Gde otići na more ovog leta?


Leto Leto

prevoz do albanije


Situacija sa korona virusom koja nas je pogodila prošle godine uticala je na to da kada su putovanja u pitanju dobro promislimo gde ćemo otići na more. Naime, svaka država ima različite kriterijume po kojima prima turiste u svoju zemlju. U neke ni dan - danas kao srpski državljanin ne možete preći granicu, neke traže negativan PCR test, dok je za neke obavezna prethodna vakcinacija. 

Bilo kako bilo, letnja sezona nam se bliži pa shodno tome nije loše na vreme odlučiti bismo mogli otići na odmor sa svojom porodicom. Albanija vam svakako može biti jedna od opcija. Relativno je blizu, ima zaista prelepe plaže, a isto tako i nešto blaže kriterijume kada su ograničenja sa korona virusom u pitanju. 


Kombi prevoz do Albanije možete lako obezbediti

Svega 600 km je udaljenost Srbije i Albanije što zapravo govori da se autom može stići za nešto manje od osam sati, naravno sa pravljenjem usputnih pauza. Važno je da ukoliko ste odlučili da idete sopstvenim vozilom najpre proverite njegovu ispravnost, pa tek onda krenete na put. Tako ćete biti sigurniji da vam neki deo neće otkazati što vas dodatno može koštati ali isto tako može uticati na bezbednost u saobraćaju. 

Ako ne želite da rizikujete pa vam je bolja varijanta da nekome drugome prepustite volan u ruke, to možete učiniti rezervisanjem neke od agencija koje se bave kombi prevozom. Do Albanije jedan od oblika prevoza može biti upravo kombi vozilo koje kupi putnike sa mesta u kojem živite i vozi vas do tačnog odredišta. To znači da će vam za ovu opciju biti samo potrebna kupljena karta i spakovani koferi. Nećete morati da razmišljate o samom putu, i da brinete oko carinskih formalnosti. Agencije će to odraditi umesto vas. Kada je u piatnju prevoz do Albanije, mogu se prepisati olakšavajuće okolnosti s obzirom da je reč o nama susednoj zemlji u koju se stiže relativno brzo pa nećete biti iscrpljeni od puta. 


Kakva je situacija u Albaniji kada je korona virus u pitanju?

U Albaniji su se prvi slučajevi zaraze korona virusom pojavili mnogo kasnije u odnosu na ostale susedne zemlje, vakcinacija je trenutno u toku, i teži se da se u što kraćem roku stekne kolektivni imunitet kako bi privreda (pre svega turizam) mogao bez većih problema da se odvija. 

Za sada su granice, kada se radi o putovanjima naših državljana, otvorene za Bosnu, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju dok je od 01. aprila za Bugarsku obavezan negativan PCR test ili primljena vakcina (obe doze). 


Zbog čega biste trebali da odaberete Albaniju ovog leta?

Nekima može zvučati kao apsurdna ideja da letuje u zemlji kao što je Albanija najpre zbog zaoštrenih političkih odnosa između naše zemlje i ove nama susedne zemlje. Ipak, razloga za brigu ne biste trebali da imate. Svi koji su već posetili zaista fantastičnu morsku obalu ove nama kilometarski posmatrano relativno blizu zemlje imaju samo reči hvale. Naime, većina naših turista kada kreće na neko poznato odmaralište u Albaniju ne očekuje mnogo, a kući se vrate puni pozitivnih utisaka. Isto tako, za veoma kratko vreme planiraju ponovo da je posete. 


Srodni tekstovi:


Solun – grad u kojem je svako dobrodošao!

Kada spomenemo zemlju kao što je Grčka, mnogima je prva asocijacija izležavanje na nekoj pe&s...

Detaljnije

Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U...

Detaljnije

Putovanje na more tokom trudnoće: Saveti i preporuke

Trudnoća je jedinstven i poseban period u životu svake žene, ispunjen radošću i očekivanjima....

Detaljnije

Leto u Crnoj Gori - koja su najbolja letovališta?

Da li već planirate letovanje? Zašto vaš izbor ne bi bila Crna Gora?Brojni turisti &sc...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS