upravo u našem glavnom gradu, Beogradu. Pored toga, sva brza hrana, pa tako i burgeri, dostupnija vam je nego ikada na kućnu adresu, ali i velika verovatnoća je da ćete uz vaš poručeni burger dobiti i neki prilog gratis. Zato, ukoliko vam je potreban obrok u što kraćem vremenskom roku, ali da bude jak i ukusan, a ne izlazi vam se iz stana ili kuće, jednostavnom pretragom na internet ukucavanjem reči ,,burgeri Beograd“ možete dobiti listu restorana brze hrane u kojim ih možete poručiti i kontakt telefone.

SENDVIČI

Njih biramo najčešće za prvi obrok u toku dana, ali kad ogladnite mogu biti naravno opcija za zamenu i nekog drugog obroka. Kao i za prethodne dve vrste brze hrane, otprilike znate šta možete očekivati ako želite da jedete baš sendvič. Međutim sa globalnim razvojem brze hrane, mnogo prodajnih mesta i velike potražnje, ponuđači smišljaju razne načine kako da privuku mušterije, pa se trude da naprave originalanu recepturu svog sendviča koji će privući kupce po svojoj originalnosti i po čemu će biti prepoznatljivi. Tako danas možete naći različite kombinacije sastojaka koji idu u sendvič – suhomestanti proizvodi, razne salati, premazi, začini, dodaci itd. Svakako da ćete najveći izbor imati u Beogradu, gde ćete ovu raznovrsnost osetiti na najbolji mogući način. 

Stanovnici Beograda i okoline, ali i njegovi posetioci ne moraju da brine šta će jesti u našem glavnom gradu. Pored mnogih drugih prednosti, prednost Beograda je svakako i ta što ide u korak sa vremenom i nudi nam lepezu jela iz spektra brze hrane, pripremljenu na različite načine. 
Srodni tekstovi:


Solun – grad u kojem je svako dobrodošao!

Kada spomenemo zemlju kao što je Grčka, mnogima je prva asocijacija izležavanje na nekoj pe&s...

Detaljnije

Kada dete treba da nosi kupaći kostim?

Roditelji današnjih mališana su odrastali u drugačijem vremenu, koje je podrazumevalo ...

Detaljnije

Najpogodnije lokacije za život sa porodicom

Pored konstantnih gužvi, buke, zagađenja i neizbežne nervoze u saobraćaju – potraga za mirom u...

Detaljnije

Kako odlučiti koji parfem poneti na odmor

Koliko ste samo puta bili u situaciji da ne znate koji parfem da ponesete kada idete na odmor. Veruj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS