Odmor pod šatorom – šta poneti za opuštanje i užitak bez stresa


Saveti SavetiŽelite li da postanete kamper? Fantastično! Kampovanje je odličan vid relaksacije i odmora za sve one koji vole boravak na svežem vazduhu u prirodi, cene individualnost i slobodu. Bezbroj divnih mesta čeka na vas – pored jezera ili reka, u šumi ili na planini. Uz sledeće savete za početnike u kampovanju bićete dobro pripremljeni da započnete svoju avanturu. Idemo!

Bezbrižan odmor na kampovanju podrazumeva više od pukog pakovanja kofera. Ovde je opšte pravilo: manje je više. Pošto je prostor za skladištenje u vozilu ograničen, bolje je razmisliti bez kojih stvari možete, ali napravite i listu onih stvari bez kojih ne možete, kako ih ne biste zaboravili. Neke sitnice možete kupiti i usput. Ukoliko vam ipak nešto bude nedostajalo u kampu – samo pitajte prvog komšiju! Kamperi su generalno druželjubivi i spremni da pomognu.


Šta vam je zaista potrebno na kampovanju?


Sa interneta možete skinuti opširne liste stvari potrebnih za kampovanje, koje su posebno od koristi početnicima. Tu spada sve od opreme za šator i oko šatora, bez koje nećete uspeti da podignete svoje sklonište. Zatim sledi mobilna kuhinja i sve potrebno za pripremu hrane tokom boravka u prirodi, što uključuje i namirnice. Ne smete zaboraviti ni lične stvari, odeću, sredstva za higijenu, komplet prve pomoći, lekove i lična dokumenta. Voda je vrlo bitna stavka. Morate se unapred informisati o dostupnosti vode na mestu kampovanja, i shodno tome poneti potrebnu količinu u kanisterima. Naravno, mobilni telefoni, punjači, prenosne baterije, lampe i ostala tehnika su nezaobilazni.

U svakom slučaju, nije problem ako sa sobom ponesete previše ili premalo – sve dok putujete automobilom.


Savet: ukoliko na kampovanje vodite i svog ljubimca, nemojte zaboraviti hranu i opremu za njega. Njegov ležaj, povodac, neka igračka, hrana i poslastice, kao i četka za krzno, biće sasvim dovoljni.


Na odmoru u prirodi je najvažnije osećati se ugodno i obezbediti dovoljno zabave


Kampovanje je odličan način da se povežemo sa prirodom i uživamo u opuštenoj atmosferi. Kako bismo iskoristili svaki trenutak našeg odmora, važno je da ponesemo sa sobom i odgovarajuće aparate i rekvizite za zabavu.

Prilikom pakovanja za boravak u prirodi, često razmišljamo o osnovnim stvarima kao što su šator, vreća za spavanje, kuvalo za kafu, i sl. Međutim, uređaji poput CD-plejera mogu pružiti dodatni nivo udobnosti i zabave tokom boravka u prirodi, a evo i kako:


  • Prvo, uzmimo u obzir relaksaciju i opuštanje. Nakon dana provedenog u šetnji ili planinarenju, često je potrebno vreme za relaks. CD-plejer nam pruža mogućnost da slušamo omiljenu muziku ili zvučne knjige, stvarajući mirnu atmosferu i pozitivno raspoloženje. Uz zvuk omiljene pesme, možemo se opustiti i zaboraviti na svakodnevne brige.


  • Drugo, CD-plejer može biti odlična zabava za grupu ljudi koja kampuje zajedno. Muzika ima moć da poveže ljude i stvori pozitivnu atmosferu. Bilo da organizujemo društveno veče uz omiljene hitove ili koristimo muziku kao pozadinu za večernje priče i smeh, CD-plejer će uneti dodatnu dimenziju u naše kampersko iskustvo.


  • Kao treće, treba napomenuti da moderni CD-plejeri imaju mogućnost reprodukcije i drugih formata, kao što su mp3 ili audio snimci sa USB-a. Ovo znači da ne moramo brinuti o gomili CD-ova koje ćemo nositi sa sobom, već jednostavno prenesemo omiljene pesme na USB ili SD karticu i uživamo u muzici bez brige o fizičkim diskovima.


  • Iako je muzika značajan aspekt, CD-plejer može imati i praktičnu primenu tokom kampovanja. Na primer, možemo koristiti plejer kao alarm za buđenje ili čak kao radio prijemnik za informisanje o vremenskim uslovima i hitnim obaveštenjima. Ova višenamenska upotreba čini CD-plejer vrednim dodatkom našeg kamperskog iskustva.


Možemo zaključiti da je od najvećeg značaja informisati se pre puta. Uz informacije o mestu kampovanja, vremenskim prilikama tokom dana i noći, dostupnosti struje, vode i ostalih sadržaja, biće vam mnogo lakše da odredite šta treba poneti, a šta vam i nije neophodno. Na kraju, najvažnije je biti u odgovarajućem društvu i raspoloženju za avanturu i mnogo toga novog.Srodni tekstovi:


Ko sve i kada prati dnevni horoskop u štampi i na internetu?

Posećivanje društvenih mreža, drugih sajtova i adresa, kao i čitanje dnevne, nedeljne &scaron...

Detaljnije

Grčka - mnogo više od lepih plaža i dobrog girosa

Grčka je jedna od najomiljenijih destinacija za odmor među turistima širom sveta, što ...

Detaljnije

Saveti za negu obojene kose na moru, kako duže zadržati njenu boju i sjaj

Leto je sezona sunčanja, kupanja i relaksacije na plaži, ali sunce, so i hlor mogu biti štetn...

Detaljnije

Poklonička promo tura kroz projekat - Čudni su putevi vere od Lima do Zete

Od utorka, 20.06.2023.do četvrtka 22.06.2023.godine u organizaciji Turističke organizacije Priboj i ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS