Kako izgleda ugradnja zebra zavesa?


Saveti Saveti

Zebra zavese su poslednjih godina postale popularno rešenje za prozore kancelarija i poslovnih prostora. Zahvaljujući njihovom modernom izgledu, praktičnosti i lakom održavanju, mogu se videti i u sve većem broju domova. Zebra ili rolo zavese dolaze u mnogo boja, dezena i materijala. Zbog toga se lako mogu uklopiti u svaki prostor, oplemeniti ga i uneti dozu elegancije. Ono što klijente često buni jeste ugradnja zebra zavesa. U vezi sa tim procesom postoji mnogo pitanja- na kakvim prozorima se mogu ugraditi, da li je potrebno bušiti površinu, kolika je minimalna dužina mehanizma zebra zavesa... Istina je da se ugradnja zebra zavesa može izvršiti na bilo kojoj površini, prilično je jednostavna i brza, a sami mehanizmi savršeno funkcionišu godinama. 

Ugradnja zebra zavesa mora biti profesionalna

S obzirom da zebra zavese pokreće mehanizam koji funkcioniše uz pomoć lančiča, neophodno je da konstrukcija zavesa bude postavljena precizno i stabilno. Zbog toga se kupcima preporučuje da ugradnju prepuste porfesionalcima. Ugradnja zebra zavesa će najčešće biti uključena u cenu, a mnogi proizvođači nude i besplatnu montažu. S obzirom da je cena zebra zavesa malo veća od klasičnih, metražnih zastora za prozore i da je u pitanju investicija u mehanizam koji treba da traje godinama, preciznost i iskustvo pri montiranju su neophodni. Profesionalci koji ugrađuju ove mehanizne to rade specijalnim alatima koji površine ne oštećuju nepotrebno. Dodatno, s obzorom da je mehanizam zebra zavesa prilično težak, šrafovi koji se pri ugradnji koriste moraju biti naročito snažni, pa se u tu svrhu koristi oprema koja je posebnog industrijskog kvaliteta i koja se ne može lako pronaći u radnjama komercijalnih alata i opreme. Najzad, profesionalni tim ljudi montažu zebra zavesa završava brzo i efikasno, pa ceo proces može trajati samo dva sata. 

Zebra zavese se mogu ugraditi na bilo koju površinu

Pre ugradnje mehanizma, od kupca se jedino očekuje da zna dimenzije zavesa koje želi. Dve veličine koje su neophodne jesu širina prozora i visina zavesa. Ukoliko se prozor nalazi u udubljenju, njegova širina će odrediti i širinu zebra zavese. U suprotnom, zavesa može biti i nešto šira od prozora. Dužina zavesa je proizvoljna i može se kretati od donje ivice prozora do poda. Ugradnja zebra zavesa se može izvršiti na plafonu, na zidu ili na samom okviru prozora. Kačenje mehanizma na plafon je najpopularnije rešenje, jer se time pokriva maksimalna površina prozora. Na ovaj način se prozori vizuelno povećavaju i zavese mogu izgledati efektnije kada su spuštene, naročito ukoliko klijent izabere neku jaku boju ili zanimljiv dezen. Ugradnja zebra zavesa na zid iznad prozora se vrši ukoliko postoji neka prepreka koja sprečava da se zavese spuste sa plafona. Ovaj način montaže može biti i estetski izbor, naročito kada su u pitanju manje prostorije. Montiranje zavesa na prozor se može izvršiti na dva načina, koji će zavisi od modela prozora. Mehanizam se može jednostavno zakačiti ili pričvrstiti šrafovima u okvir prozora. Bez obzira na način i mesto ugradnje, neophodno je voditi račina o tome od koga je materijala površina koja treba da nosi teški mehanizam zebra zavesa. Tako će one nesmetano i bezbedno funkcionisati godinama, a mehanizam će glatko kliziti, bez zaglavljivanja ili gužvanja tkanine. 


Srodni tekstovi:


Zlatarsko jezero – šta vas čeka ako posetite jezero Kokin Brod?

Zlatarsko jezero, poznatije kako jezero Kokin Brod, mnogi su upoznali vozeći se duž magistrale ka Cr...

Detaljnije

Važnost zajedničkih porodičnih trenutaka - Organizujte vikend sa porodicom!

Dešavanja u svetu u poslednjih nekoliko godina, kao i pandemija koronavirusa, doprineli su na...

Detaljnije

Da li su vam spremni peškiri za plažu?

Letnja sezona je u jeku, a mnogi turisti su još ranije izvršili uplatu letovanja i oda...

Detaljnije

Gde organizovati doček Nove godine u Beogradu?

Hotel Majdan je jedan od najluksuznijih hotela sa četiri zvjezdice u Beogradu. Nalazi se na Voždovcu...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS