Kakve sve poslove možete da radite preko leta ako odlično poznajete engleski jezik?


Saveti Saveti

prevodilac za engleski jezik


Koliko je danas važno poznavati neki internacionalni jezik kao što je engleski shvatićete na mnogim intervjuima za radno mesto. Poslodavci skoro uvek daju prednost kandidatima koji poseduju napredni nivo znanja jezika, naročito kada je konverzacija u pitanju. 

Pored stalnog zaposlenja, uvek imate opciju da radite honorarno i da pri tom fino zarađujete. Razvoj informacione tehnologije omogućava vam da od kuće obavljate svakojake poslove za koje jedini uslov može biti posedovanje određenog nivoa znanja jezika. Zvuči kao odlična stvar, zar ne? Kod ovakvih poslova je dobro što vi sami određujete radno vreme kao i koliko ćete raditi, nemate obavezu rano da ustajete i idete na posao itd. 

U nastavku teksta predstavićemo vam nekoliko vrsta radnog angažmana ukoliko odlično baratate engleskim jezikom. 


Prevodilac za engleski jezik – ovaj posao možete raditi kad god imate slobodnog vremena

Kod posla koji se tiče prevođenja tekstova ili dokumenata sa engleskog na srpski i obrnuto sami možete birati da li ćete ga raditi full time ili honorarno. Kada govorimo o honorarnoj zaradi, to znači da ste sklopili dogovor sa nekom prevodilačkom agencijom koja vam šalje dokumenta koja morate da prevedete u predviđenom roku. Jedino što će vam trebati jeste sopstveni računar kao i  internet konekcija. Prevodilac za engleski jezik je tražen i u mnogim firmama koje se bave izvozom i uvozom robe, a ukoliko posedujete fakultetsko zanimanje imate šansu da radite kao profesor  u osnovnoj ili srednjoj školi. 


Posao copywritera – idealna šansa za dodatnu zaradu

Postoje određene firme koje se bave internet marketingom, izradom sajtova kao i njihovom optimizacijom. Takve IT firme angažuju pisce koji pišu tekstove na stranom jeziku na zadatu temu a zatim ih prosleđuju poslodavcu. Posao copywritera, naročito kada se radi o pisanju na nekom stranom jeziku kao što je engleski je na našim prostorima pristojno plaćen. 

Da biste bili angažovani za ovu vrstu posla, obavezno je da odlično poznajete gramatiku jezika kao i da imate bogat vokabular iz raznoraznih oblasti. Tekstovi koje pišete na engleskom jeziku moraju imati smisao i moraju biti razumljivi kao i gramatički ispravni. 


Sezonski poslovi u inostranstvu – odlična prilika za zaradu

Ukoliko ste već svršen student filološkog fakulteta, ili studirate nešto drugo a pri tom odlično govorite engleski, imate opciju da preko neke organizacije kao što je work & travel aplicirate i odete u neku stranu zemlju u kojoj je engleski jezik maternji i tako dodatno zaradite novac obavljajući neki posao. Pa tako možete se prijaviti za posao bebisiterke, šankera ili radnika u nekom butiku. 


Posao turističkog vodiča je pravi izazov

Da biste mogli da radite kao turistički vodič, dovoljno je da položite određene testove iz engleskog jezika kao i da dobijete licencu od Ministarstva turizma. Nabitnije od svega je da odlično znate da komunicirate sa stranim državljanima, kao i da se solidno snalazite u inostranstvu. Kao turistički vodič možete obići razna interesantna mesta, sklopiti prijateljstva sa strancima, posetiti zemlje širom sveta i sl. 

Pored gore navedenih postoji još niz drugih poslova koje možete raditi kada ste dovoljno obrazovani kada je znanje engleskog jezika u pitanju. 


Srodni tekstovi:


Da li dnevni Horoskop može biti opasan? Astrologija između pseudonauke i manipulacija

Svako od nas je barem jednom u životu pročitao dnevni horoskop. Za mnoge ljude je to samo obična raz...

Detaljnije

Dominikanska Republika: Top 10 atrakcija koje morate videti

Savršene plaže kao sa razglednica, luksuzna odmarališta i jako dobra turistička infras...

Detaljnije

Posetite Vinariju Zvonko Bogdan, trenutno najpopularniju vinariju u Srbiji

Vinarija Zvonko Bogdan je nastala kao plod ljubavi prema tradiciji, muzici i vinu. Osnovala ju je po...

Detaljnije

5 manje poznatih planina u Srbiji koje morate posetiti

Srbija ima veliki broj prelepih planinskih pregleda, ali nažalost, razvijeni turizam ima sam nekolik...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS