Najbolje igračke za odmor sa decom


Saveti Saveti

Pakovanje za putovanje na koje idete sa mališanima može da bude jako naporno i stresno. Pored dokumentacije, odeće, obuće, kozmetičkih preparata i putne apoteke, za dete je potrebno spakovati još mnoštvo stvari neophodnih za normalno funkcionisanje van doma. U nezaobilazne stavke spadaju i igračke. Odabir igračaka koje ćete poneti zavisi od uzrasta dece, njihovih interesovanja i mesta na kojem ćete boraviti.  Zato u nastavku teksta možete pročitati savete koje najbolje igračke za odmor sa decom možete spakovati u kofer.  

Najbolje igračke za odmor sa decom mlađom od 3 godine


Putovanje sa decom mlađom od 3 godine može biti izazovno, ali pravilno odabrane igračke pomoći će vam da ono bude manje stresno, a više zabavno. 

Kada prvi put krećete na putovanje sa bebom, savete za pakovanje sigurno tražite od svojih prijatelja ili na internetu. Za bebe mlađe do godinu dana možete poneti mekane knjige različitih tekstura, zvučne igračke sa svetlosnim efektima i plišane igračke koje ispuštaju određene zvuke. Nema potrebe da nosite previše stvari za tako malo dete, jer su njemu roditelji i stariji brat ili sestra (ako ih ima) mnogo zabavniji od bilo čega drugog. 

Deca uzrasta od godinu dana do tri godine, odnosno todleri, možda su najnezgodnija grupa za animaciju. Tek prohodali i propričali, oni žele što više da upoznaju svet, da trče, penju se, kopaju rupe, i slično. Međutim, već pokazuju određena interesovanja i u skladu sa tim možete im poneti na odmor poneku igračku. Montesori igračke poznate kao izuzetno edukativno sredstvo za decu bude inteeresovanje čak i kod todlera. Loptice, pertlice, tastature, rajsferšlusi, katanci i kablovi, upravo su ono što todleri vole da istražuju. Zato, ukoliko želite da popijete koju kafu na miru dok ste na odmoru, spakujte u kofer montesori igračke. Osim toga, ako idete na more, ne zaboravite plastične kantice, lopatice i grabuljice za plažu. 

Šta spakovati od igračaka detetu od 3 do 5 godina

Iako vam možda deluje preveliko za pakovanje, lego kocke će vam pomoći da imate malo vremena za sebe na odmoru. Deca uzrasta od 3 go 5 godina vole da slažu lego kocke ili puzzle. Osim toga, pokazuju interesovanje za crtanje i bojenje. To je razlog zašto treba spakovati bojanke i bojice. Devojčice se u ovom periodu sve više igraju sa lutkama. Ukoliko vaša ćerka ima omiljenu lutku, nemojte je zaboraviti kod kuće. Ako ste roditelji dečaka ovog uzrasta, najbolje igračke za odmor sa decom su lopta i plastična vozila (bageri, kamioni, automobili). 

Igračke za osnovce uzrasta od 6 do 12 godina

Sa detetom koje ide u osnovnu školu na putu se možete igrati istih igara kao kod kuće. Nije potrebno da nosite tonu igračaka i otežavate sebi pakovanje. Spakujte karte, Ne ljuti se čoveče, Monopol ili neku drugu društvenu igru. Edukujte decu na zabavan način. Igrajte Zanimljivu geografiju ili smislite neki porodični kviz. Tablica množenja se može lako obnavljati i na putovanju, samo je važan dobar pristup. Iako mnogi roditelji žele da odvoje decu od telefona i tableta, naročito tokom odmora, ipak ih držite u pripravnosti. Živimo u digitalnom dobu u kome su društvene mreže i igrice sastavni deo života naše dece. 

Da li su tinejdžerima potrebne igračke

Generalno, tinejdžeri nisu zainsteresovani za tradicionalne igračke na isti način kao deca mlađeg uzrasta. Međutim, adolescenti i dalje mogu imati različite hobije, interesovanja i potrebe za razbibrigu i zabavu. U tom kontekstu, iako se možda neće igrati s tradicionalnim igračkama, postoje druge stvari koje će im biti korisne ili zanimljive tokom slobodnog vremena ili putovanja. 

Pre svega, tinejdžeri ne mogu bez elektronike, odnosno tableta, telefona, prenosnih konzola i lap-opova. Iako se roditelji često žale da njihova deca ne vole da čitaju, postoje žanrovi koje tinejdžeri obožavaju. Horor, naučna ili epska fantastika, stripovi, mogu biti odlična zabava tokom putovanja. Ukoliko vaš tinejdžer pokazuje interesovanje za fotografiju, nemojte zaboraviti da spakujete aparat. U zavisnosti od destinacije i interesovanja, dodatna oprema za vaše dete ovog uzrasta na putovavnju podrazumeva i planinarsku opremu, plivačke rekvizite, sportsku opremu ili opremu za kampovanje.

U svakom slučaju, vi najbolje poznajete svoje dete i upoznati ste bez kojih igračaka ne ide nigde. Samo nikako nemojte preterivati, naročito ako putujete avionom i imate ograničen prtljag. Ponesite samo one igračke koje će i vama olakšati odmor i kojima će se dete zabavljati dok vi na miru pijete kafu ili koktel.


Srodni tekstovi:


Putovanje s malim budžetom

Putovanje je strast mnogih, ali često se čini da je rezervisano samo za one s dubokim džepovima. Međ...

Detaljnije

Kako oporaviti kosu nakon letovanja u tri koraka?

Nakon dana provedenih na plaži ili bazenu, sve mentalne baterije su napunjene i spremni ste za nove ...

Detaljnije

Gde organizovati doček Nove godine u Beogradu?

Hotel Majdan je jedan od najluksuznijih hotela sa četiri zvjezdice u Beogradu. Nalazi se na Voždovcu...

Detaljnije

Posetite zubara pred planirano putovanje - Evo i razloga zašto

Zanemarivanje oralne higijene, kao što je pranje zuba četkicom ujutru i uveče, ne redovna upotreba z...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS