Šta sve treba da proverite na akumulatoru vašeg vozila pred putovanje?


Saveti Auto Auto Saveti

Dan  kada baterija vašeg vozila prestane sa radom i vaše vozilo ne može da se pokrene nije baš najbolje vreme za kupovinu nove. Postoji više razloga za to. Ali prema svetskim istraživanjima koja postoje, upravo tada se većina ljudi odluči da pristupi kupovini. Menjanje baterije vašeg vozila desiće si sigurno jednom ili dva puta tokom životnog veka vašeg vozila. To može biti iz razloga jer se stara potpuno istrošila ili to što ste je često punili, a ona se svaki put sve brže praznila. 

ZAŠTO JE VAŽNO DA ODLUKA O KUPOVINI BUDE PLANIRANA?

Već je pomenuto da je uvek bolje da ovakve kupovine planiramo unapred iz više razloga. Dovoljno vremena za istraživanje i informisanje o najboljem akumulatoru za vaše vozilo omogućiće vam da nađete isti po ceni koja vama odgovara. Još jedan od razloga jeste što mora da odgovara baš vašem vozilu ali i potrebama vožnje. Oni dolaze u više veličina. I od različitih proizvođača. Zato je teško dati jednostavu preporuku koji model ili brend odabrati. Mnogo će zavisiti od veličine prostora u vašem vozilu koji je predodređen za smeštanje baterije. Takođe, unapred planirana kupovina daje vam vremena da se dobro upoznate sa karakteristikama i važnim stvarima kada je ovaj tip kupovine u pitanju. Najčešće će pored prostora, zavisiti i od modela vozila koji vozite i njegovih karakteristika. 

KAKO DA ODRŽAVATE BATERIJU VAŠEG VOZILA?

Briga o izvoru električne energije vašeg vozila može pomoći da se njegov radni vek produži. Da ne biste dolazili u situaciju da kupovinu obavljate onda kada nemate drugog izbora, mislite unapred. Vodite računa o stanju važnih delova auta pravovoremeno i njihovoj starosti što mogu biti signali za to kada je vreme da tražite zamenu. Ako budete pratili ova dva jednostavna uputstva znaćete kada se približilo vreme zamene. To će obezbediti da na vreme možete izbrati adekvatnu zamenu pod sopstevnim uslovima, uključujući pravilo raspitivanje, istraživanje i pogodnu cenu koja se uklapa u vaš budžet. Preporučuje se i provera stanja baterije vozila kod mehaničara jednom godišnje koji može testirati njeno opterećenje. Prosečan vek trajanja baterije je od tri do pet godina, a jednim delom zavisi i od vas koliko će ona dugo trajati. 

NAJBOLJI AKUMULATORI CENA

Kao što je već rečeno nekoliko puta, pri odabiru najboljeg akumulatora za vaše vozilo treba da budete odgovorni i da imate dovojno znanja o tome. A izbor će u tim uslovima zavisiti od više faktora. Na cenu akumulatora uticaće njegova jačina i veličina, model, proizvođač, radnja u kojoj ga kupujete kao i to da li kupujete nov ili polovan akumulator. Najbolji je onaj koji najadekvatnije odgovara vašem vozilu i vašim potrebama, a da se uz to i cena akumulatora uklapa u vaš budžet. Uz to ako pri kupovini novog priložite stari za reciklažu, u zavisnosti od prodavnice, možete dobiti i dodatni popust na cenu zbog toga. Važno je mesto gde obavljate ovu vrstu kupovine i koju cenu plaćate kao i to da vodite računa o garanciji koju vam daju za novac koji plaćate. Ako svoju kupovinu organizujete na ovaj način onda zaista možete reći da se kupili najbolji akumulator po najboljoj ceni

Zaključak jeste da na vreme vodite računa o bateriji svog vozila, da ga održavate i na vreme primetite znake koji mogu ukazivati da će vaša sledeća kupovina i ulaganje u vozilo biti upravo kupovina najboljeg akumulatora koji najbolje odgovara vašem vozilu ali i sa najboljom cenom. 
Srodni tekstovi:


Mesta koja morate posetiti u Beogradu

Pored toga što je Beograd omiljen među svojim stanovnicima, srpska prestonica je poželjna turistička...

Detaljnije

Kako izgleda ugradnja zebra zavesa?

Zebra zavese su poslednjih godina postale popularno rešenje za prozore kancelarija i poslovni...

Detaljnije

Posetite Budimpeštu, najlepši biser Dunava

Glavni grad Mađarske, Budimpešta, je često opisana i kao biser Dunava, a stoji kao živopisni ...

Detaljnije

Planirate putovanje a boli vas grlo - Ovo su najbrze metode koje vam mogu pomoći

Nažalost, bol u grlu nema veze sa sezonom ili godišnjim dobom. Iako je verovatnije da će bol u grlu ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS