Traka za vežbanje – odlični rezultati za kraće vreme


Saveti Saveti

trake za vezbanje


Traka za vežbanje može da čini veliku razliku u ostvarenim rezultatima treninga. Jeftina je, trajna i može se kombinovati sa klasičnim vežbama čime će poboljšava opšte zdravstveno stanje.

Kako izabrati odgovarajuću traku za vežbanje? Na kojim grupama mišića je moguće raditi? Kako, kroz ovakvo vežbanje, tretirati hronična oboljenja?

Svako želji brže rezultate treninga, a konačno postoji rešenje. Puno je pitanja i dilema, a mi donosimo sve odgovore. Nastavite sa čitanjem.


Elastična traka za vežbanje – koje vrste postoje?

Elastične trake za vežbanje dolaze u različitim dimenzijama i upotrebljavaju se za vežbanje različitih grupa mišića.

Mogu se koristiti i kao vežbe opterećenja, ali su odlične i za maksimalno istezanje muskulature, a čak postoji i joga traka za vežbanje koja se koristi pri izvođenju pokreta. Primena im je široka i koriste ih i rekreativci i profesionalni sportisti.

Trake imaju svoj obim koji može biti manji od 1m ili veći od njega. I širina im se razlikuje i obično je oko 5 cm ili veća, ali širina i dužina ne utiču na jačinu otpora. Debljina trake za vežbanje je jako važna i od toga zavisi da li će pri vežbanju pružiti manji ili veći otpor. Dolaze u nekoliko različitih debljina: 0,4mm, 0,5mm, 0,7mm 0,9mm, 1,1mm.

Za pravilno vežbanje celog tela dovoljno je samo nekoliko traka. Neke su dugačke i služe za pravilno vežbanje u stojećem stavu, neke su kraće i pomažu stvaranju otpora kod pokreta sa manjim rasponom, treba ih kombinovati da bi se ostvario najbolji rezultat.


Efekti vežbanja sa elastičnom trakom

Traka za vežbanje služi za istezanje i oblikovanje muskulature, ali i povećanje mišićne mase. Za razliku od vežbanja sa tegovima, sa njima se uključuje drugačija grupa mišića i tako postiže bolji rezultat.

Mogu se vežbati sve grupe: noge, leđa, torzo, ruke, ramena… i postignuti oblikovaniji mišići, ali i otkloniti brojni problemi.

Fizikalna terapija se primenjuje kod brojnih upalnih procesa koštano-zglobnog sistema, a pravilno vežbanje je ključno za napredak i izlečenje. Trake za vežbanje mogu skratiti period oporavka jer omogućavaju pravilnije istezanje i brže ojačavanje pojedine grupe mišića. Koriste ih i mlađi, ali odlična je pri vežbanju kod starijih osoba jer je potpuno bezbedna za upotrebu.

Traka za vežbanje pomaže da se svi mišići kontrakuju, a da ne dođe do povreda usled nepravilnih pokreta. Kontrakcijom se podstiče rad i jačanje veće grupe mišića pa su i rezultati mnogo bolji.

Ona je korisna i kod treninga u kućnim uslovima, ali je dobra i za sve lenje koji nemaju puno fizičke aktivnosti. Rezultati vežbanja neće zadovoljiti samo savest već će čitavo držanje tela biti pravilnije što će doneti svaki dan bez bola i ukočenosti.

Za postizanje rezultata vežbanja potrebna je upornost, istrajnost, ali i pravilna podrška. Traka za vežbanje može da čini veliku razliku i da vas brže dovede do rezultata. Jedno je od retkih pomagala koja se koriste i kao deo lečenja, ali za trening zdravih osoba. 

Trake su jeftine, ne zauzimaju prostor i mogu se koristiti za vežbanje u svakoj situaciji. Najbolje je kupiti nekoliko veličina koje će osnažiti više različitih mišića i učestvovati u različitim grupama vežbi. A efekti će biti vidljivi vrlo brzo.


Srodni tekstovi:


Kako izgleda ugradnja zebra zavesa?

Zebra zavese su poslednjih godina postale popularno rešenje za prozore kancelarija i poslovni...

Detaljnije

Šta obići na Tari? Lokacije koje ne smete da propustite

Tara, naša planinska lepotica, nalazi se u Zapadnoj Srbiji i oslanja se na obronke Zlatibora. Reč je...

Detaljnije

Saveti za negu obojene kose na moru, kako duže zadržati njenu boju i sjaj

Leto je sezona sunčanja, kupanja i relaksacije na plaži, ali sunce, so i hlor mogu biti štetn...

Detaljnije

Muške papuče - nezaobilazne za pravo letovanje

Obuća je oduvek igrala ključnu ulogu u ljudskim društvima. Još od prvih dana ljudske c...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS