Mesec Turske
Mesec Turske

Turska - važni praznici

Dušica Antić Rašić | Objavljeno 2012-10-08 17:10:58

Turska - važni praznici

Najvažniji verski praznik u Turskoj je Kurban Bajram. Ovaj praznik obeležava priču o Avramu koji je testiran od Boga, kada je zatražio da žrtvuje svog sina Isaka, o čemu se govori i u Bibliji i Kuranu. Ovaj praznik se proslavlja četiri dana. Za ovaj praznik Turci žrtvuju ovcu, a višak mesa se daje siromašnima.


Drugi veliki verski praznik je Ramazanski Bajram. Deca obilaze komšije i traže slatkiše.


Za oba ova Bajrama ljudi obilaze rođake i prijatelje širom zemlje pa je dobro rezervisati kartu ranije pošto često nema mesta.


Što se svetovnih praznika tiče, postoji Cumhuriyet Bayrami - Dan Republike 29. oktobra, Çocuk Bayrami je Praznik dece, 23 aprila i Anneler Günü - Dan majki 13. maja koji je važniji od Dana žena.


Proslavu obeležavanja 1. maja uvek prate protesti.

Ostavite komentar

Počinje Mesec Izraela na sajtu Mojodmor.rs. Sigurno već znate da su naši blogeri putovali u Izrael, a sada sledi nastavak priče o ovoj državi.
Govorićemo o tel Avivu, o njegovom noćnom životu, plažama, o prelepoj Haifi, Eilatu, ali i o čuvenom Jerusalimu, Masadi, Crvenom i Mrtvom moru.
Zašto je Izrael u samom vrhu po broju start-upova u svetu, koja su najpoznatija jela izraelske kuhinje, zašto je teško plivati u Mrtvom moru, ali i još puno zanimljivosti o ovoj državi, čitajte u narednom periodu na našem sajtu.

Naj destinacije

  1. Grčka - 77 ponuda
  2. Turska - 13 ponuda
  3. Italija - 9 ponuda
  4. Egipat - 0 ponuda
  5. Crna Gora - 1 ponuda
Mojodmor.rs
Potvrdite
Ne
Da
Kratak pregled