Nekoliko saveta u pogledu izbora rolo zavesa!


Saveti Saveti

rolo zavese


Kada kažemo zavese, često prva pomisao može biti dekorativna uloga koju imaju u domu ili poslovnom prostoru. One tu ulogu svakako imaju, a to pre svega duguju modernom izgledu koji unose u svaku prostoriju gde se postave. Međutim, daleko od toga da je to da je estetski izgled u prvom planu kada je reč o ovoj vrsti zavesa. Ne treba zaboraviti da rolo zavese imaju važnu ulogu u zatamnjivanu prostorije u kojoj se nalaze kao i u regulaciji svetlosti.


Karakteristike rolo zavesa

Rolo zavese nisu novina kod nas, prisutne su prilično dugo, ali svakako da je se njihov dizajn s godinama menjao nabolje. Postoji mnogo različitih dizajna i boja, kao i materijala od kojih mogu biti napravljene. Ali da krenemo iz početka. Rolo zavese su zavese čija je uloga prvenstveno u regulaciji propuštanja svetlosti u prostoriji. Montiraju se na jednostavan način, ali pre toga potrebno je izabrati između onih koje su za spoljašnju i untrašnju upotrebu, koje se, naravno, razlikuju. Rolo zavese koje se postavljaju sa spoljašnje strane moraju biti od otpornijih materijala, dok se koje se postavljaju sa unutrašnje mogu biti od gotovo bilo kog materijala, najčešće platna. Što se tiče postavljanja, rolo zavese nude širok spektar mogućnosti. Mogu se postavljati na sve vrste prozora ( regularni prozori ili krovni prozori), balkonska vrata, terase itd. Važno je napomenuti njihovu veliku prednost u odnosu na standarne zavese, a to je da se ugrađuju na vrlo jednostavan način. Rukovanje je takođe jednostavno, pa se može birati između različitih mehanizama pomoću kojih se pokreću. Da li će to biti lančić ili štap kojim se povlači, ili pak zidni prekidač, odnosno daljinsko upravljanje, stvar je odluke koja je u skladu sa novcem koji ste namenili za kupovinu rolo zavesa.


Rolo zavese - materijali  i dezeni

Samim tim što su lakše za skidanje i montiranje, rolo zavese su i praktičnije za održavanje. Održavaju se upravo u skladu sa materijalom od kojeg su napravljene, a često se biraju različiti dezeni tkanina i platna. Neophodno je napomenuti da su to posebna platna koja su napravljena tako da se prašina na njima ne zadržava i da ne upijaju neprijatne mirise, kao što je to slučaj sa standardnim zavesama. Održavaju se na lak način, i to vlažnom i suvom krpom. Izuzetno je važno da njihova propustljivost svetlosti zavisi od načina održavanja. Stoga, nemojte ih skidati i potapati u vodu, jer time platno postaje propustljivije. Dovoljno je samo prebrisati ih prvo vlažnom, a nakon toga suvom krpom. Kutija rolo zavese se takođe održava jednostavnim brisanjem. Dezen se bira u skladu sa ličnim afinitetima i dizajnom koji preovlađuje u stambenom ili poslovnom prostoru, a postoje mnogobrojne opcije (prugaste, jednobojne, šarene rolo zavese). 


Kupovina rolo zavesa

Na našem tržištu postoje mnogobrojne radnje koje u svojoj ponudi imaju rolo zavese. Međutim, možete se odlučiti i da ih uradite po meri koja baš vašim prozorima odgovara, u boji koju vi izaberete. Više o izboru rolo zavesa možete da pogledate ovde.

Srodni tekstovi:


Nekoliko ideja za zdrav doručak koji će vam dati neophodnu energiju

Doručak je veoma bitan obrok u toku dana. Da li redovno doručkujete, ili ga preskačete pod izgovorom...

Detaljnije

Rezervišite romantično putovanje za Dan zaljubljenih odabirom destinacija koje oduzimaju dah!

Dan zaljubljenih, praznik posvećen ljubavi i romantici, idealna je prilika za parove da prekinu sa s...

Detaljnije

5 jela koje morate probati kada ste u Beogadu

Srpska kuhinja je sigurno nešto po čemu smo nadaleko poznati. Bez obzira da li živite u Srbij...

Detaljnije

Muške papuče - nezaobilazne za pravo letovanje

Obuća je oduvek igrala ključnu ulogu u ljudskim društvima. Još od prvih dana ljudske c...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS