Kako oporaviti kosu nakon letovanja u tri koraka?


Saveti Saveti

Nakon dana provedenih na plaži ili bazenu, sve mentalne baterije su napunjene i spremni ste za nove radne pobede. Kada se u grad vratite puni utisaka i uspomena, svi će primetiti koliko svežije, odmornije i srećnije izgledate. Međutim, vaša kosa neće biti u tako dobroj formi. Jako sunce, slana voda, pesak i hlor kosu čine suvom, krtom i bez sjaja. Uz to, vezivanje mokre kose ili kačenje šnalama utiče na pojačano opadanje i kidanje vlasi. Najzad, letnje noći su sigurno bile vreme za izlaske, pre kojih je kosa tretirana uređajima za stilizovanje, koji su je dodatno isušili. Nakon letovanja svaki tip kose zahteva dodatnu negu koja će joj vratiti sjaj i vitalnost. Šamponi za kosu bez sulfata i maske za kosu na bazi prirodnih ulja mogu preporoditi izgled kose i vratiti joj prirodni balans. Uz malo strpljenja i upornosti, frizerske makaze ne moraju biti jedino rešenje za narušeni izgled kose nakon svakodnevnih poseta plažama ili bazenima. 

Sa adekvatnom negom treba početi na vreme

Mnogi frizeri preporučuju da sa intenzivnom negom kose počnete pre letovanja. Na ovaj način ćete joj pružiti dovoljno hidratacije i zaštiti vlasi od preteranog isušivanja pod agresivnim sunčevim zracima. U ovu svrhu mogu poslužiti šamponi za kosu na bazi kokosovog ili suncokretovog ulja, ulja jojobe i argana, kao i oni sa kompleksima za regeneraciju. Ovakve preparate treba poneti i na letovanje. Maska za kosu i šampon namenjeni nezi kose nakon boravka na plaži mogu umnogome smanjiti oštećenja od soli i hlora. Ovakvi proizvodi nežno uklanjaju ostatke peska i ostalih čestica iz kose, nežno čiste skalp i neguju osetljivu dlaku. S obzirom na to da ćete kosu na letovanju prati svakodnevno, izuzetno je bitno da u njima ne bude agresivnih hemikalija koje će je dodatno oštetiti. Boravak na plaži podrazumeva i vezivanje mokre kose, koja je u tom stanju još osetljivija i lakše se kida. Ukoliko je ojačate prirodnim preparatima, neutralisaćete efekat elektriciteta i izgled neuredne kose sa neposlušnim vlasima.

Nakon letovanja je vreme za bogatu hidrataciju

Bez obzira na negu koju je kosa imala pre i za vreme boravka na moru, neizbežno će biti malo suvlja kada se sa letovanja vratite. Ovo je trenutak da u svoju svakodnevnu rutinu uključite bogata pakovanja za dubinsku hidrataciju. Oporavak kose treba započeti temeljnim, ali nežnim čišćenjem. Šamponi za kosu bez sulfata su najbolji izbor, jer neće dodatno isušivati dlaku. Nakon detaljnog pranja, vreme je za dubinsko pakovanje koje će kosi vratiti sjaj i vitalnost. U ovu svrhu možete koristiti masku za kosu sa prirodnim uljima i hidrirajućim formulama. Maska za kosu se treba velikodušno naneti na celu dužinu, zakačiti šnalom i „upakovati“ kosu u kapicu. Još bolji efekat se može postići ukoliko se kosa povremeno zagreje fenom preko kapice. Nekoliko dana nakon letovanja hranjiva maska za kosu možete može postati deo vaše svakodnevne nege. Masku za kosu ostavite da deluje i do sat vremena, kako bi njeni sastojci prodrli do samog središta vlasi i regenerisali sva oštećenja. Najzad, ritual nege kose možete završiti nek


Srodni tekstovi:


Kada lepota prirode oduzima dah – Zaovinsko jezero

Zaovinsko jezero je nastalo veštačkim pregrađivanjem rečnog toka Belog Rzava za potrebe hidro...

Detaljnije

Nekoliko načina kako možete reklamirati turističku agenciju

Svi znamo da postoji veliki broj turističkih agencija, koje posluju širom zemlje. Putovanja s...

Detaljnije

Poklonička promo tura kroz projekat - Čudni su putevi vere od Lima do Zete

Od utorka, 20.06.2023.do četvrtka 22.06.2023.godine u organizaciji Turističke organizacije Priboj i ...

Detaljnije

Planirate da krenete sa časovima vožnje i osećate dozu straha? Polaganje vozačkog ispita nije nikakav bauk!

Sigurno je svako od nas osetio bar malu nelagodnost kada je prvi put seo u automobil i krenuo sa čas...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS