Još uvek nije kasno: Top 5 tretmana pred more


Leto Saveti Saveti Leto


Godišnji odmor i vreme opuštanja je pred nama. Rezervisali ste željenu destinaciju, kupili novi kupaći kostim i isplanirali na kojim plažama ćete uživati. Ipak, pre nego što se prepustite čaroliji odmora, ne zaboravite da ima nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju. Boravak na vrućini i izlaganje UV zracima uvek je izazov za našu kožu i kosu, te se preporučuje adekvatna zaštita i priprema za što bolju adaptaciju na novu klimu. Osim toga, savršena linija čini da se osećamo ugodnije u pogledu našeg boravka na plaži, pa letnji treninzi i fizička priprema često počinju nakon završetka zime. 

Sunčanje i zaštita kože

Sa dolaskom proleća, prirodni mehanizmi našeg tela već otpočinju sa pripremama za povećano ultravioletno zračenje. Kako biste na vreme zaštitili kožu od UV zračenja, važno je da već pri prvom sunčanju koristite dovoljnu količinu zaštitne kreme sa odgovarajućim faktorom. Pokušajte da izbegavate boravak na otvorenom kada je UV indeks visok, a kada ste na odmoru, suncobran može biti vaše idealno sklonište. Možete da povećate koeficijent zaštite odabirom prave kreme prema temperaturi, intenzitetu zračenja i tipu svoje kože. Na ovaj način ćete imati preplanulu i blistavu kožu bez crvenila i perutanja.

Hidriranje kože

Intenzivni trening i zdrava ishrana pozitivno utiču na naš fizički izgled, ali u nekim slučajevima nisu dovoljno jaki da se izbore sa upornim nedostacima kože. Jedan od najčešćih problema sa kojim se susreće veliki broj žena je celulit, koji se smatra najvećim neprijateljem leta. Nedostatak samopuzdanja i konstantno razmišljanje o izgledu mogu da pokvare raspoloženje na odmoru. Srećom, moderna tehnologija se postarala da danas postoje efikasni tretmani za uklanjanje celulita koji koži mogu vratiti čvrstoću i poboljšati njenu teksturu. Budući da je koža konstantno izložena suncu, potrebno je redovno rehidrirati, kako pre odmora, tako i tokom njegovog trajanja.

Zdrava kosa

Kao i koža, kosa je takođe izložena suncu i pati od njegovih štetnih posledica. Zato je važno da na vreme pripremite, zaštitite i nahranite kosu kako biste smanjili mogućnost njenog isušivanja i pucanja. Preporučljivo je ukloniti suve krajeve pre odmora u cilju sprečavanja daljeg raspucavanja i oštećenja dlake. Slana voda je naročito pogubna, te pokušajte da tokom boravka na moru redovno ispirate kosu nakon što izađete iz vode. Vaši prijatelji su i blagi šampon bez sulfata, regenerator za kosu, kao i kvalitetne hidrirajuće maske. Kokosovo ulje je odlična prirodna maska za kosu koja pruža idealnu zaštitu od sunca. Izbegavajte vezivanje mokre kose u rep, jer rizikujete dodatna oštećenja.

Uklanjanje neželjenih dlačica

Glatka koža je neizbežan morski dodatak koji će vam pomoći da se osećate ugodno i opušteno u bikiniju dok se odmarate na plaži. Tretman za uklanjanje neželjenih dlačica biste trebali da izaberete u skladu sa svojim tipom kože i preporukama stručnjaka. Upotreba brijača se ne preporučuje jer često izaziva iritaciju kože i ima kratkoročne efekte. Ako planirate depilaciju voskom kod svog kozmetičara, obavezno zakažite termin na vreme kako biste se u potpunosti rešili crvenila pre nego što počnete da se izlažete suncu. Lasersko uklanjanje dlačica je metoda koja može dati dugoročne rezultate, ali je potrebno planirati je unapred jer uključuje niz tretmana.

Meka stopala i pedikir

More i pesak uglavnom podrazumevaju da ćemo većinu vremena biti bosi, ili u japankama i sandalama. To znači da ukoliko želimo negovana i meka stopala, moramo da preduzmemo izvesne korake kako bismo ih zaštitili i pripremili za leto. Pedikir je jedan od bitnih tretmana jer prepuštamo stručnom licu da se pobrine kako za zdravlje naših stopala i noktiju, tako i za njihov izgled. Prigušena boja laka za nokte savršeno se stapa sa bronzanom nijansom kože, a čak i ako se deo laka ošteti kada hodate bosi, fleke neće biti tako uočljive zbog svetlije boje laka za nokte. Preporuka je da uradite pedikir nekoliko dana pre putovanja, a kako biste izbegli dehidrataciju kože stopala, redovno koristite preparate koji neguju i regenerišu kožu.

Odlazak na more je idealna prilika za uživanje i opuštanje. Ne dozvolite da vam lako rešive sitnice ugroze odmor jer se, uz samo malo pripreme, možete srećni i bezbrižni ostisnuti na svoje putovanje.
Srodni tekstovi:


Solun – grad u kojem je svako dobrodošao!

Kada spomenemo zemlju kao što je Grčka, mnogima je prva asocijacija izležavanje na nekoj pe&s...

Detaljnije

Otkrivamo, kakve ugostiteljske usluge očekujemo kada smo na putu

Jedan od osnovnih kriterijuma prema kojima razlikujemo kvalitet usluge u ugostiteljskim objektima ko...

Detaljnije

Vlasinsko jezero – raj za sve ljubitelje prirode

Vlasinsko jezero je veštačko jezero na nadmorskoj visini od 1.200m što znači da ga okr...

Detaljnije

Nezaobilazan aksesoar za dame na putovanjima

Da se aksesoari menjaju kroz istoriju, nije neka nepoznanica. U većini slučajeva pripadnice nežnijeg...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS