LETOVANJE U TURSKOJ - SVI RAZLOZI ZA?


Leto Leto

Letovanje 2021 - Da li je to ono letovanje koje smo svi tako željno priželjkivali i da li je to letovanje kada smo se nadali da će se sve srediti i stabilizovati. Iako se nije sve još uvek sredilo, putovanja su značajno olakšana i situacija je malo drugačija. Privikli smo se na ovu čudnu realnost i i dalje živimo u nadi da ćemo već sledeće godine živeti sasvim normalno, rasterećeno i srećno. Ukoliko ove godine obavezno planirate more, imamo  za sva nekoliko predloga. Prvi i osnovni je Turska, a ovo su naši razlozi zašto mislimo da će vam ovog leta tamo biti najbolje. 

TURSKA POSTAJE SVE BOLJI I BOLJI DOMAĆIN 

Možda nekada nije bilo tako, ali primorski turizam se u Turskoj naglo razvija. Poslednjih desetak godina sve više turista iz naše zemlje letuje u Turskoj. I svako se vrati sa fenomenalnim utiscima. Jednu od stavki koju vrlo često ističu jeste ljubaznost, uslužnost i gostoprimstvo generalno turskih ugostitelja. Svaki konobar, svaka prodavačica, svaki ugostiteljski radnik na njih ostavlja odličan utisak. I što je najvažnije od svega, ne radi se o lažnoj pristojnosti, već Turci obožavaju turiste i gledaju da im učine sve po volji. To je prvi razlog zašto glavna asocijacija na letovanje 2021 treba da vam bude upravo Turska. 

HOTELI PORED MORA 

Ko još ne voli hotele pored mora? Turska letovanje nudi pregrš opcija ukoliko volite ovu vrstu luksuza. Zamislite probudite se ujutru, pogledate kroz prozor, a mora na minut od vas. Izađete na terasu, a već možete da čujete da šum, koji nas sve raduje. Inače, jedan od takvih luksuznih hotela jeste i Hillside Beach Club. Naravno, ovo je hotel za one koji baš žele da uživaju i da kažemo za one sa velikim prihodima, obzirom da se radi o hotelu koji je smešten u privatnom zalivu i koji je okružen borovima. Tirkizno more je slika uz koju se budite, mir i svi zvukovi prirode slika uz koju tonete u san. Ovo je fantazija od letovanja. 

ISTORIJSKA NOTA I BOGATSTVO TURISTIČKIH MESTA 

U Tursku ne možete otići, a da ne naletite na neki spomenik od ogromnog značaja ili da ne posetite neko takvo slično mesto. Turska istorija je bogata, a prostor na kojem se nalazi Turska je toliko inspirativan, da u ovu zemlju nekada morate doći i samo u obilazak. Ukoliko se odlučite da ove godine letujete u Turskoj, mi vam obavezno savetujemo da napravite plan, kako biste posetili i neke od impozantnih muzeja i građevina, zatim pećina i arheološka nalazišta. Kapadokija je jedno od mesta koje će vas potpuno ostavite bez teksta. Toga nema na celom svetu. 

TURSKA KUHINJA 

Da, postoje neke sličnosti sa našom, međutim, ono što ćete probati u Turskoj sigurno ovde niste ni imali priliku da probate. Naime, turska baklava nije ni nalik našoj, to je posebna fantazija ukusa. Zatim, turskim čajem ćete se takođe oduševiti. O kebabu da i ne govorimo. Nikako se u Srbiju ne vraćajte bez zaliha turskog ratluka, poslastice koja će vam obeležite putovanje i koju ćete uvek poželeti da gricnete. 

Srodni tekstovi:


Kada dete treba da nosi kupaći kostim?

Roditelji današnjih mališana su odrastali u drugačijem vremenu, koje je podrazumevalo ...

Detaljnije

Da li na odmor poneti sa sobom i sopstvene prekrivače

U principu nije toliko važno da li u vašoj spavaćoj sobi postoji bračni krevet ili onaj na ra...

Detaljnije

Kakve lepote krije Perućačko jezero?

Smešteno na reci Drini kao akumulacija za hidroelektranu „Bajina Bašta“, nastalo je jezero...

Detaljnije

Planirate da krenete sa časovima vožnje i osećate dozu straha? Polaganje vozačkog ispita nije nikakav bauk!

Sigurno je svako od nas osetio bar malu nelagodnost kada je prvi put seo u automobil i krenuo sa čas...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS