Mesec Turske
Mesec Turske

Najlepši zalasci sunca (FOTO)

Dušica Antić Rašić | Objavljeno 2013-04-26 14:48:41

Najlepši zalasci sunca (FOTO)

Stanovnici severne hemisfere u proleće se neobično raduju suncu. Posebno kada je, kao ove godine, zima bila neobično duga, tmurna i hladna

U čast dužim sunčanim danima pogledajte koja se mesta, po preporuci poznatih svetskih turističkih vodiča, ističu po nekim od najlepših izlazaka sunca na svetu.

Pogledajte i:
*Plaže u boji
*Top 10 najdestinacija u SAD
*Top 10 pešačkih mostova
*BBC: Stari most među najznačajnijim uništenim istorijskim spomenicima (FOTO)

Planina Fudži, Japan

Penjanje na najvišu japansku svetu planinu nipošto nije lako. Osim ako ste okoreli planinar za uspon svakako odaberite termin kada je Fudži bez snega. Iako se u letnjim mesecima svi žele popeti na ovu planinu izlazak sunca uveriće vas da niste pogrešili. Mnogima je ubedljivo najlepši na svetu, posebno ako ga dožive na stazi Joshida koja prati sunce tokom celog njegovog uspona na nebo.


Kilimandžaro, Tanzanija

Penjanje Kilimandžarom svakom je putniku avanturisti na listi stvari koje kad tak obavezno mora napraviti. Tim više što uz neverovatan uspon dolazi i jedan od najboljih izlazaka sunca koji možete vidjeti. Najviša je planina u Africii sa nje se pruža jedinstveni pogled. Posebo kada se sunce diže iznad njenih obronaka.


Svalbard, Norveška

Sunce ne zalazi u Svalbardu, barem ne dobar deo godine pa je zbog toga očigledno zašto sunce ima gotovo magičnu privlačnost za posetioce ovog udaljenog ostrva na krajnjem europskom severu. Smešten severno od Arktičkog kruga Svalbar, kao najsevernije naseljeno mesto na planeti ima i fenomen ponoćnog sunca. Scenu sunca, koje sa neba ne silazi 24 sata, samo pojačavaju ledenjaci i snežne planine na horizontu.


Stonehendž, Engleska


Poklonici drevnih verovanja, ali i tzv. novih duhovnosti, na ovom se mitskom mestu okupljaju svake godine. Ovo mesto je još uvek tajanstveno odredište koje za mnoge čuva duboke duhovne vrednosti. Iako nije sa sigurnošću utvrđeno jesu li kameni stupovi postavljeni 2200 godina pre Hrista ili čak hiljadu godina ranije, sigurno je da je Stonehedž snažan simbol i mesto koje svakako vredi posetiti – posebno kada se sunce pojavljuje na jutarnjem nebu.


Tres Cruces, Peru

Nakon šest sati vožnje autobusom od Kuska, polazne tačke za Machu Picchu, doalzite u Tres Cruces. Ovo mesto vredi videti makar i dugo putovali, a drevne Inke ovo su planinsko mesto smatrale svetim. U naše vreme mnogi turisti odvaže se na dug put kako bi uživali u jedinstvenom izlasku sunca koje se diže iznad oblaka. Mnogi u tome s razlogom i dalje nalaze trenutke svetosti.


Tulum, Meksiko

Obalna oaza Tulum privlači mnoge duhovne putnike i poklonike joge koji tokom cele godine žele uživati u odličnoj mešavini lepe okolne, bogate kulture i istorije. Ovo mesto odiše zelenim mentalitetom i naporima da se ekološka održivost postavi kao standard turistima koji svoj bioritam usklađuju sa prirodom. Ovde zbog toga nije potrebno nameštati alarm kako bi u zoru na plaži uživali u prvim sunčevim zracima, jer gotovo svi koji su zaspali sa njegovim zalaskom ustaju kada se sunce ponovno uzdiže na nebu.


Uluru, Australija

Najveće čudo prirode u središnjoj Australiji najlepše je kada sunce izlazi u njegovoj pozadini. Iako ćete zbog tog prizora morati da spavate u australijskoj pustinji i jako rano ustajete. Kada nebo počne menjati boje od crne do ljubičaste, zelene, žute i plave, osvjetljavajući crvenu stenu blještavom svetlošću, shvatite da se sve isplatilo.

Pogledajte i:
*Plaže u boji
*Top 10 najdestinacija u SAD
*Top 10 pešačkih mostova
*BBC: Stari most među najznačajnijim uništenim istorijskim spomenicima (FOTO)

Foto galerija


Ostavite komentar

Pretraga ponuda

Kategorija ponuda:
Agencija:
Tip prevoza:
Tip:
Tip usluge:
Cena:
od: do:
Datum polaska:
od: do:
Dodaj reč za preciznije filterisanje pretrage:


Top destinacije

  1. Grčka - 77 ponuda
  2. Turska - 13 ponuda
  3. Italija - 6 ponuda
Mojodmor.rs
Potvrdite
Ne
Da
Kratak pregled