Da li na odmor poneti sa sobom i sopstvene prekrivače


Moda Saveti Srbija


U principu nije toliko važno da li u vašoj spavaćoj sobi postoji bračni krevet ili onaj na rasklapanje, koliko je važno da i taj deo stambenog prostora deluje uredno. Upravo u tome svakome mogu pomoći prekrivači za krevet, koji imaju ne samo dekorativnu, nego i vrlo praktičnu funkciju. 

Iako se na tržištu mogu naći prekrivači ne samo različitih dimenzija, nego i oni koji su izrađeni od različitih materijala, odnosno na različite načine ukrašeni, nema ništa lepše nego da sami izradite jedan takav prekrivač. 

Tehnika koja je najpoznatija kada su u pitanju prekrivači za krevet sasvim sigurno je takozvani pačvork. Prilično je izvesno da ste imali prilike da vidite neki komad odeće, jastučnicu ili prekrivač, koji je urađen u tom stilu, kao što nema sumnje da vas je vešto uklapanje komada materijala različitih dimenzija i dekoracije, oduševilo. U pitanju je vrlo interesantan način izrade kako prekrivača, tako i stolnjaka, jastučnica, pa čak i torbi i kaputa, na primer.

Prekrivači izrađeni u pačvor tehnici

U većini slučajeva se upravo prekrivači za krevet najčešće izrađuju ovom zanimljivom tehnikom, mada nije neuobičajeno naići čak i na neke odevne predmete koji podrazumevaju kombinaciju komada materijala različitog dizajna. Takođe, pačvork tehnika se ne koristi samo kada su u pitanju prekrivači, odnosno odevni predmeti, nego i kada se izrađuju torbe, kao i navlake za jastuke, pa čak i tepisi. 

Ipak, nema nikakve sumnje da su prekrivači za krevet koji su izrađeni od brojnih komada tkanina drugačijeg dizajna, sasvim sigurno najinteresantniji i najreprezentativni. 

Kako se prave pačvork prekrivači za krevet?

Pre nego što ukratko predstavimo postupak primene ove tehnike u praksi, trebalo bi napomenuti da su prekrivači izrađeni na ovakav način uvek privlačili pažnju. Naime, samim tim što pačvork podrazumeva tehniku dekorativnog šivenja, tokom koje se komadi tkanina kako različitog dizajna, tako isto i različitih dimenzija i oblika, spajaju u jedan veći odevni ili upotrebni predmet, to je na oko vrlo interesantno.

Na taj način prekrivači za krevet dobijaju na originalnosti, budući da retko koji pačvork rad biva potpuno isti. Upravo zahvaljujući takvoj tehnici dekorativnog šivenja, odnosno spajanja komada tkanine različitog dizajna i boje u jedan prekrivač, slobodno možemo reći da će spavaća soba izgledati ne samo originalno, nego i vrlo uredno. 

Zašto su prekrivači za krevet poželjni?

Svi koji teže ka tome da u životnom prostoru uživaju u urednosti, sasvim sigurno vode računa i o tome kako su im uređene ne samo dnevna soba i kuhinja, nego i spavaća soba. A u tom smislu su prekrivači odlična opcija i to ako je moguće oni, koji imaju vrlo originalan dizajn. Ima li šta lepše nego da prekrivači za krevet budu izrađeni pačvork tehnikom, koja podrazumeva da će se pažljivo odabrani materijali različitog dizajna, oblika i dimenzija, uklopiti na najbolji mogući način. Samim tim će celokupan prostor, odnosno u ovom slučaju spavaća soba, izgledati drugačije i vrlo originalno. 

Ukoliko želite da samostalno izradite ovakav jedan prekrivač, nemojte zaboraviti da će vam osim komada tkanine različitih dimenzija, odnosno oblika i dizajna, biti potrebno i puno strpljenja, prosto zato što prekrivači za krevet izrađeni u pačvork stilu zahtevaju i umeće i vreme da bi dobili izgled kakav je zamišljen.Srodni tekstovi:


Solun – grad u kojem je svako dobrodošao!

Kada spomenemo zemlju kao što je Grčka, mnogima je prva asocijacija izležavanje na nekoj pe&s...

Detaljnije

Letite ovog leta bezbedno iz Beograda do grčkih letovališta

Grčka je najatraktivnija letnja lokacija za naše turiste, prosto obožavamo njena letovališta zato št...

Detaljnije

Spremi se za leto - nabavi kremu za sunčanje

Izlaganje suncu tokom leta je neizostavno, bilo pri obavljanju mnogih aktivnosti, bilo ukoliko uživa...

Detaljnije

Summer Island Maldives Resort – mesto gde leto traje zauvek

Odlazak na Maldive može da zvuči kao ispunjenje životnih snova. Tirkizni Indijski okean se susreće s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj odmor. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS