Mesec Turske
Mesec Turske

Švajcarska

Broj dana Polazak Usluga Prevoz FM/LM Cena  
N – noćenje; ND - noćenje sa doručkom; PP-Polu pansion; PA – Pun pansion; AI – All Inclusive (sve uključeno); UAI – Ultra All Inclusive; FM - first minute; LM - last minute;
avionski prevoz Avion, autobuski prevoz Autobus, prevoz brodom Brod, sopstveni prevoz Sopstveni prevoz, kombuinovani prevoz Kombinovani prevoz
Napomena: Agencije zadržavaju mogućnost promene podataka iskazanih u tabelama. Cene se odnose na dvokrevetni smeštaj, za jednu osobu, ukoliko nije drugačije naznačeno u opisu ponude ili u napomeni.

Ženeva – po mnogima značajnija od glavnog grada, na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mestu na kome Rona ističe iz njega, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan-4810m)
sa svojom jedinstvenom istorijom, otmenim prodavnicama i odličnim restoranima predstavlja san svakog turiste. Jedno od sedišta OUN, mesto u kome je nastao Crveni krst, svetska zdravstvena organizacija, sedište je brojnih međunarodnih organizacija .

ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz kvalitetnim turističkim autobusom (audio, video, klima) prema programu putovanja
• 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi /dvokrevetnoj sa pomoćnim ležajem
• Razgledanja prema programu
• usluge stručnog licenciranog vodiča tokom celog puta
• troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• ulaznice za lokalitete, muzeje, Postojnsku jamu (20 eur) I sl.
• obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje – 715 RSD
• eventalna vožnja brodom po Ciriškom jezeru – 15 eur
• ostale troškove nepredviđene programom


Confederatio Helvetica /CH/ je službeno ime države na latinskom, prihvaćeno da bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika. Konfederacija tri etničke celine (frankofonske, germanske i italijanske) začeta je 1. avgusta 1291. godine kada su se tri područja Uri, Schwyz i Unterwalden – tzv. "Ur-Kantone" ujedinili protiv okolnih agresora i zakleli na jedinstvo. Vremenom je broj kantona narastao na današnjih 26 u okviru države koja svoje granice nije menjala od 1815.g. Neutralnost, banke i železnica, časovnici, sir i čokolada prve su asocijacije za malu, prelepu i prebogatu državu koja pleni svojim prirodnim lepotama, stotinama ledničkih jezera, glečerima i večno belim planinskim vrhovima (sto vrhova preko 4000m) koje je gotovo nemoguće opisati. Jednostavno, treba ih videti i doživeti.

Lugano
– grad na jugu Švajcarske, nedaleko od granice sa Italijom. Finansijsko-bankarski, poslovni I kongresni centar istovremeno je i grad parkova i cveća sa uticajem mediteranske klime iz Itaije, te ga nazivaju švajcarskim Monte Karlom. Davne 1956.g. ovde je odžano prvo takmičenje Evrovizije.
Lucern – u centralnom delu Švajcarske,na obali reke Rojs i istoimenom jezeru, po mnogima najlepši grad Švajcarske, a kao kolevka konfederacije neopravdano nesuđeni gavni grad. Uz most kapele i svetski čuvenog umirućeg lava, Vrt glečera (Gletcher Garten), jedinstveni prirodni spomenik samoj prirodi sa lavirintom ogledela predstavja glavnu atrakciju.
Cirih – najveći švacarski grad sa 360.000 stanovnika leži na mestu gde reka Limat ističe iz Ciriškog jezera.
U sastav stare konfederacje vojvodstvo Zirih ušlo je 1351.g. Svetsko sedište bankarstva sa najuticajnijom berzom, veliki naučno-istrašivački centar, dva Univerziteta koja su dala 33 nobelovca – Cirih je grad sa najvišim standardom na svetu.
Slapovi Rajne široki 150m, visoki 23 m, zadivljujuća snaga prirode, mogu s posmatrati sa vidikovca smeštenih na obe obale reke.
Bern – glavni grad Švajcarske, sedište svih kantona (125.000 stanovnika) leži na meandru reke Aare. Ime duguje medvedima kojima je tu bilo stanište. Oni su heraldičko obeležje kantona i danas prisutni u gradu u atraktivnom Berparku u kome posetioci imaju priliku da se upoznaju sa njihovim načinom života.
Lozana - leži na brdu nadomak Ženevskog jezera. Jedini je grad Švajcarske koji ima metro. Grad je šarmantan i mnogobrojne turiste oduševljava bez izuzetka. Biće vam potrebna dobra kondicija jer su stalno pred vama neke stepenice. U starom delu grada treba videti gotsku katedralu Notr Dam, gradsku većnicu, crkvu Svetog Fransoa (Francois), staru biskupsku palatu i dvorac Saint Maire.
Montre (Montreux) rajsko mesto u zalivu Ženevskog jezera, u podnožju Alpa, okružeo vinogradima, osim prirodnim lepotama svoju slavu duguje muzičkom studio “Mountain Studio” u kome su snimale najveće svetske muzičke zvezde i operske dive (Queens, Deep Purple, Monserat Kabaje…) i prestižnim muzičkim
festivalima. Lord Bajron je za svog kratkog života, u jednom trenutku bio motivisan pričom o čoveku koji je bio par godina okovan i zatočen u tamnici dvorca Šijon koji se nalazi na kraju ovog grada uz samo jezero, pa je posetio ovaj dvorac i ugravirao svoje ima na stub za koji je nesrećni čovek bio vezan.

1. Dan – 26. april: Beograd…..
Sastanak grupe na parkingu ispred ispred zgrade poslovnog centra Energoprojet-a u 18.00h. Polazak autobusa u 18.30h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije….

2. Dan – 27. april: …BERGAMO – KOMO - LUGANO

…Dolazak u Bergamo – Citta Basa, moderni donji grad I Citta Alta, istorijski stari gornji grad: Pizzaa Vecchia, Campanone (zvonik) Palazzo Podesta, gradska većnica i druge renesnsne građevine, uz one koje datiraju još iz 13.v. zavređuju pažnju posetilaca. Nakon dvočasovne pauze put se nastavlja do jezera Komo
I istoimenog grada. Pauza predvidjena za osveženje I fotografisanje ovog prestižnog centra. Nastavak putovanja ka Švajcarskoj. Dolazak u Lugano u kasnim popodnevim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. Dan – 28. april: LUGANO-LUCERN-CIRIH
Doručak. Šetnja promenadom pored jezera, do trga Piazza Riforma sa grandioznim građevinama i mestu održavanja jednog od najvećih jazz festivala Evrope. Posle obilaska muzeja čokolade pri fabrici “Alprose”, jednog od najvećih švajcarskih proizvođača sa mogućnošću kupovine po fabrčkim cenama, vožnja preko Aldorfa, sedišta kantona Ur odakle potiče Viljem Tel i legenda o njemu, do Lucerna.
Razgledanje ostataka srednjevekovnog utvrđenja, Vinskog trga, stare gradske većnice, katedrale, šetnja pokrivenim srednjevekovnim drvenim mostovima (most kapele Kapelbrucke iz 1338.g. je zaštitni znak grada ), oktogonalni vodotoranj, spomenik umirućem lavu posvećen pripadnicima švajcarske
garde stradalim 1792. u Tiljeriju braneći Luja XVI... Nastavak puta ka Cirihu. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. Dan – 29. april: CIRIH

Doručak. U toku prepodneva razgledanje grada autobusom i pešice: najznačajnija protestantska crkva u gradu - Grosminster (katedrala Sv. Petra) i Frauminster (crkva Sv. Marije ukrašena Šagalovim vitražima). Uzvišenje Lindenhof sa koga se pruža fantastičan pogled na Ciriško jezero i stari grad,
dalje, Banhofstrase- jedna od najpoznatijihiI najskupljih trgovačkih ulica na svetu sa brendiranim radnjama. Opera, Kunsthaus sa zbirkama Munha, Šagala, Van Goga, Monea. Slobodno vreme za individualna razgledanja, odmor, kupovinu, vožnju Ciriškim jezerom. Noćenje.

5. Dan – 30. april: CIRIH-BERN
Doručak. Vožnja na sever, do 50 km udaljenog živopisnog Šafhauzena, centra istoimenog kantona u čijoj se blizini nalaze spektakularni Rajnski vodopadi, najveći u Evropi. Nastavak puta ka Bernu (120 km) u ranim popodnevnim satima. Razgledanje istorijskog jezgra glavnog grada Švajcarske, koje je
UNESCO 1983.g uvrstio na svoju listu: zgrada saveznog parlamenta - Bundeshaus, gradska većnica iz 15.v., kula sa astronomskim satom iz 1530. od koje su se merila sva rastojanja, katedrala Sv. Vinsensa čija je izgradnja trajala preko četiri veka, Francuska crkva koju su podigli hugenoti prebegli iz
Francuske, palate i fontane, ulica Kramgase sa arkadama u kojoj je i kuća Alberta Ajnštajna. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. Dan – 1. maj : BERN- LOZANA-MONTRE-ŽENEVA
Doručak. Polazak za Lozani (104 km). Nakon obilaska grada u kome je sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta (uz mogućnost posete Olimpijskom muzeju u parku “Mon Repos”), vožnja do obližnjeg Montre-a (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Zainteresovani mogu posetiti obližnji savršeno očuvan srednjevekovno zamak Šijon-nekadašnju carinarnicu a kasnije zatvor. Nastavak vožnje do Ženeve. Smeštaj u hotel u okolini (12 km).

7. Dan – 2. maj: ŽENEVA….
Doručak. Panoramska vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija i dalje pešice sa vodičem do centa grada, preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka do gradske većnice, katedrale Sv. Petra, spomenika vođama reformacije, univerziteta ….. Slobodno vreme do 19h i polaska za
Srbiju. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske….

8. Dan: 3 maj Beograd
…dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

Doplata za 1/1 sobu: 180 €
Popust za dete do 12.g. na pomoćnom ležaju uz 2 odrasle osobe: 25%

HOTELI:

1. HOTEL CALIPSO & CARIOCA, LUGANO http://www.hotel-lugano.ch
2. Hotel Ibis Zürich-Adliswil, Zürichstrasse 105, CH-8134 Zürich-Adliswil,
3. ibis budget Bern Expo, Guisanplatz 2-4, 3014 Bern,
4. Hotel Ibis Styles Annemasse-Genève, 4, rue de Genève, 74100 Ambilly – France, www.ibisstyles.com
Sobe sa kupatilima TWC,TV. Doručak slatko-slani bife /samousluživanje/ Lokacija – širi centar grada, cca10-15 km od centra navedenih gradova. Većina soba u Ibis hotelima raspolaže francuskim ležajem, broj standardnih dvokrevetnih soba je limitiran. Postoji mogućnost dodatnog ležaja.

NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu ProCredit banke za efektivu na dan uplate.
• Prilikom rezervacije uplaćuje se akontacija od 30%, a ostatak uplate najkasnije 14 dana pre puta
• Aranžman se može platiti na na rate februar-juni 2013. uz obavezno deponovanje čekova gradjana 10 dana pre polaska (za rate koje dospevaju po polasku), pri čemu do polaska mora biti uplaćeno najmanje 60% vrednosti aranžmana.
• Ukoliko putnik ne reguliše plaćanje u navedenom roku i uslovima, smatraće se da je odustao od putovanja u skladu sa Opštim uslovima putovanja.

NAPOMENA :
• Program rađen na bazi minimuma od 40 putnika po autobusu (odnosno 65 za spratni autobus).
• Organizator zadržava pravo izmene redosleda izvodjenja programa na licu mesta,zavisno od okolnosti na licu mesta
• Preporučujemo da aranžman osigurate od eventualnog otkaza putovanja uslovljenog višom silom (bolest, sudski poziv, dr.) koji Vas može sprečiti da otputujete i izložiti Vas storno troškovima. Za osiguranje (Dunav osiguranje) opredeljujete se isključivo prilikom rezervacije i istom prilikom uplaćujete iznos od 10 € po osobi. Više informacija na prodajnom mestu.
• Za državljane Republike Srbije koji poseduju biometrijski pasoš viza nije potrebna.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja usled nedovoljnog broja prijavljenih je 14 dan pred put.
• Raspored sedenja u autobusu Organizator vrši prema redosledu prijava. Mogućnost rezervcije mesta ne postoji.

Agencija Kompas Beograd


Kompas Beograd
Obilićev venac 26
Telefon: 011/328-17-47
Telefon: 011/328-27-29
Email: prodaja@kompas.rs
Web: http://www.kompas.rs/


"KOMPAS" a.d. – Beograd jeste deo internacionalne turističke korporacije "KOMPAS" d.d. – Ljubljana osnovane 1951. godine. Jedna je od 47 agencija raspoređenih od Severne Amerike do Azije koje čine međunarodnu mrežu jednog od najvećih evropskih touroperatora.


Najpre smeštena u Brankovoj ulici, a sada u samom srcu Beograda, na Obilićevom vencu, turistička agencija "KOMPAS" – Beograd kvalitet svojih usluga i Vaše zadovoljstvo izborom garantuje dugogodišnjim iskustvom u sferi turizma. Stručnost, verodostojnost i profesionalnost doprineli su da se kultura putovanja sa "KOMPAS"-om prenosi generacijama poput kulturnog blaga.

Svetski poznate destinacije, evropski gradovi, poslovna putovanja i sajmovi, rekreativni i edukativni turizam, avio-karte, individualna i grupna putovanja... samo su deo naše bogate ponude za sve one koji žele da im svako putovanje predstavlja uživanje i lepu uspomenu.

  • Metropole su sve više cilj putovanja naših ljudi jer nude interesantne izložbe i predstave, istorijske lepote i nezaobilazni šoping. Vodimo Vas ka:

-Parizu, Minhenu, Salcburgu, Beču,

-Pragu, Varšavi, Londonu, Rimu, Veneciji,

-Amsterdamu, Moskvi, Barseloni, Madridu, Istanbulu...

  • Ove godine provedite leto u pravom društvu, na pravom mestu i sa pravom agencijom:

-Grčka – Tasos, Krf, Halkidiki, Rodos, Zakintos...

-Bugarska – Nesebar, Sunčev breg...

-Egipat, Tunis, Malta...

-Bled, Poreč, Opatija, Dubrovnik...

-Crnogorsko primorje...

-Leto na jezerima i u selima širom Evrope...

  • Tradicionalni tematski programi najinteresantnijih predela Evrope i Srbije.
  • Da biste uvek bili u trendu sa svim novinama u svojoj struci, organizujemo posete stručnim sajmovima i kongresima širom sveta.


Sajt agencije KOMPAS, mail prodaja@kompas.rs


Ako postoji mesto za koje ste čuli samo Vi, kažite nam i mi ćemo Vas odvesti tamo.

Agencija sa dušom u srcu Beograda.


Švajcarska - foto galerija

Made by Galleria.

Ostavite komentar

Pogledaj i ove slične ponude

Obaveštenje
Morate biti ulogovani.Nakon logovanja, možete započeti proces slanja upita.
Mojodmor.rs
Potvrdite
Ne
Da
Kratak pregled