Top 3 stvari za bezbrižno letovanje sa decom


Saveti Saveti


Svaki odlazak na more sa decom podrazumeva podugačak spisak za kupovinu raznoraznih potrepština – od određenih lekova i suplemenata koji su tu da se nađu za „ne daj Bože“, do biranja adekvatnog mleka za sunčanje, obuće i odeće za plažu itd. 

Na kraju, svima nama je cilj da odmor provedemo zdravi kako bismo u njemu mogli maksimalno da uživamo i da se opustimo. S tim u vezi, postoje određeni „preparati“ koje nosimo na svaki put, naročito ukoliko putujemo sa decom. U tu kategoriju, nezaobilazan je i adekvatan probiotik za decu bilo u kesicama ili kapsulama. 

Probiotik za decu – obavezan kada idemo na more!

Kada idemo na more, to znači da automatski menjamo klimu u kojoj ćemo boraviti narednih nedelju ili više dana. Takođe, pijemo drugačiju vodu, a ako se hranimo u hotelima, često se dešava da pojedemo i nešto novo. Sve to direktno može uticati na crevnu floru, kako kod dece tako i kod odraslih osoba. Da biste izbegli bilo kakve neprijatnosti poput zatvora ili dijareje na odmoru, savetujemo vas da obavezno u svoju putnu apoteku uvrstite i probiotik za decu. 

Pedijatri savetuju da sa konzumiranjem probiotika za decu krenete barem nedelju dana pre odlaska na put i nastavite da ga dajete deci sve vreme dok boravite na drugoj lokaciji. Ukoliko uskoro planirate na odmor, već danas svratite u apoteku i kupite odgovarajući probiotik za decu. 

Dobar probiotik za decu je onaj koji u svom sastavu ima inulin i cink koji doprinose normalnoj funkciji crevne flore. Isto tako, svaki probiotik za decu poznatog proizvođača će smiriti stomak vašeg klinca, gde god da otputujete. 

Krema sa visokim zaštitnim faktorom se podrazumeva!

Kada putujemo na more, tamo većinu slobodnog vremena provodimo napolju, na suncu. Zbog toga je veoma važno pre odlaska na put kupiti adekvatnu kremu za sunčanje, naročito kada se radi o deci. Kreme sa visokim zaštitim faktorom (SPF 50+)  idealne su za osetljivu dečiju kožu, pa neka vam fokus bude na odabiru nekih od ovih gelova ili mleka za sunčanje. 

Danas u mnogim apotekama kao i bolje snabdevenim drogerijama možete pronaći raznorazne kreme za sunčanje, od raznih proizvođača, one koje pružaju UVA i UVB zaštitu od opekotina, do onih koje štite osetljivu dečiju kožu od nastanka raznih alergija prilikom izlaganja suncu. 

Ostala putna apoteka

Pored nezaobilaznog probiotika za decu, roditelju prave čitav spisak stvari koje im mogu zatrebati u toku boravka na moru sa decom. Pa tako, u svoju putnu apoteku ubace neko sredstvo za obaranje temperature, toplomer, fiziološki rastvor, neki sirup protiv kašlja, sredstvo protiv komaraca i drugih insekata i sl, neki antibiotik za svaki slučaj i sl. 

S obzirom da su roditelji ti koji najbolje poznaju svoje dete, samim tim znaju šta mu sve od putne apoteke može ustrebati na letovanju. Naravno, to ne znači da treba pokupovati gomilu preparata u apoteci, već samo ono osnovno, što i vi sami imate u kući. 

Na samom kraju, ne zaboravite da na odmor ponesete osmeh i dobro raspoloženje kako biste na njemu maksimalno uživali sa svojom porodicom.


 


Srodni tekstovi:


Summer Island Maldives Resort – mesto gde leto traje zauvek

Odlazak na Maldive može da zvuči kao ispunjenje životnih snova. Tirkizni Indijski okean se susreće s...

Detaljnije

Najveća jezera u Srbiji

Srbija je zemlja koju krase brojna izvorišta i prirodni vodotokovi koji čine žilu kuc...

Detaljnije

Traka za vežbanje - brza priprema linije pred letovanje

Traka za vežbanje može da čini veliku razliku u ostvarenim rezultatima treninga. Jeftina je, trajna ...

Detaljnije

Kako da krovni koferi budu efikasno i pravilno odabrani?

Pakovanje stvari je nezaobilazan deo svakog letovanja, zimovanja, pa čak i kratkog poslovnog puta. U...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS